Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray-Trabzon maçında Riekerink'in 5 kritik hatası... - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray ligin 8. haftasında evinde Trabzonspor'a 1-0 yenildi. İşte Riekerink'in Trabzonspor maçında yaptığı 5 kritik hatası...

        2

        1- Bruma kanatta yalnız kaldı: Trabzonspor mağlubiyetinin ana nedeni olarak Riekerink'in kaznaan kadroyu ve alışılmış sistemi bozması gösterildi.

        3

        4-2-3-1 sisteminden vazgeçip alışılmışın dışında çok daha ofansif bir kadroyu sahaya sürdü. Kanatlarda Bruma'nın yalnız kalmasına neden oldu.

        4

        2- Sneijder'i riske etti: Riekerink, Trabzonspor maçında Hollanda Milli Takımı'nda sakatlanan Sneijder'i ilk 11'de görevlendirdi. Sağlık kurulunun görüşü de Sneijder'in riske atılmaması yönündeydi.

        5

        Sneijder'in 'Oynamak istiyorum' demesine Hollandalı teknik adam olumlu yanıt verdi. 2 idmanla sahaya çıktı. Fizik olarak kötü olunca bekleneni veremedi.

        6

        3- Yasin neden 11'de değil?: Riekerink'in ofansif tercihinde bir başka tartışılan hamlesi ise Yasin'in yerine Lukas Podolski'yi sahaya sürmesi oldu. Galatasaray'ın hocası, ilk 7 hafta başarıyla görev yapan milli oyuncuyu bir anda ilk 11'den kesti.

        7

        Uzun bir sakatlık süreci atlatan ve yeni yeni gücünü kazanan Podolski de oyun içinde ağır kaldı. Yasin kanatlarda mumla arandı.

        8

        4- Kurtarıcı olarak Sinan'ı gördü: Trabzon karşısında geriye düşülmesiyle birlikte, Riekerink de takıma doğru hamleleri yapamadı. 90 dakika içinde 4 farklı sistemle maç bitirildi.

        9

        Galatasaray baskı kursa da organize olamadı. Yasin beklenirken, Sinan'ın oyuna girmesi de şaşırtıcıydı. Yasin'in yerine haftalardır oynamayan Sinan'ı kurtarıcı olarak oyuna aldı.

        10

        5- Herkes 'Kaptan çıkar mı?' dedi: Yediği gol sonrası rakip kaleye yüklenen Galatasaray, final anlarında baskısını daha da yükseltti.

        11

        Ancak Riekerink 79. dakikada takımın gole ihtiyacı varken ve Sneijder'da sahada yokken tüm Galatasaraylılara "Nasıl yani?" dedirterek kaptan Selçuk İnan'ı çıkarıp, son asistini 2 yıl önce yapan De Jong'u oyuna soktu. (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ