Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Mahmut Uslu'dan Jeremain Lens açıklaması - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen yerlerin tanıtım toplantısına katılan sarı-lacivertli kulübün Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

        Uslu, "Son sohbet toplantısında söyledim 1.5 ay evvel yükselişe çıkıyoruz diye. Yukarı doğru çıkıyoruz. Bir kere daha evvel de açık açık söyledik, antrenör başarılı olur mu bilemeyiz ama 'adam gibi adam' dedik. Kamuoyu bunu gördü, oyuncular da gördü. Kimseye ayrımcılık yapmayan iyi bir teknik direktör. Bütün ekibine şekil vermeye çalışmadan herkesi kendi branşında serbest bırakan bir arkadaş. Futbolda hep başarılı olmak, şampiyon olmak istiyoruz. 3 Temmuz'dan sonra ne kadar mağdur olduğumuz herkes biliyor. 4 senede hep ilk 2'deydik. Hiç 6-7 olmadık. Yine aynı şekilde devam edeceğiz. Sonuç olarak hedefimiz hep şampiyonluğa oynamak" dedi.

        "UKRAYNA TAKIMININ NASIL BİR TAKIM OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ"

        Hollandalı oyuncu Robin van Persie'nin performansı ve dün oynadıkları Zorya maçıyla ilgili konuşan Uslu, "Çalıştı oynuyor. Bu konuda başka bir yorum yapmaya gerek yok. Ukrayna takımının nasıl bir takım olduğunu gördünüz. Taş gibi. En önemli oyuncuları da yoktu. İlk devre bizi çok zorladılar. Uzaktan gol atınca rahat oldu ama kolay bir maç değildi. Bence Manchester United'dan da kendi sahasında birden fazla gol yemez. En önemli konu, Türkiye ligi çok zor bir lig. Başka bir futbol anlayışı var. Avrupa'da ikili mücadelelerde kasti olmayanları bırakıyor hakemler. Bizde bazen kasti olanları çalmıyorlar, mücadeleyi yaptırmıyorlar. Çok fark var arada. Bizim hocamızın Rusya'da Zenit'te çalışması da bizim için avantaj. Kendisi öyle veya böyle batılı değil tamamen" açıklamasında bulundu.

        "KOMBİNE SAHİBİ YÜZDE 30 GELMİYOR"

        Taraftarların son zamanlarda maçlara ilgi göstermemesiyle ilgili olarak ise Uslu, şunları söyledi:

        "Son 5 yılda önemli maçlar harici seyircimiz aşağı yukarı bu kadar. Kombine sahibi yüzde 30 gelmiyor. Biletler de hemen hemen aynı oranda satılıyor."

        "ROBİN VAN PERSİE ÇALIŞTI OYNUYOR"

        Van Persie ile Lens hakkında konuşan Mahmut Uslu, "Robin van Persie çalıştı oynuyor. Bu konuda başka bir yorum yapmaya gerek yok' derken, Lens için de "18 milyon Euro vermiş adamlar, bırakır mı? Çok iyi oyuncu" ifadelerini kullandı.

        Sarı-lacivertli takımın basın sözcüsü, Lens'i gelecek sezon ellerinde tutmanın zor olduğunu da vurgulayarak,

        ADVOCAAT'IN GELECEĞİ

        Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat'ın geleceğiyle ilgili olarak ise Mahmut Uslu, şunları söyledi:

        "Hoca 1 seneliğine geldi. Nasıl geldiğini biliyorsunuz. Önce gelmedi, 15 gün sonra karar verdi. Mayıs ayı gelsin görelim. Yardımcıları kıymetli insanlar, hocaya çok yardımcı oluyorlar. Çok iyi insanlar. Çok iyi diyalog kuruyorlar oyuncularla. Oynamayan oyuncularla da konuşuyorlar."

        Uslu, devre arası için hocanın henüz bir transfer talebinin olmadığını da sözlerine ekledi.

        "KÖTÜMSER YAŞARSAK, HER ŞEY İYİ GİTSE DE SONUÇLAR İYİ OLMAZ"

        Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise Robin van Persie ile ilgili, "Sinerji takım, hoca, taraftar bir araya geldiğinde yakalanıyor. Her şeyi kötümser gibi yaşarsak, her şey iyi gitse de sonuçlar iyi olmaz. Bu yüzden olumlu taraftan bakmak lazım. Tamam, geçen sene mutsuzdu, Türkiye'ye ilk defa geldi. Premier Lig'den geldi, Türkiye'yi belki zor bir lig olarak görmüyordu. Şimdi ailece buranın sosyal yaşantısına uydular. Tribünlerde de karamsar haberlerin tesiri var. Ligin 5. haftasıydı herkes Fenerbahçe'ye havlu attırdı. Lig uzun bir maraton" diye konuştu.

        Şekip Mosturoğlu Lens hakkında ise "Çok iyi futbolcu, devam etmek isteriz ama şartlar da var" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ