Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin uçağı zorunlu iniş yaptı? Fenerbahçe'yi taşıyan uçağın camı çatladı - Fenerbahçe Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi karşılaşması için İngiltere'ye giden Fenerbahçe kafilesini taşıyan uçak ön camının çatlaması nedeniyle öğlen saatlerinde Budapeşte'ye zorunlu iniş yapmıştı. Kafilenin bugün saat saat 18.45 gibi Budapeşte'den Manchester'a hareket etmesinden dolayı sarı-lacivertli takımın antrenmanın iptal edildiği açıklandı. Teknik Direktör Dick Advocaat'ın düzenleyeceği basın toplantısının ise saat 23.00 civarında olacağı belirtildi.

        Öte yandan sarı-lacivertli kulüp, Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'ya teşekkür mesajı yayınladı.

        Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün 11.00'de gerçekleşen Manchester yolculuğumuz esnasında, kafilemizi taşıyan uçağın kokpit camı çatlamış ve Budapeşte Havalimanı'na güvenli olarak acil iniş gerçekleştirilmiştir.

        Kafilemizde endişe verici bir durum bulunmamış, resmi havayolu sponsorumuz Borajet tarafından yönlendirilen yeni bir uçak ile Manchester yolculuğumuz devam etmiştir.Yaşanan gelişmeler üzerine kafilemizle ve camiamızla geçmiş olsun dileklerini paylaşan başta Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı olmak üzere kulüplerimize hassasiyetleri için teşekkürlerimizi iletir, Budapeşte'de bizlere her konuda yardımcı olan Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçimiz Sayın Şakir Fakılı'ya şükranlarımızı sunarız" denildi.

        ÖNCE KUŞ SONRA TEKNİK ARIZA DEDİLER

        Fenerbahçe'yi, UEFA Avrupa Ligi maçı için İngiltere'ye götüren Borajet'e ait Embraer 195 tipi 2006 üretimli uçağın, 11-12 bin metrelerdeyken kokpit camının çatlaması nedeniyle Budapeşte'ye zorunlu iniş yapmasının ardından şirket, uçağın kuş sürüsüne çarptığını açıkladı. Ancak birkaç saat sonra Borajet, teknik arıza sonucu Budapeşte'ye iniş yapıldığı bilgisini paylaştı.

        Şirketin sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, "Fenerbahçe uçağının kokpit camında oluşan teknik arıza nedeni ile Budapeşte'ye güvenlik tedbiri amacıyla iniş yapılmıştır" denildi.

        BU KADAR YÜKSEKLİKTE NE KUŞU?

        Habertürk'ün ulaştığı pilotlar, kuş çarpmasının bu irtifada olmayacağını söylerken, ısı farkından camın çatlamış olabileceğini belirttiler.

        İsmini açıklamayan 25 yıllık bir pilotun görüşleri şöyle:

        "Genellikle kuş çarpması bu irtifalarda olmaz. 10 bin feet'in (3 bin metre) üzerinde pek kuş çarpma hadisesi görülmemiştir. Bu olayda kuş çarpması olsa uçağın camında kan olması lazımdı. Kan izi yok. Üstelikte kuş çarpması sırasındayken cam böyle çatlamaz. Bir merkezden kenara doğru dağılarak çatlar. Bu olayda ise dalgalı, değişik bir çatlama var. Uçaktan uçağa değişir ama genelde kokpit camları 3 katmandır. İç cam kırığından ziyade dış cam kırığını önemseriz. Camın da bir yorulma kapasitesi var. Isı farkından çatlamıştır. Her şekilde bu çatlaklık olabilir" dedi.

        Bir başka pilot ise şunları söyledi, "Hava değişiminden veya camın yapısından bir çatlama olmuş olabilir. O irtifalarda kuşa çarpması söz konusu değil. Kuş çarpması imkansız. Isı farkı, basınç farkından olur. Camda çatlama olabilir. Bu malzeme hatası da olabilir" yorumunda bulundu.

        MANCHESTER UNITED'DAN FENERBAHÇE'YE MESAJ: GÜVENLİ BİR YOLCULUK DİLİYORUZ. YAKINDA GÖRÜŞÜRÜZ

        GALATASARAY'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

        BEŞİKTAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

        TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDAN MESAJ

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ