Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 0 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİNİN TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA...

        Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-0 yenerek, Kadıköy'deki sarı-kırmızılılara karşı yenilmezlik serisini 18 yıla çıkardı.

        Mücadelenin 36. dakikasında Tolga Ciğerci'nin şutunda top ceza sahası içerisinde Skrtel'ın koluna çaprtı. Sarı-kırmızılılar bu pozisyonda penaltı itirazında bulundu ancak Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi.

        Derbide ilk gol 45. dakikada geldi. Şener Özbayraklı'nın yerden gönderdiği pasta, Robin Van Persie topa gelişine vurdu ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

        62. dakikada Volkan Şen ile ikili mücadeleye giren Sabri'nin eliyle topa müdahalesi sonrası, Fenerbahçeliler kart bekledi ancak Çakır bu pozisyona da 'devam' dedi.

        Serdar Aziz ile çarpışan Eren Derdiyok oyuna devam edemedi ve 71. dakikada yerini Cavanda'ya bıraktı.

        76'da Serdar Aziz'in ceza sahası içinde Josef De Souza'ya yaptığı faul sonrasında hakem Cüneyt Çakır, beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Van Persie skoru 2-0 yaptı.

        Dev derbi Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe bu galibiyet ile 21 puana yükselerek 20 puanda kalan Galatasaray'ı geçerek ligde 3. sıraya yerleşti. Aslan, Bursaspor'un arkasında 5. sırada kaldı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU GÜNÜN CANLI MAÇLARI HTSPOR İDDAA'DA

        FENERBAHÇE: 2 - GALATASARAY: 0

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustaedter, De Souza, Alper Potuk (Dk. 90+1 Salih Uçan), Volkan Şen (Dk. 85 Emenike), Sow, Van Persie (Dk. 85 Chahechouhe)

        GALATASARAY: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, De Jong, Sinan Gümüş (Dk. 46 Yasin Öztekin), Sneijder (Dk. 66 Podolski), Bruma, Eren Derdiyok (Dk. 71 Cavanda)

        GOLLER: Dk. 45 ve Dk. 78 (Penaltıdan) Van Persie (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 16 Sinan Gümüş, Dk. 29 Carole, Dk. 41 Tolga Ciğerci, Dk. 72 Cavanda, Dk. 73 De Jong, Dk. 76 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 24 Van Persie, Dk. 37 Skrtel (Fenerbahçe)

        Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 0 | Maç sonu istatistikleri...
        Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 0 | Maç sonu istatistikleri...

        * Fenerbahçe karşılaşma boyunca Galatasaray kalesine 6 şut attı ve 2 şut kaleyi buldu.Bu şutlar golle sonuçlandı.

        * Fenerbahçe, Süper Lig’de Kadıköy’de ezeli rakipleri BJK, GS ve TS karşısında 38 maçtır yenilmiyor. (Son yenilgi 2004-2005 Beşiktaş 3-4)

        * Galatasaray karşılaşma boyunca Fenerbahçe kalesine 5 şut atarken bu şutlardan sadece 1 tanesi kaleyi buldu.

        * Fenerbahçe karşılaşmada 367 pas yaparken 257 isabetli pas yaptı, Galatasaray ise 490 pas yaparken 376 isabetli pas yaptı.

        Fenerbahçe - Galatasaray derbisindeki tartışmalı pozisyonlar
        Fenerbahçe - Galatasaray derbisindeki tartışmalı pozisyonlar

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada mücadelede ilk tehlikeli atağı ev sahibi Fenerbahçe geliştirdi. Hızlı şekillenen sarı-lacivertli takım atağında sağ kanatta topla buluşan Sow, bekletmeden ortasını yaptı. İki Galatasaraylı futbolcuyu geçen meşin yuvarlakla altıpas gerisinde uygun durumda buluşan Volkan Şen, şut atmakta geç kalınca araya giren Hakan Balta, topu kornere gönderdi.

        9. dakikada Bruma'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

        31. dakikada ceza sahası sağ köşesinin hemen dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Van Persie'nin doğrudan kaleye gönderdiği top, uzak direğin üstünden auta gitti.

        45. dakikada Fenerbahçe, mücadelede 1-0 öne geçti. Alper Potuk'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Şener Özbayraklı, pasını penaltı noktası civarındaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı oyuncu, yerden gelen topa bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Sow'un sağdan ortasında Sabri Sarıoğlu'nun uzaklaştıramadığı top, ceza sahası yayı içindeki Volkan Şen'de kaldı. Bu oyuncunun, düzelttikten sonra sert şutunda Sabri'ye çarpan top kornere çıktı.

        48. dakikada sağdan Alper Potuk'un kullandığı kornerde altıpas gerisinde iyi yükselen De Souza kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        56. dakikada Tolga Ciğerci, ceza sahası dışı sol çaprazdan sert vurduğu topu, üstten auta yolladı.

        76. dakikada Tolga Ciğerci'nin geri pasında topu ayağından çıkarmakta geciken Serdar Aziz'e iki Fenerbahçeli futbolcu baskı yaptı. Bu oyunculardan De Souza, meşin yuvarlağı ceza sahası içinde kaparken, Serdar ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Bunun üzerine hakem Cüneyt Çakır, penaltı kararı verdi.

        78. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın solundan filelerle buluşturarak, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

        MAÇTAN NOTLAR

        AATIF 2 HAFTA SONRA YEDEK

        Advocaat, son iki haftada alınan farklı galibiyetlere 2 gol, 1 asistle katkı yapan Faslı futbolcu Chahechouhe'yı yedek kulübesine oturttu. Son iki haftada ilk 11'de başladığı Kardemir Karabükspor'a ve Akhisar Belediyespor ağlarını birer kez havalandıran Faslı futbolcu, derbide yerini Alper Potuk'a bıraktı.

        ALPER'İN 200. SÜPER LİG MAÇI

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, Spor Toto Süper Lig'de 200. maçını Galatasaray derbisinde oynadı. Alper, 2009 yılında ilk kez forma giydiği Süper Lig'de ikinci dalyasını derbide yaptı. Tecrübeli futbolcu Eskiheşirspor'da 106, Fenerbahçe'de ise 94 Süper Lig maçında görev aldı. Öte yandan Alper Potuk, Süper Lig'de 3 hafta sonra ilk 11'de oynama şansı buldu.

        SOW VE NEUSTAEDTER İLK 11'DE

        Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Sow 4, Rus oyuncu Neustaedter ise 7 maç sonra Süper Lig'de ilk 11'de forma giydi. Son olarak ligin 6. haftasında Osmanlıspor deplasmanında ilk 11'de oynayan Sow, Lens'in sakatlığı sonrası formayı kaptı. Senegalli futbolcu, bu sezon ligde 3. kez ilk 11'de sahaya çıktı. Ligin 3. haftasındaki Bursaspor maçında ilk 11'de stoper olarak sahaya çıkan Rus futbolcu, daha sonraki 7 haftada da yedek kulübesine bekledi. Neustaedter, derbide ön libero olarak Mehmet Topal'ın yerinde oynadı.

        OZAN TUFAN DERBİYE YETİŞMEDİ

        Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, hafta içi takımla çalışmasına rağmen sakatlığını tam atlatamadığı için kadroya alınmadı. A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 9 Ekim'de İzlanda'yla deplasmanda oynadığı maçta sakatlanan Ozan Tufan hafta için takımla çalışmalara başladı. Derbi kadrosunda olması beklenen Ozan, hazır olmadığı gerekçesiyle maç kadrosuna dahil edilmedi ve bu sabah tesislerden ayrıldı. Öte yandan sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Gregory van der Wiel de kadroda bulunmadı.

        FERNANDAO 8 HAFTA SONRA TAKIMA DÖNDÜ

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, sakatlığını atlattı ve 8 hafta sonra maç kadrosuna dahil edildi. Ligin 2. haftasında 28 Ağustos'ta Kayserispor maçının son dakikalarında sakatlanan Fernandao, daha sonraki 8 maçta da oynayamadı. Brezilyalı forvet yaklaşık 3 ay aradan sonra derbi kadrosunda yer alarak sahalara döndü.

        SERDAR AZİZ LİGDE İLK KEZ

        Galatasaray'ın sezon başında 4,5 milyon avro bonservis ve 3 oyuncu karşılığında Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz, ligdeki ilk maçına Fenerbahçe derbisinde çıktı. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Serdar Aziz, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Dersimspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı formayı resmi maçlarda ilk kez giyerken, Fenerbahçe önünde de ligde siftah yaptı. Hollandalı teknik adam, Serdar Aziz'i ilk 11'e alırken, stoperde Semih Kaya'yı ise yedek soyundurdu.

        TOLGA 11'E DÖNDÜ

        Galatasaray'da sarı kart cezasını dolduran Tolga Ciğerci, Fenerbahçe derbisinde formasına yeniden kavuştu. Adanaspor karşılaşmasında sarı kart görmesinin ardından cezalı duruma düşen ve Medipol Başakşehir maçını kaçıran Tolga, derbiye ilk 11'de başladı. Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki ilk 9 maçının da başlangıç kadrosunda bulunan Tolga, 1 müsabakayı sarı kart cezası nedeniyle kaçırmasının ardından yeniden ilk 11'e dönmüş oldu.

        PODOLSKİ YEDEKLER ARASINDA

        Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Lukas Podolski, derbi maçın yedekleri arasında yer aldı. İki gün önce bağırsak enfeksiyonu geçirdiği açıklanan Podolski, tedavisinin ardından son çalışmaya dahil olurken, teknik direktör Riekerink derbide kendisine 11'de şans vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ