Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ünlü isimler Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Habertürk için yazdı - Galatasaray Haberleri

        FENERBAHÇELİ OLAN SANATÇI FERHAT GÖÇER, EKSİKLERİN KANARYA’YI ETKİLEYECEĞİ GÖRÜŞÜNÜ TAŞIYOR

        "Derbiyle alakalı ilk isteğim Fair-Play içinde oynanması. Futbol sert bir oyun, kabul... Ama tribünleri de ekran başındakileri de kışkırtmayacak bir derbi izlemek istiyorum. Zaten son yıllarda bir centilmenlik trendi başladı. Bunun devam etmesini ve örnek olmasını diliyorum. Bu sayede umarım güzel futbolun oynandığı ve konuşulduğu bir derbi izleriz...

        TEKNIK ANLAMDA İSE:

        Fenerbahçe’de iki önemli eksik var; Lens ve Mehmet Topal. Özellikle Lens, son maçlarda inanılmaz bir performans gösterdi ve galibiyetlerde başroldeydi. Oynamayacak olması Fenerbahçe için büyük dezavantaj olacak. Galatasaray’ın en büyük kozu ise Bruma olacak. Ben yine çok etkili olacağını düşünüyorum bu maçta. Muslera’nın da performansının çok belirleyici olacağı bir derbi izleyeceğiz aynı zamanda. Netice itibarıyla 17 yıldır kendi sahasında Galatasaray’a

        kaybetmeyen bir Fenerbahçe var. Galatasaray buna bir son vermek isteyecektir. Fenerbahçe de buna müsaade etmeyecek ve kazanmak isteyecek çünkü alınacak bir galibiyetle Galatasaray’ın puan olarak önüne geçecek. Son dönemde Fenerbahçe taraftarının takımını tekrar sahiplendiğini görüyoruz. Bu takım için büyük bir itici güç. Umarım dolu dolu tribünler önünde, güzel futbol ve güzel goller izleme şansı buluruz. Benim tahminim; maçın berabere bitmesi yüksek olasılık. Ama tabii ki iyi olan kazansın diyorum."

        GALATASARAYLI OLAN TUBA ÜNSAL, FENERBAHÇE’NİN ‘GELENEĞİ’Nİ SÜRDÜRECEĞİNİ ÖNGÖRÜYOR: F.BAHÇE KAZANACAK GALiBA...

        "Hayatımın bir döneminde maçlara gitmiş, avazım çıktığı kadar bağırmış, maç arası çalan müzikte iki göbek atmışlığım vardır. Ama en son futbolla alakam olduğunda G.Saray’da Hagi vardı, Emre Belözoğlu oynardı... O sıralar F.Bahçe yine azılı rakipti, Emre Aşık henüz F.Bahçe’den G.Saray’a geçmemişti.

        SERGEN, ARDA, KIZLAR...

        Sergen Yalçın maçtan bir gece önce sanki kulüpte karşımıza çıkmamış gibi Beşiktaş’ta efsane performans sergilerdi, ha bir de kendisini apartmanımızda oturan genç kızlarla birkaç kez kahve içerken görmüştüm. Sonra aynı kızları Arda Turan’la da kahve içerken görünce oldukça futbolsever (!) bir apartmanda oturduğumuzu anlamış ve tez vakitte de taşınmıştım. Sorun onlarda değil bendeydi. Zira o futbolcuların pahalı arabalarını parkettikleri park yeri benimdi ve ben sabaha karşı dizi setinden gelen çocuk işçi olarak bu park konusunda çok hassastım. Derbi hakkında yorum yazacaksam sanırım belirtmemde fayda var; ben annem mutlu olsun diye önce Beşiktaşlı olup sonra bir gecede rakı masasında babamın arkadaşına “Ah oğlum olsaydı onu G.Saraylı yapardım, kızlar anlamıyor bu işten” demesine istinaden de aile içi döneklik yapıp G.Saraylı oldum. Rahmetli babam ben doğmadan önce hep oğlu olsun istermiş, en büyük hayali de onu alıp maçlara gitmekmiş. Sonunda babamı mutlu etmek adına adeta hızlandırılmış futbol dersleri alır gibi öğrenme sürecine geçtim. Ofsayt ilk sınavımdı. Geceleri rüyamda ofsayt gören ben, milli maçta futbolcu olup Fatih Hocam’dan azar işitirdim, kan ter içinde uyandığım çok olmuştu. İlk olarak babasının kızı Tuba gözünden bu maçı G.Saray alır demek isterdim ama hissi kablel vuku F.Bahçe kazanacak galiba. Hissiyatım da isteğim de bu yönde. Ne de olsa beyimin takımı, ne diyordu o reklam: “Evdeki huzur, zenginlik budur.”

        HAMDİ ALKAN FAİR-PLAY MESAJI VERDİ: GÜZEL GÜNLERİN İLK ADIMI OLSUN

        "Derbi geldi çattı. Bu maçın önemi G.Saray taraftarının, yıllar sonra Kadıköy’de misafir edilecek olması. Maçın sonucu ne olursa olsun, konuk taraftarın en iyi ve en güvenli şekilde ağırlanması çok önemli. Futbolda ‘dostluk’ döneminin başladığı, ‘tribün terörü’nün bittiğinin göstergesi olmalı bu maç... Bir F.Bahçe taraftarı olarak, maçın lehimize sonuçlanacağına inanıyorum. Keyifli bir kıtalararası derbi olmasını diliyorum. Maç bol gollü olsun. En çok golü Fener atsın! Sonuç olarak şunu gönülden istiyorum; iki güzide kulübümüzün taraftarının maçı bu bilinçle izlemelerini, skor ne olursa olsun, 90 dakika sonunda tek bir olay çıkmamasını arzu ediyorum. Biz yokken bu takımlar maç yapıyor, birisi kazanıyordu. Bizden sonra da maç yapacaklar ve birisi kazanacak. Maçı kaybetmek dünyanın sonu değil, maç sonrası kaybeden takımın kazanan takımı tebrik etmesi ise güzel günler için bir başlangıç olur. Kaybeden takımın oyuncularının kazanan takımın oyuncularını saha içinde tebrik ettiğini görmeyi o kadar çok isterim ki... İnşallah o günleri de göreceğiz. Ben derim ki; bu derbi o güzel günlere kavuşmak için atılacak ilk adım olsun. Her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Şimdiden ayağınıza, kafanıza ve ellerinize sağlık olsun."

        KAYAHAN’IN EŞİ İPEK AÇAR’DAN TARAFTARLARA ÇAĞRI: KÜFÜR YERİNE ŞARKILAR SÖYLENSİN

        "Derbi geldi çattı. Bu maçın önemi G.Saray taraftarının, yıllar sonra Kadıköy’de misafir edilecek olması. Maçın sonucu ne olursa olsun, konuk taraftarın en iyi ve en güvenli şekilde ağırlanması çok önemli. Futbolda ‘dostluk’ döneminin başladığı, ‘tribün terörü’nün bittiğinin göstergesi olmalı bu maç... Bir F.Bahçe taraftarı olarak, maçın lehimize sonuçlanacağına inanıyorum. Keyifli bir kıtalararası derbi olmasını diliyorum. Maç bol gollü olsun. En çok golü Fener atsın! Sonuç olarak şunu gönülden istiyorum; iki güzide kulübümüzün taraftarının maçı bu bilinçle izlemelerini, skor ne olursa olsun, 90 dakika sonunda tek bir olay çıkmamasını arzu ediyorum. Biz yokken bu takımlar maç yapıyor, birisi kazanıyordu. Bizden sonra da maç yapacaklar ve birisi kazanacak. Maçı kaybetmek dünyanın sonu değil, maç sonrası kaybeden takımın kazanan takımı tebrik etmesi ise güzel günler için bir başlangıç olur. Kaybeden takımın oyuncularının kazanan takımın oyuncularını saha içinde tebrik ettiğini görmeyi o kadar çok isterim ki... İnşallah o günleri de göreceğiz. Ben derim ki; bu derbi o güzel günlere kavuşmak için atılacak ilk adım olsun. Her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Şimdiden ayağınıza, kafanıza ve ellerinize sağlık olsun. Sözlerime öncelikle Türkiye için çok önemli iki güzide takıma başarılar dileyerek başlamak istiyorum. Biz aile olarak Galatasaraylıyız ama herkesin bildiği, Kayahan Bey’in de defalarca söylediği gibi fanatik değiliz. Gömeç’te 3 adet bayrak direğimiz var ve birinde ne zaman baksak gözümüzün yaşardığı Türk Bayrağı dalgalanır, diğerlerinde ise o sene kim şampiyon olduysa, o takımın bayrağı ve UEFA şampiyonu olduğu için Galatasaray bayrağı..."

        KAYAHAN’IN TORUNU OBEN SIKI FENERBAHÇELİ

        Umuyorum ki diğer Türk takımları ile birlikte bu gururu bir kez daha yaşarız. Kayahan şarkıları, hepimizin kalbinde taht kurduğu kadar, Türk futbol takımlarının da vazgeçilmezi oldu. Galatasaray maçlarında Gönül Sayfam, Seninle Her şeye Varım Ben ve Cim-Bom Şampiyon, Fenerbahçe maçlarında ise benim de seslendirdiğim Mor Menekşe şarkısını tüm takım taraftarlarının söylemesinden çok mutlu oluyorum. Aile olarak Galatasaraylıyız dedim ama Kayahan Bey’in ilk torunu Oben sıkı bir Fenerbahçe taraftarı ve bu derbiyi nefessiz izleyeceğine eminim. Bu maçın en büyük özelliği ise deplasman yasağı kalktıktan sonra ilk kez Fenerbahçe taraftarı ile G.Saray taraftarı maçı birlikte izleyecekler. Her şeyden önce bu ayrı bir heyecan ve mutluluk. F.Bahçe’de oynayan Robin van Persie, Emenike ve Moussa Sow, Galatasaray için çok tehlikeli oyuncular. G.Saray’da ise Bruma, Selçuk İnan ve Snejder’dan gol bekliyoruz. Ülkece morale ihtiyacımız olan bu zamanda umarım sakatlıklar olmadan, kardeşlikle geçen, küfür yerine şarkıların söylendiği çok güzel bir maç olur. Her iki takıma tekrar başarılar ve sevgiler. Her zaman dostluk kazansın..."

        HABERTÜRK SPOR / Mehmet ÇALIŞKAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ