Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş: "Ben güneşi seviyorum" - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi 4. haftasında B Grubu'nda Napoli ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ve Adriano basın toplantısı düzenledi.Güneş, "3. yıldız mı, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final mi?" sorusuna, "Ben güneşi seviyorum. Yıldızlar hava kararınca ortaya çıkar. Ligi kenara bırakın, yıldızlara bakmayın" diye cevap verdi.

        İŞTE ŞENOL GÜNEŞ'İNAÇIKLAMALARININ TAMAMI

        "Grupta 3 maçımız kaldı. Bugüne gelinceye kadar oynadığımız maçlara bakarsak ilk iki maçımızı kazanmaya çok daha yakındık ancak zorlandığımız maçta kazandık. Napoli ile ikinci maç ise çok daha zor olacak.Biz bu zorlukları biliyoruz. Sakatlıkların olması bizim adımıza üzücü.Napoli grupta en pozitif oynayan takımlardan biri. Hücum varyasyonları çok zengin. Skor ne olursa olsun aynı oyunu oynuyorlar.İlk maç iyi işler yaptık ama eksiklerimiz vardı. 'Nasıl olsa orada kazandık, burada da kazanırız' demeden dikkatli olacağız. Maç bittiğinde seyircilerin zevk alacağı bir futbol oynamak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz tabi ki 3 puan.Napoli'nin zaaflarından bir tanesi geride beklenmeyen hatalar yapmasıydı ki biz bunu İtalya'daki maçta kullandık."

        SAKATLIKLARDA SON DURUM, 11 NASIL OLACAK?

        "Gökhan İnler ve Oğuzhan dün idmana katıldılar. Fizik güçlerine bakıp karar vereceğiz. Necip de kadroda olmayabilir. Atiba bugün daha iyi durumda, muhtemelen oynayabilir. Bir aksilik çıkmazsa 16 oyuncu ile sahaya çıkmış olacağız.Kadroda değişiklik olabilir, ne olacağını bilemezsiniz. En iyi 11'i çıkarmaya çalışıyoruz. Cezayı çabuk kesebilecek takım Napoli. Savunma ve hücumu birlikte düşünmek zorundayız.Oyuncularıma yüzde yüz değillerse oynatmayacağımı söylüyorum.Çektiğimiz sıkıntıları söylemeyeceğim sonra algı operasyonları yapılıyor."

        "Oğuzhan'ın sakatığının 1.5 ay sürmesi bizi etkiledi. Şu an itibarıyla Oğuzhan ve Gökhan idmana katıldı. Yüzde yüz antrenmanda çalışmadılar, özel çalışmalar yaptılar. Yine de fizik durumlarında bir sıkıntı görünmedi. Atiba'nın fizik olarak değil sağlık olarak bir sorunu var. Oyuncu yüzde yüz ile oynayacaksa oynatırım.

        "Taraftarlar düşündüğümüzden daha fazla bize destek veriyorlar. Fair-play içinde desteklerine devam etsinler. Uluslararası arenada farkı göstersinler. Onlar zaten her şeyi çok iyi biliyor."

        "KAYBETMEMEMİZ GEREKİYOR"

        "Kazanamazsak kaybetmememiz gerekiyor. Gruptan kopmamak adına beraberlik de önemli olabilir. Kazansak da berabere kalsak da bir şey olmayacak grupta her şey olabilir ama kazanmak istiyoruz tabi. Öyle sonuçlar alıyoruz ki, kazansak bile bizi garantiye götürmüyor. Kiev maçında kaybettiğimiz 2 puan bizim için üzüntü vericiydi. Herkesin beğendiği bir futbolu oynayıp, kazanmak istiyoruz. Kazanırsak avantaj olur ama her şey bitmeyecek."

        "NAPOLİ'Yİ ANALİZ ETTİK"

        "Taktik anlayış kadar fizik güç de çok önemli. Daha çok pozisyon üreten ve daha az pozisyon veren takım olmak istiyoruz. Napoli'yi analiz ettik. Orta saha, bekler, savunmada artıları eksileri biliyoruz. Planların nasıl olacağını sahada göreceğiz. Defanstaki oyuncuları topu oyuna iyi sokuyorlar ama risk de alıyorlar. İlk maçta baskı yaparak bu durumu iyi kullandık."

        "BEN GÜNEŞİ SEVİYORUM"

        Şenol Güneş, "3. yıldız mı, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final mi?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Ben güneşi seviyorum. Yıldızlar hava kararınca ortaya çıkar. Ligi kenara bırakın, yıldızlara bakmayın. Ligle ilgili bir şey konuşmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım hala ligi düşünüyorsa, küçük düşünüyordur. Lige ağırlık veriyoruz zaten. En üst seviyede yarışırken 'Geldik ama dönelim geriye' demek doğru değil. Şampiyonlar Ligi mi? Lig mi? Tabii ki Şampiyonlar Ligi. Milli Takım, Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi. Sıralama bu şekilde."

        ADRİANO'NUN SÖZLERİ

        "Napoli maçı gerçekten çok zor olacak. Önemli oyuncular kaybettik. Oynayacak oyuncular daha çok sorumluluk hissedecek. Hedefimiz üç puan. Kazanmak istiyoruz ve şayet kazanırsak gruptaki durumumuz da netleşecek.Napoli de 3 puan için geliyor. Bizi yenmeye çalışacaklar ama taraftarımızın da yardımıyla onları eli boş göndermek istiyoruz. En az ilk maçtaki kadar gayret gösterip Napoli'yi yenmek istiyoruz."

        AVRUPA İLE SAAT FARKI NEDENİ İLE KARŞILAŞAMA İLK KEZ 20.45'TE

        Avrupa ülkelerinin kış saati uygulamasına geçmesi sebebi ile Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı açıldı. Normalde Avrupa ülkeleriyle 1 saat olan fark böylelikle 2'ye çıkarken. İngiltere ile ise farkımız 3 saat oldu. Böylelikle yıllardır 21.45'te başlayan Şampiyonlar Ligi maçlarının Türkiye'deki saatleri değişti. Beşiktaş-Napoli karşılaşmasıda bu açıdan ilk olacak. Bu karşılaşma TSİ 20.45'te başlayacak.

        Şampiyonlar Ligi'nde gecenin diğer maçları ise Avrupa'nın kış saati uygulamasına geçtiği için TSİ 22.45'te başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ