Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim, A Milli Futbol Takım kadrosunu HTSPOR yazarları yorumladı - Futbol Haberleri

        A Milli Takımımızın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim'de Ukrayna ve 9 Ekim'de İzlanda ile oynayacağı aday kadrosu açıklandı.

        Fatih Terim, Barcelonalı futbolcu Arda Turan'ı Milli Takım kadrosuna almadı. Arda'nın yanı sıra Selçuk İnan, Caner Erkin ve Burak Yılmaz'da kadroda yer bulamadı. HABERTÜRK SPOR yazarları Fatih Terim'in Milli Takım kadrosunu değerlendirdi.

        HALİL ÖZER | "ARTIK BABA-OĞUL KALMADI"

        Bu işi bilek güreşi haline çevirdiler. Yaşananlar hiç hoş değil. Bu konuya dahil olan herkesin hatası olduğunu düşünüyorum. Buna federasyon da dahil. Bu işi Fransa'da çözmeliydiler. Buralara bırakmamalıydılar. Fatih Hocave Arda'nın bu saatten sonra eski baba-oğul havasını yakalayacağını düşünmüyorum. Bir daha da Milli Takım'da yüz yüze geleceklerini tahmin etmiyorum. Bu işi buralara kadar getirdiler. Gerçekten tebrik ediyorum.

        MERİÇ MÜLDÜR | "FATİH TERİM İLE MİLLİ TAKIM'IN YOLLARI AYRILACAK"

        "Şahsen Arda'nın Milli Takım kadrosuna alınmasını beklemiyordum. Öyle de oldu. Fatih Terim'i yıllardır tanıyoruz. Geri adım atmaz. Bu olay buraya kadar gelmemeliydi. Bunda federasyon yöneticileri de arabuluculuk yapıp çözmeliydi. Arda, keşke Fatih Terim'e cevap verip deolayı büyütmeseydi. Kendine göre nedenleri var ama ben onu da tamamen haklı görmüyorum. İki taraf dakonuşuyor ama her şeyi net bir şekilde açıklamadıkları gerekirdi. Çünkü spekülasyonlar üretiliyor. Ayrı dedikodular çıkıyor. Bence artık ortaya çıkıp net olarak anlatmaları gerekiyor. Sonuçta bu Milli Takım olduğu için bizler de Türk halkı da yapılanları bilmeliyiz ki kim haklı kim haksız doğruyu bulalım. Ama bu saatten sonra olan oldu. Artık geri dönüşü olmaz. Bence yakın bir zamanda belki deoynayacağımız son İzlanda maçından sonra Fatih Terim ile Milli Takım'ın yollarının ayrılacağını düşünüyorum. Herhalde böyle sonuçlanacak bu durum ama hiç dehayırlı bir durum olmadı.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER | "2 MAÇ SONRA YA İSTİFA YA EFSANE..."

        Terim, geçen maç başlattığı disiplinuygulamasının dönemlik olmadığını gösterdi. Sosyal medyayı çok iyi kullanan yayınına siyaset dünyasından da önemli isimleri alan NTV Spor'a verdiği röportajla (gider yapan) Arda'ya; Arda'nın arkasında gözüken tüm destekçilerine rest çekti. Şimdi saha sonuçlarına ihtiyacı var. İki maçta 0 çekerse istifa eder. Yok 4 ila 6 puan alırsa bu sefer efsane basın toplantıları izleriz. Ve bu kez hedef Arda değil arkasındaki destekçileri olur.

        ALİ GÜLTİKEN | "MİLLİ TAKIM OYNAYACAĞI MAÇLARDAN DAHA ÇOK..."

        Çok anlaşılabilir bir şey değil. Çok kabul edilebilir bir şeyde değil. Bu kadar önemli isimlerin herhangi bir açıklama yapmadan veya zan altında bırakarak bir yol seçmekle bu iş kapanmaz. Ve çözülmez de. Arda, Caner, Gökhan, Selçuk ve Burak Türk futbolunun önemli isimleri. Bu konuyu sen ben noktasına getirmek oyuncular kadar Fatih hocayı da yıpratacaktır. Dolayısıyla Milli Takım oynayacağı maçlar ve rakiplerinden daha çok bu konuyla konuşulacak. Bu da kimsenin arzu ettiği bir şey değil.

        ATİLLA TÜRKER | "TERİM'İN ÇAĞIRMAYACAĞI BELLİYDİ"

        Fatih Terim'in bu kadroya Arda ve diğer isimleri çağırmayacağı belliydi. Çünkü Terim'i tanıyan hemen hemen herkes şunu iyi biliyordu ki önceki açıklamalarında tavrını çok net bir şekilde koymuştu. Fransa'da çok disiplinsiz bir tablo ortaya çıkmıştı. Önceki İspanya maçından önce Fatih Terim'in Arda ve diğer arkadaşlarla yolları ayıracağı çok net bir biçimde ortaya konmuştu. O günlerde maçların bitmesi beklenildi. Ama sonrasında da Fatih Terim, 'Benden değil, Türkiye'deki insanlardan özür dilenmesi gerekir' şeklinde düşüncesini ortaya koyarak. Tavrını belli etti. Ki özür dileyen de olmadı. Arda tam tersine 'Özür dilenecek bir hareket yapmadık' derkende ipler tamamen koptu. Araya bazı soğukluklar da girdi. Nitekim bu gelişmeler sonrasında Fatih Terim, Arda ve diğer arkadaşlarını Milli Takım kadrosuna çağırmayacağı gün gibi aşikardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ