Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Teknik direktör Dick Advocaat, Konyaspor maçındaki 4-4-1-1 dizilişi üzerinde yoğunlaşıyor - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe’de kabus gibi geçen bir haftanın ardından kendi evinde 18 maçtır kaybetmeyen Atiker Konyaspor’a karşı alınan galibiyet adeta takıma nefes aldırırken, bu maça teknik direktör Dick Advocaat önceki maçlardan farklı bir dizilişle çıkmış ve 4-3-3’ten vazgeçerek takımını 4-4- 1-1 şeklinde dizmişti. 4’lü orta sahanın sağında Lens’i solunda ise İsmail Köybaşı’nı oynatıp Zico dönemindeki Fenerbahçe’nin diziliş ve oyun anlayışına benzer bir takımı sahaya süren kurt hoca ilk yarıdaki oyundan memnun kaldı. 2. yarıdaki düşüşün takımın özgüven durumundan dolayı normal olduğunu düşünen Advocaat bu sistemde devam etme kararı aldı.

        Dick Advocaat bu dizilişte forvet arkası oynattığı Robin van Persie’nin performansından da memnun kalırken, oyuncunun özverili oyunu ve hem yarattığı hem de girdiği pozisyonlardan dolayı bu görevin üstesinden gelebileceğine kanaat getirdi. Zorlu bir deplasman olduğu için solda hem çok koşan hem defansif yönü güçlü olan hem de sol içi kapatabilen İsmail Köybaşı’nı oynatan Advocaat, özellikle içeride maçlarda bu bölgede daha ofansif oyunculara da şans vermeyi düşünüyor. 4-3-3 taktiğini ikinci plana atmayı düşünen Advocaat böylelikle takımın maç içinde alternatiflerinin de artacağı için bu sistemin daha fonksiyonlu olacağını düşünüyor.

        HABERTÜRK SPOR

         Image Title 1  Image Title 2
        Description
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ