Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Üniversitesi'nde sona doğru - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, basın mensuplarıyla Silivri'ye gelerek Fenerbahçe Üniversitesi'nin arazisini gezdi.

        Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) onay vermesinin ardından TBMM Genel Kurulu tarafından da kabul edilen Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen yerleri gezen yöneticilere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar eşlik etti.

        Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa Mahallesi'nde bulunan ek hizmet binalarının yanındaki 3 tarihi konak, 30 yıllığına Fenerbahçe Üniversitesine tahsis edildi.

        En az bir fakülte ile 2018 yılında eğitime açılması hedeflenen üniversitede, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü olacak.

        Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Uslu, üniversitenin kurulmasına izin verildiği için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Cumhuriyetine inanan ve önemli insanların yetiştirilmesine Fenerbahçe olarak katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Türkiye'nin eğitim ve spor açığı var. Fenerbahçe Üniversitesinde yetişen çocuklar buradan koşarak bizleri daha iyi yerlere getirir buna inanıyorum. İnşallah hayırlara vesile olur." ifadelerini kullandı.

        "5 YIL SONRA ÜNİVERSİTE ARAZİSİ PARAYLA ALINMAYACAK HALE GELECEK"

        Mahmut Uslu, üniversitenin kurulacağı araziyle ilgili olarak ise, "5 yıl sonra üniversite arazisi parayla alınmayacak hale gelecek. Burası çok potansiyeli olan bir yer. Belek'te 110 dönümlük bir arazide aldık. Orayı aldık. 10 dönümüne futbol sahası falan yapacağız. Geri kalanını yatırım için aldık. Bizden sonrakiler bakar" diye konuştu.

        ŞEKİP MOSTUROĞLU: "HEDEFİMİZ 2018 YILINDA İLK ÖĞRENCİYİ ALMAK"

        Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise, Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili yapılan projenin çok önemli olduğunu, Silivri'ye 1-2 sene içerisinde metronun da geleceğini kaydetti.

        Başka bir üniversitenin de Silivri'de kampüs yaptığını söyleyen Mosturoğlu, "Hemen yarın büyük çaplı bir üniversite olacak diye bir iddiamız yok. Bu bir proje, 1-2 yıl içinde eğitime geçeceğiz. 5 yıl sonra belli bir büyüklüğe geleceğiz, 10-15-25 yıl sonra Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olacağız. Çok heyecanlıyız hedeflerimiz büyük. Burada aslında size büyük resmi göstermedik. Hayal etmek lazım. Silivri çok önemli yol projeleri açısından. Restore yapılacak tarihi binalarda eğitim yapılacak. Hedefimiz 2018'de ilk öğrenciyi almak. Pazartesi üniversiteyle ilgili mütevelli heyeti olarak önemli toplantı yapacağız. Hayırsever Fenerbahçelilerin de gücü olacak bu projede. Aralık ayı içerisinde Fenerbahçeli akademisyenlerle de çalışmamız olacak" dedi.

        "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ BÜYÜK DESTEK VERDİ"

        Üniversite ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük desteği olduğunu ifade eden Şekip Mosturoğlu, şöyle konuştu:

        "AK Parti, MHP ve CHP'nin de genel başkanları büyük destek verdiler, inanılmaz bir hızla meclisten geçti. YÖK Başkanının da büyük desteği var. Yoğun bir gündemde genel kurula soktu. Orada bir sunum yaptık, bizim üniversitemiz çağdaş, Atatürkçü her şeyden önce milli değerlere sahip bir üniversite olacak. Türkiye'nin üniversitesi olacak. Sadece Fenerbahçeliler değil tüm vatandaşlar okuyabilecek. Temel amacı spor sektörünü yetişmiş eleman olacak. Şu an dünyada bir spor kulübünün sahip olduğu ilk ve tek üniversite. Diğerleri Türkiye'de var, kulüplerin değil devletin. Bu tamamen kulübün desteğiyle kurulmuş bir üniversite. Silivri Belediye Başkanı'na da çok teşekkür ederiz. Son 10 yılda kulüp kendi gayrimenkullerini satın aldı. Gebze'deki yerde çok değerli."

        Silivri Belediye Başkanı Işıklar ise Fenerbahçe'nin ilçelerine değer katacağını kaydetti. Mevcut binaların ve kampüs yapılacak arazinin gezilmesinden sonra belediye başkanı Işıklar, yöneticiler ve basın mensupları yemek yedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ