Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Derbikolik Robin van Persie - Fenerbahçe Haberleri

        Dünyaca ünlü futbolcu daha önce oynadığı Arsenal-Tottenham, M.United-M.City, M.United-Liverpool ve Feyenoord-Ajax derbilerinde de ağları sarsmıştı. RvP dün akşam da Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 2 gol atarak serisini sürdürdü.

        22 GOLE ULAŞTI

        Robin van Persie, Süper Lig’de iki sezonda toplam 40 lig maçına çıktı. Hollandalı yıldız bu maçlarda 22 gol atıp 5 asist yapmayı başardı. Tecrübeli oyuncu, bu sezon ise Süper Lig’de 6 kez ağları sarsıp 2 gol pası verdi. Van Persie resmi maçlarda çektiği son 12 şutunda 8 kez kaleyi bulurken (6 golü var) bir şutu da direkten döndü. RvP, 2016 yılı içinde lig maçlarında 16 gol atıp bu alanda en başarılı isim oldu.

        ‘BİZ GELMEDEN FARKLI ÇALIŞIYORDU!’

        Dick Advocaat, Robin van Persie’deki değişimle ilgili olarak şunları söyledi: “Van Persie’nin kalitesini biliyorduk. Biz gelmeden önce farklı bir idman tarzında çalışıyordu. Bizim gelmemizle, yaptığımız antrenmanlarla kendine daha alışık çalışmalar yaptı. Geçen yıl çok sakatlık yaşamış. Ona şunu söyledim; ‘Fit ve sağlıklı olmalısın.’ Bu yüzden en başta onu oynatmıyordum. Kalitesi ortada, fiziksel gelişim gösteriyor ve goller de atıyor” dedi.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ