Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Ömer Erdoğan: "Türkiye'de teknik direktörlerden bir şey öğrenemedim" - Futbol Haberleri

        Son haftalarda yaşanan milli takım krizi ve oynanan kötü oyuna yönelik ilginç bir tespit geldi.Bursasporun şampiyon kadrosunun kaptanı eski milli futbolcu, yeni teknik direktör Ömer Erdoğan; "Almanya'dan Türkiye'ye geldiğimde, çalıştığım teknik direktörlerden maalesef bir şey öğrenemedim" dedi.

        Hiddink, Klopp gibi teknik direktörlerden kurs görüp, antremanlarını izleyen Erdoğan, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde antrenmanların teknik ve taktik çalışmaların tamamen futbolcuları geliştirmeye yönelik olduğunu söyledi. Ülkemizdeki sistemin ise, futbolculardan ziyade teknik direktörün başarısı üzerine bir sistem kurulduğunu vurguladı. Bu sistemde de 70 milyonluk ülkemizin, 400 bin nüfuslu İzlanda'ya futbolda rakip olamayacağını belirtti.

        Ağaç yaşken eğilir diyen kaptan, geçtiğimiz dönem Chelsea Teknik Direktörü Hiddink'in daveti üzerine İngiltere'ye gittiğini ve Chelsea antrenmanlarında aldığı görevde sadece futbolcuların yetenekleri konusunda özel çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu arada Chelsea'nin 35 tane idman sahasının olduğunu da hatırlattı. Ülkemizde 12 yaşta başlayan liglerin, Avrupa'da 6-7 yaş gruplarında başladığını ve futbol ligi olduğunu, bu futbolcu adayı çocukların her maçtan sonra görüntülü analizlerinin kendilerine izlettirildiğini vurguladı.

        Kaptan Ömer Erdoğan tek hayalinin bir gün Bursaspor'un başında teknik direktör olarak, şampiyon olmak olduğunu da hatırlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ