Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan fair-play çağrısı! - Galatasaray Haberleri

        Bakan Kılıç yaptığı açıklamada, Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde taraflara dostluk çağrısında bulunarak, "Bu önemli maçın bir şölen havasında geçmesini diliyorum. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak bu maçın dünyaya örnek olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Derbi karşılaşmasının Turgay Şeren Sezonu'nun adına yakışan bir havada geçeceğine inandığını dile getiren Kılıç, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

        "Bu önemli maç sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da yakından takip edilecek. Sahadaki mücadelesiyle, tribündeki dostluk görüntüsüyle her iki tarafta dünyaya 'işte bir derbi maçı böyle olmalı' dedirtmeli. Burada her iki takımımızın futbolcularına, yöneticilerine ve taraftarlarına büyük sorumluluk düşüyor. Futbolumuzun iki güzide kulübü arasındaki ezeli rekabet, ebedi dostluk ruhuna uygun geçeceğine inanıyorum."

        Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 7 Ağustos'taki Yenikapı Ruhu'nun yeşil sahada da süreceğine inandığını belirterek, "İki takımımızın formalarının renkleri farklı olsa da üzerilerinde ay-yıldızlı bayrağımızın bulunduğu unutulmamalı. Yarınki derbinin, sporun ruhuna uygun olarak birlik, beraberlik içerisinde, centilmence ve dostça geçeceğine inanıyor, her iki takımımıza da başarılar diliyorum" şeklinde görüşlerini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ