Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım, Dick Advocaat'a o geceyi anlattı - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Çaykur Rizespor deplasmanına önceki sezon yaşanan kurşunlanma olayı nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında götürüldü. Takımı otobüsü her zamankinden farklı olarak yoğun bir polis koruması altında tutuldu. 2014-2015 sezonunda Rize deplasmanından Trabzon'a dönüşte takım otobüsünün kurşunlanması nedeniyle kabus gibi bir dönem geçiren Sarı-Lacivertliler'in, benzer bir saldırıya maruz kalmaması için önlemler üst düzeydeydi.

        ADVOCAAT'A BİLGİ VERİLDİ

        Kafile maç için Trabzon'dan Rize'ye hareket ettiğinde de kötü anılar hafızalarda canlandı. Kafileye başkanlık eden Başkan Aziz Yıldırım da kabus gecesinin yaşandığı Sürmene girişine gelindiğinde olay yerini inceledi. Kafile kısa bir süre için saldırının yaşandığı bölgede durdu. Yıldırım, teknik direktör Dick Advocaat'a o dönem takım otobüsüne yönelik silahlı saldırı ile ilgili bilgi verdi.

        4 Nisan 2015 gecesi takım otobüsünde yer alan ve saldırı anında büyük şok yaşayan futbolcular da yaşanan olayla ilgili kötü anılarını yeni takım arkadaşlarına aktardı.

        ŞOFÖR HAYAT KURTARMIŞTI

        Hatırlanacağı üzere 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe, 4 Nisan 2015'te oynanan maçta Rizespor'u deplasmanda 5-1'lik skorla yenmiş; goller Mehmet Topuz, Sow (2), Webo ve Caner Erkin'den gelmişti. Takım otobüsü maç sonrası Rize'den Trabzon'a geçerken Sürmene İlçesi girişinde silahlı saldırıya uğramış, otobüs şoförü Ufuk Kıran ciddi şekilde yaralanmıştı. Kıran büyük bir kahramanlık örneği göstererek otobüs kaza yapmadan durdurmayı başarmıştı.

        Fenerbahçe kafilesi daha sonra zırhlı polis araçlarıyla Trabzon Havalimanı'na nakledilmişti. Aradan geçen 1.5 yıllık sürede saldırıyla ilgili soruşturmada birçok kişi gözaltına alınmış ancak olayın failleri bulunamamıştı.

        (Fanatik)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ