Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer PFDK'dan Deniz Ateş Bitnel'e ceza - Futbol Haberleri

        Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçtiğimiz sezon oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında Trabzonspor'dan 4 oyuncuya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel'e, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıkmaları nedeniyle60 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

        Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        "DENİZ ATEŞ BİTNEL'in, Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 38/a fıkrasına aykırı eylemi nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca 60 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ile cezalandırılmasına, (Oyçokluğu) karar verilmiştir."

        YALANLAMIŞTI!

        Deniz Ateş Bitnel, “Bana ve Trabzonspor’a çok büyük oyunlar oynanıyor. O maçta yardımcı hakemlerim talimat aldı. Beni günah keçisi yaptılar. Federasyon bana sahip çıkmadı. Son dayanağım Trabzonspor” şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

        Bitnel, Futbol Federasyonu’na yolladığı savunmasında, “Haberi yazan kişi ile dost ortamında görüştük. Ancak haberdeki sözler bana ait değil. Tamamına yakını çarpıtılmış. Nitekim haberi yazan kişiye de bu durumu ilettim” şeklinde ifade kullanmıştı.

        PFDK'NİN CEZA GEREKÇESİ

        TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın, Merkez Hakem Kurulunun "Geçerli mazereti olmadan ısrarlı olarak görev kabul etmeyen, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik girişimlerde bulunan, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergileyen, görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol ve hakem yorumculuğu yapan, sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunan kurul üyeleri hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisanları disiplin kurulları tarafından iptal edilebilir, hak mahrumiyeti cezası verilebilir" şeklindeki maddesine aykırı eylemi nedeniyle Deniz Ateş Bitnel'e 60 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ