Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Efsanelerden Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yorumları... - Galatasaray Haberleri
        1

        MERT NOBRE: FENERBAHÇE 2-1 ALIR
        "Derbiler çok zor maçlar, her dakikası çok önemli, heyecanı ve atmosferi yüksek. Fenerbahçe şu anda daha iyi. Son dört maçta hem UEFA'da hem de ligde iyi performans gösterdi. Bence Fenerbahçe maçı 2-1 alır. İki takımın kalecileri de çok iyi. Fernando Muslera dünyanın en iyi kalecilerinden ve çok iyi maçlar çıkarıyor. Volkan Demirel de çok iyi kaleci. Bu nedenle her iki takımın forvet oyuncularının işi bu maç çok zor. İnşallah Fenerbahçe'nin forveti daha şanslı olur."

        2

        ELVIR BALIC: "FENERBAHÇE YÜZDE YÜZ KAZANIR' DİYEMEYİZ"
        "Fenerbahçe son yılların en kötü başlangıçlarından birini yaptı ama son haftalarda toparlandı. Fenerbahçe çıkışta görünüyor. Galatasaray ise iyi başlayıp düşüşe geçti. Derbiler çok farklı oynanıyor. Oyuncular farklı hazırlanıyor. Göreceğiz. Ben de heyecanla bekliyorum...

        3

        Fenerbahçe evinde olduğu için daha avantajlı. Form durumundan da ötürü maçın favorisi Fenerbahçe diyebiliriz. Ama bu derbi; hiçbir zaman Fenerbahçe yüzde yüz kazanır diyemeyiz."

        4

        LUIS NANI: FENERBAHÇE'Yİ KALBİMLE DESTEKLİYORUM
        "Bu derbi kesinlikle dünya derbilerinde yer alan bir derbidir ve ben de bu heyecanı yaşadım, çok keyif aldım. Bu Pazar günü oynanacak derbide tabii ki Fenerbahçe'yi destekliyorum. Kalbimle destekliyorum. Eski takım arkadaşlarım maçı kazanacaktır."

        5

        KEREM İNAN: EN İYİ DÖNEMİNDE YENEMEDİ
        "Uzun yıllardır galip gelemeyen bir Galatasaray var. 1999 yılında Kadıköy'de en son galip gelen kadroda yer alıyorum. Baktığınız zaman Galatasaray en iyi döneminde Kadıköy'e gitti, yine yenemedi. Son haftalardaki düşüşüne baktığımız zaman çok formda bir Galatasaray yok. En iyi döneminde yenemeyen bir Galatasaray, belki de formsuz döneminde yenecek. Bu futbol, tabi ki Galatasaray bir gün orada galip gelecek. Galatasaray'ın bu form durumu Fenerbahçe karşısında yetecek mi hep beraber göreceğiz.

        6

        Mehmet Topal gibi bir oyuncunun oynayamaması Galatasaray adına büyük bir avantaj. Galatasaray'ın artıları bu hafta daha fazla olacak. Galatasaray'ın en büyük artısı Muslera. Sezon başından beri yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. Bu hafta Galatasaray'da Muslera yine başrolde olacak. Galatasaray'ın bu sezon başından beri oturmuş bir sistemi var. Fenerbahçe gibi her hafta farklı bir sistemle çıkmıyor. Fenerbahçe hep arayışlar içindeydi. Bu sene Galatasaray daha oturmuş bir kadroya sahip. Bu avantajını sahaya yansıtabilirse uzun yıllar süren Kadıköy hegemonyasına son verebilir."

        7

        SUAT KAYA: DAHA İYİ KADROLAR OLDU
        "Bütün derbilere takımlar kazanmak için gider. 17 sezondur galip gelememek bir şanssızlık. 2-1 kazandığımız müsabakaya bütün zamanların en iyi kadrosuyla gitmemiştik Kadıköy’e. En iyi kadroyla gidip mağlup olmuştuk. 6-0’lık maçta bile teslim olmamıştık ve kötü oynamamaştık ancak sonuç istediğimiz gibi olmamıştı.

        8

        İnşallah bundan sonraki kardeşlerimiz bizim yazdığımız zaferlere yenilerini eklerler. Hak eden kazansın. Duygusal olarak Galatasaray kazansın tabi ki. Derbinin Galatasaray lehine sonuçlanması için finaldeki kişilere iş düşecek. Son topa dokunacak isimlerin istekli olması işi bitirecek."

        9

        FATİH AKYEL: GALATASARAYLI OYUNCULAR 'ASLAN' OLDUKLARINI UNUTMAMALI
        Kadıköy'de Galatasaray'ın son yendiği dönem çok iyiydik içeride dışarıda her yerde kazanıyorduk. Türkiye’de bütün takımların üzerinde bir üstünlüğümüz vardı. Deplasmandan falan bakmazdık. Derbide çok iyi bir futbol oynadık ve kazandık. O maçta farklı da bitebilirdi.

        10

        Galatasaray’ın uzun süredir Kadıköy’de kazanamaması üzücü. Sıkıcı bir durum. Pazar günü oynayacak oyuncuların stres yapmaması lazım. ‘Kazanamıyoruz’ psikolojisini düşünmeyecekler. Kendilerinin birere ‘Aslan’ olduklarını unutmamaları gerekir. İleri uçtaki oyuncular derbide gününde olurlarsa kazanırlar. Tabii hücum kadar savunma da önemli."

        11

        HAKAN ÜNSAL: BERABERLİK YÜKSEK İHTİMAL
        Sezona iyi başlamış Galatasaray, yavaş yavaş düşen taraf olurken, öbür tarafta da sezona çok kötü başlamış ama yavaş yavaş toparlanan ve derbiyi kazanırsa da Galatasaray’ın önüne geçecek olan bir takım var. Fenerbahçe tarafındaki eksikler dikkat çekici. Mehmet Topal ve Lens’in olmaması... Çünkü biri takımı ayakta tutan diğeri de takımın kendine gelmesini bir tık daha kolaylaştıran bir oyuncu.

        12

        İkisinin de olmaması olayı sezonun en formda oyuncusu Volkan Şen’in üzerine yıkıyor. Sow gibi etkili oyuncuları var ama Fenerbahçe’de bir şeyleri değiştirecekse Volkan Şen değiştirir. Son yıllarda orada yenilmeyen Galatasaray var ve rakibin iki önemli oyuncusunun oynamayacak olması da çok önemli bir avantaj. Galatasaray oraya ligin en fazla pas yapan ve topa sahip olan takımlarından biri olma avantajıyla gidiyor. Çok rahat kazanmamız gerekirken kazanamadığımız maçlar da oldu. Galatasaray deplasmanda kötü oynarsa yeniliyor, iyi oynarsa berabere kalıyor, çok iyi oynarsa bile kazanamıyor."

        13

        ELVIR BOLIC: GELENEK BOZULMAZ
        "Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'a karşı üstünlüğü var. O yüzden bu maçta favori olarak Fenerbahçe'yi görüyorum. Kadıköy'de gelenek bozulmaz. Bence bu seriye neden olan en önemli faktör atmosfer ve seyirci. Seyirci bu maçlarda 12. futbolcu gibi oluyor. Bu konuda Fenerbahçe çok avantajlı. Seyircinin maçta çok büyük etkisi var...

        14

        Bu karşılaşma, Fenerbahçe için bir dönüm noktası olabilir. Çünkü şu anda iki takım arasında büyük bir puan farkı yok. Fenerbahçe bu maçı kazandığı takdirde, yukarıdaki takımlara daha da yaklaşacak. Güzel bir mücadele olmasını temenni ediyorum. Galatasaray maçı önemli ama daha çok karşılaşma var. Fenerbahçe'nin son haftaya kadar şampiyonluk yarışında kalacağını umuyorum."

        15

        ENGİN BAYTAR: TEDİRGİN OLAN FENERBAHÇE OLACAK
        "Derbi maçın öncelikle arkadaşlık ve dostluk içinde geçmesini ve seyir zevkinin yüksek olmasını istiyorum. Derbi maçların favorisi olmaz. Yıllardır Galatasaray, Kadıköy'e Fenerbahçe'yi yenememe tedirginliği ve psikolojisiyle gidiyor. Bu defa farklı olacağını düşünüyorum. Çok uzun süre olduğu için bu defa tedirgin olan taraf Fenerbahçe olacak, çünkü onlar bu unvanlarını korumak isteyecek.

        16

        Bence Galatasaray maça çok rahat çıkacak. Galatasaray'ın bu psikolojik baskıyı üzerinden attığını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin önemli eksikleri var. Bu defa Galatasaray'dan çok umutluyum. Galatasaray'ın maçı alacağını düşünüyorum. Galatasaray'da oynadığımız zamanlar bile bu kadar Galatasaray'ın kazanacağına inanmıyordum. Oranın atmosferi çok farklı olduğu için berabere biter diye düşünürdüm. Bu kez Galatasaray arzu etmiş gibi görünüyor. Galatasaray'ın kazanacağına inancım çok yüksek. Ben hiç böyle hissetmemiştim. İnşallah yanılmam ama sonuçta hak eden kazansın."

        17

        BEKİR İRTEGÜN: PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE'DE
        "Mutlaka çok zor ve atmosferi güzel bir mücadele olacaktır. Psikolojik üstünlük kesinlikle Fenerbahçe'de. Orada oynadığım yıllarda da takım olarak bunu hissediyorduk. Kötü gidişatta bile böyle maçlarda çok farklı bir görüntü sergilenebiliyor. Yine böyle bir hafta olabilir diye düşünüyorum. Fenerbahçe'nin bir derbi kültürü var bunu atlamamak lazım. Bu çok önemli.

        18

        Derbilerde bazen oyunun hakim tarafı bile kaybedebiliyor. Baskın taraf kazanacakmış gibi olsa da sonuç farklı olabiliyor. Bu nedenle tahmin yapmak çok zor. Fenerbahçe'nin, sahasında oynadığı Galatasaray derbilerinde uzun yıllardır çok istikrarlı bir gidişatı var. Hep beraber istikrar bozulacak mı, devam edecek mi göreceğiz."

        19

        SAFFET AKYÜZ: BERABERLİK OLMAZ, LENS'İN OLMAMASI G.SARAY İÇİN AVANTAJ
        "Fenerbahçe bir çıkış halinde daha bir özgüvenli ve uzun yılladır kendi evinde mağlup olmuyor. Bence Galatasaray takımı oyunun temposunu ayarlayabilen bir takım, bu yüzden ben büyük bir ihtimalle beraberlik olacağını düşünüyorum. Lens'i uzun yıllardır takip ediyorum. Bence takımın en önemli oyuncusu, olsaydı çok daha farklı olabilirdi.

        20

        Eğer Lens olsaydı, Fenerbahçe iki kanadı da rahat kullanacaktı, şimdi tek kanatla hareket edecek gibi görünüyor. Mehmet Topal'ın yokluğunu biri mutlaka dolduracaktır. Ama Lens'in olmaması Fenerbahçe adına olumsuz bir Galatasaray adına olumlu bir harekettir."

        21

        CAPONE: GEZEGENDEKİ EN ÇILGIN DERBİ
        "Kadıköy'de son yendiğimiz maç kariyerimde oynadığım en heyecanlı derbiydi. Çok maç izledim ama bence Fenerbahçe-Galatasaray bu gezegendeki en çılgın derbi. Sahaya çıktığınızda kendinizi futbolcu değil de sanki gladyatör gibi hissediyorsunuz. Sarı-kırmızılı renklerin savunmaya çıkan askerler olarak sanki savaştaydık. Sahada elimiz ayağımız titriyordu...

        22

        Fauller, tekmeler, çelmeler havada uçuşuyordu. Muzaffer bir komutan edasıyla çıkıp uzun bir görevi tamamlamanın gururunu yaşıyordum. Galatasaray’a karşı büyük sevgim var. Kazanmak için önemli olan son topa kadar koşmak. Yıldızlar inisiyatif almalı. Sonuca ancak böyle gidebilirler."

        23

        MARCIO: O MAÇI UNUTAMIYORUM
        "Son yendiğimiz maçı her gün hatırlıyorum. Hayatımın önemli anlarından bir sahneydi. Meşaleler bağrışlar gürültüler inanılmazdı. Bu derbi dünyanın sayılı derbilerinden kesinlikle. O maçı 2-1 kazanmıştık ve Hasan Şaş ilk golü atmıştı. Ben de galibiyet golünü kaydetmiştim. İki pozisyonda da kaleciyi çalımlamıştım. İlkinde Hasan'a asist yapmıştım, 10 dakika sonra da gol attım. O sene F.Bahçe'ye fark atarak şampiyon olmuştuk. Pazar beraberliğin bile akıllarında olmaması lazım. Kazanmak için mücadele edecekler. Anahtar kelime mücadele. Savaşırsanız sonuca ulaşırsanız. G.Saray için deplasman diye bir şey olmamalı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ