Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray yönetimi genel kurulda, futbolcular ise Trabzonspor önünde ter dökecek - Galatasaray Haberleri

        G.Saray’ın Emlak Konut’la yaptığı ön protokol gereği Riva ve Florya’nın satışının oylanacağı olağanüstü genel kurul bugün yapılacak. Maslak’ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak kongrede Özbek yönetimi, arazilerin satışı için üyelerden yetki isteyecek. Oylama öncesinde konuşma yapacak olan başkan Dursun Özbek kulübün içinde bulunduğu borç yükünden kurtulması için üyelerden destek isterken, bir de ilerki yılların güvencesi olarak yeni arazi alınacağının müjdesini verecek. Camianın önde gelen isimlerinin Florya ve Riva’nın ayrı ayrı oylanmasını istemesine rağmen anlaşma tek madde halinde oylamaya sunulacak. Bu nedenle yoğun tartışmaların yaşanacağı genel kurulda eleştirilerin hedefinde bulunan Özbek yönetimi ise soğuk terler dökecek.

        ‘RAKİBİNİZİ HAFİFE ALMAYIN’

        Yönetim gündüz kongrede yetki alabilmek için terlerken, akşam da Süper Lig’de yoluna namağlup devam eden Sarı- Kırmızılı takım Trabzon karşısında zafer arayacak. Sezona kötü başladığı için çıkış arayan Karadeniz temsilcisi konusunda futbolcularına uyarılarda bulunan teknik direktör Riekerink’in ise, “Trabzon’un durumu sizi yanıltmasın. Bu büyük bir maç ve rakibinizi asla hafife almayın” dediği öğrenildi.

        ONAYLANIRSA NEFES ALINACAK YOKSA GÜVENSİZLİK SAYILACAK

        Yönetim yetki isteyeceği proje için genel kuruldan onay alabilirse, Emlak Konut’la nihai sözleşme hemen imzalanacak. Proje ortaklığından gelecek pay bankalarla yapılan anlaşma sonucunda, mali anlamda kısa vadede önemli bir rahatlama yaşanacak. Gelen parayla 230 milyon Dolar’lık banka borçlarını kapacak olan Özbek yönetimi, her yıl 40 milyon Dolar’lık faiz yükünden de kurtulmuş olacak. Genel kuruldan olumsuz bir sonuç çıkması halinde ise, kulüp ciddi bir ekonomik kriz yaşayacak. Oyuncuların ödemeleri konusunda da bu onayı bekleyen yönetim, üyelerin olumsuz bir kararı karşısında bunu güvensizlik olarak algılayacak ve erken bir seçim ihtimali de gündeme gelmiş olacak.

        KOMİSYONUN RAPORU TARTIŞMA YARATTI

        Riva ve Florya’nın satışıyla ilgili kurulan komisyonun Riva arazisine 124 milyon dolar değer biçmesi tepkilere yol açtı. Denizbank’tan alınan kredi karşılığında teminat olarak gösterilen arazi, banka tarafından 2010 yılında 155 milyon dolar olarak değerlendirilmişti. 2008 yılında ise bağımsız bir İngiliz şirketi, Riva’ya 176 milyon dolar değer biçmişti. İmar alınan ve 3. köprününde yapılmasıyla değerlanan Riva’ya geçmiş yıllardaki rakamın altında değer biçilmesi camia içinde soru işaretlerine sebep oldu.

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ