Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Denizlispor Denizlispor'da başkan Süleyman Urkay devam edecek - Futbol Haberleri

        2009-10 sezonunda 1 maçta sadece 22 dakika forma giydikten sonra ülkesine dönen Norman Sylla'ya 241 bin Euro ödenmemesi halinde FIFA'dan 6 puan silme cezası geleceğini belirtip hiç kimseden destek görmedikleri için istifa eden Başkan Urkay'ın açıklaması üzerine devreye Vali Ahmet Altıparmak girdi. Vali Altıparmak'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve meslek odası başkanları ile yaptığı toplantıda 241 bin Euro için destek kararı çıktı. Bu gelişme üzerine Başkan Urkay, istifasını geri aldı.

        Yönetim kuruluyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Süleyman Urkay, şunları söyledi:

        "241 bin Euro parayı ödeyemezsek 6 puanımız silinecekti. Valimiz bu konuda gerçekleştirdiği görüşmelerin andından gereken desteğin verileceğini söyledi. Kriz çözüldükten sonra yönetim kurulundaki 14 arkadaşımız devam etme yönünde görüş bildirince istifa kararını geri aldım. Bugün Sylla'nın avukatı ile görüşerek yeni bir ödeme planı oluşturmaya çalışacağız. İstediği kadar parayı hesabına yatırıp, puan silme riskini kaldıracağız. Vali Ahmet Altıparmak'a krizin çözülmesindeki girişimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

        İstifa kararını açıklarken kullandığı sert sözlerin o gün içinde bulunduğu duygusal ortamdan kaynaklandığını belirten Başkan Urkay, yönetim olarak mevcut dönem için para taleplerinin olmadığını, ancak geçmiş yıllardan gelen yükü kaldıramadıklarını belirtti. Halen 9 eski yabancı futbolcuyla ihtilaflı olduklarını belirten Başkan Urkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Aralık ayında Bayram Fetai'ye 190 bin Euro, yılbaşından hemen sonra Anmar ve Leozinho için 530 bin Euro ödenmesi gerekiyor. Bu futbolculara 2 milyon 100 bin Euro borcumuz var. Bunları ödeyemezsek 6 puan silme ve ligden düşürme gibi cezalar alabiliriz. Bu yıl giderlerimizi 7 milyon 200 bin, gelirlerimizi 9 milyon TL olarak belirledik. Bu bütçeye uyacağız, bu yıl için kimseden para istemiyoruz."

        Bu arada perşembe günü deplasmanda Yeni Amasyaspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçının hazırlıkları sürerken teknik direktör Selahattin Dervent'in görevden alınmasından sonra tam yetkiyle takımın başına getirilen Ali Yalçın'ın bundan sonra sahaya yardımcı antrenör olarak çıkacağı öğrenildi. Esame listesinde teknik direktör olarak, profesyonel lisansa sahip Altyapı Koordinatörü Namık Kemal Sarıyer gösterilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ