Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yıldız ismi Martin Skrtel Lig TV'ye özel açıklamalarda bulundu - Fenerbahçe Haberleri

        - Yeni bir ülkeye geldin. Alışma sürecini atlatabildin mi?

        "Sadece ben değil ailem de buraya adapte oldu. Özel hayatımda burada olmaktan dolayı gerçekten çok keyif alıyorum"

        - Premier Lig ile Süper Lig'i karşılaştırabilir misin?

        "Zor tabi bu iki ligi karşılaştırmak. Ama bana göre Premier Lig dünyanın en iyi ligi. Ancak buraya geldiğimde de bu ligin ben şaşırttığını söyleyebilirim. Burada Ligin seviyesine çok şaşırdım. Gerçekten çok üst düzeyde buldum. İyi takımlar var, iyi oyuncularla karşılaşıyorsunuz. Gelmeden önce buradaki futbolun nasıl olduğunu ligin nasıl olduğunu çok fazla bilmiyordum. Ama şaşırdığımı söyleyebilirim"

        - Liverpool'dan ayrılık kararını nasıl aldı?

        "Kolay olmadı tabii ki. 8,5 yıl Liverpool'da forma giydim. Orası artık bizim ikinci evimiz gibi olmuştu. Oğlum orada doğdu. O şehri gerçekten çok seviyordum, insanlarını çok seviyordum ama futbol anlamında bir bakış açısıyla baktığımda artık yeni bir şeyler yapma yeni bir hedef koyma yeni bir tecrübe edinmem gerektiğini hissettim. Ve bu hisle yola çıktım. Bu nedenle bu kararı verdim. Fenerbahçe kadrosuna dahil olma fırsatı karşıma çıktı. Son derece mutlu oldum bu fırsatı değerlendirmekten"

        - Fenerbahçe ismini duyduğunda neler hissetti? Stoch ile konuştuğunu biliyoruz ama konuşmadan önce ne biliyordu Fenerbahçe hakkında?

        "Dediğim gibi buraya gelmeden önce Türk futbolu hakkında çok bir şey bilmiyordum. Ama tabii ki Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlar her zaman konuşuluyor. Avrupa'da herkes bu takımları biliyor. Fenerbahçe'ye gelme fırsatı geldiğinde açıkcası çok fazla düşünmedim. Stoch'la da konuştuktan sonra bu kararı almak daha da kolaylaştı"

        -Yeni bir takıma geldin. Yeni oyunculardan kurulmuş bir takıma geldin. Belki de en zor şeylerden biridir. Daha önce birlikte oynamadığın oyuncularla oynamak. Bu zorluklara rağmen Kjaer ile iyi bir ikili oldunuz. Bu konuda neler söylemek istersin?

        "Kolay değildi tabii ki yeni bir takıma katılmak yeni arkadaşlar edinmek. Ben buraya geldiğimde arkadaşalrım sezon başı idmanlarına başlamışlardı ben onlara göre biraz daha geç katıldım. Briaz zaman gerekti tabi alışmak için. Hepimiz tecrübeli oyuncularız. Bu tecrübemiz de uyum sürecinde işimizi kolaylaştırdı"

        -Fizik olarak çok güçlü bir oyuncusun. Bu özel çalışmalar gerektiriyor mu, özel çalışmalar yapıyor musun?

        "Tabii ki takımla antrenmanlarımızın dışuında her gün fitness salonunda çalışmalar yapmaya gayret gösteriyorum. Çünkü benim pozisyonumda bu son derece önemli."

        - Liverpool'da oynarken 2013 - 2014 sezonunda M. City, Arsenal ve Chelsea'ya golleri vardı. Daha sonraki sezonlarda da City ve Arsenal'e golleri var. Acaba büyük maçlara daha mı iyi motive oluyor ?

        "Zannetmiyorum benim için her maç önemli. Lig maratonu süresince 30'dan fazla maça çıkıyorsunuz ve sadece büyük maçları seçemezsiniz. Gol konusuna gelecek olursak bir savunmacı olarak benim esas işim rakibin gol atmasına izin vermemek. Tabii ki duran toplarda şans gelirse fırsat gelirse ileri çıkmaya özen gösteriyorum. Henüz gol atamadım ancak ilerleyen zamanlarda umarım bu durumu değiştirebilirim"

        -Fenerbahçe'de her zaman hedef şampiyonluktur. Bu bağlamda şampiyonluk yarışı ile ilgili ne söylemek istersin ? Takımın performansından şu ana kadar memnun musun?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ