Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir: 1 - Trabzonspor: 0 | MAÇ SONUCU - Trabzonspor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR'DA. KARDEMİR KARABÜKSPOR-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - TRABZONSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın ilk maçında Medipol Başakşehir sahasında Trabzonspor'u 1-0 yendi.

        Maça etkili başlayan ev sahibi ekip, 12'de Visca'nın kafası ve 23'te Mehmet Batdal'ın röveşatasında kaleci Onur'u geçemedi.

        Başakşehir'in gol için bastırdığı anlarda çok ilginç bir pozisyon daha yaşandı. 25'te Yalçın Ayhan'ın kafası üst direkten döndü, tüm Trabzonspor savunmasını yanıltan pozisyonun devamında Mehmet Batdal'ın sert şutu Onur Kıvrak'ın yüzüne çarparak dışarı gitti.

        İkinci yarıda ise ilk etkili pozisyonu Trabzonspor buldu. Dame N'Doye'nin pasında Bero da Mehmet Ekici'yi buldu. Ancak yıldız oyuncunun vuruşunda kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi.

        Mücadelenin 63. dakikasında Emre Belözoğlu'nun harika pasına aynı güzellikte vuruşla cevap veren Edin Visca, kaleci Onur'u çaresiz bırakarak Başakşehir'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

        İlerleyen anlarda Trabzonspor beraberlik sayısı için bastırsa da Başakşehir buna izin vermedi ve maçı 1-0'lık skorla kazanmasını bildi.

        Bu sonuçla ligde 3 maç aranın ardından kazanan Medipol Başakşehir puanını 35'e yükselterek liderliğini sürdürürken, Trabzonspor ise 18 puanda kaldı.

        BAŞAKŞEHİR: 1 - TRABZONSPOR: 0

        STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Hali̇s Özkahya, Mustafa Emre Eyi̇soy, Ceyhun Sesi̇güzel

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Attamah, Emre Belözoğlu, Visca (Dk. 90+5 Napoleoni), Mossoro (Dk. 80 Holmen), Cengiz Ünder (Dk. 82 Doka), Mehmet Batdal

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Akakpo (Dk. 82 Abdülkadir Ömür), Uğur Demirok, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Onazi, Yusuf Erdoğan (Dk. 67 Castillo), Bero, N'Doye

        GOL: Dk. 63 Visca (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 75 Bero, Dk. 77 Onazi (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        17. dakikada Mossoro'nun pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Visca, ceza alanına girer girmez sert bir şut çıkardı. Kaleci Onur Recep Kıvrak, soluna gelen meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        20. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında, Mossoro'nun ara pasıyla savunma arkasına sarkan Cengiz Ünder, ceza alanı sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        22. dakikada Visca'nın soldan ortaladığı topa Mehmet Batdal penaltı noktası üzerinde bekletmeden vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Onur Recep Kıvrak'ta kaldı.

        25. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı kornerde Okay Yokuşlu'nun kafayla vurduğu top yükseklik kazanarak, kendi kalesine yöneldi. Üst direkten dönen meşin yuvarlak, altıpas gerisindeki Mehmet Batdal'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top kaleci Onur'un yüzüne çarparak, kornere gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada sağdan ceza sahasına giren Bero'nun pasıyla altıpas gerisinde topla buluşan Okay Yokuşlu'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

        63. dakikada Medipol Başakşehir, mücadelede öne geçti. Emre Belözoğlu'nun savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Visca, ceza sahasına havadan gelen topa bekletmeden vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelerle buluştu: 1-0

        88. dakikada bordo-mavili ekip beraberlik golüne yaklaştı. Castillo'nun soldan ortasında ceza sahasına gelen topu genç oyuncu Abdülkadir Ömür kafayla Mehmet Ekici'nin önüne indirdi. Bu oyuncunun sağ çaprazdan bekletmeden vuruşunda, top uzak direkten döndü.

        MAÇTAN NOTLAR

        ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

        Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma öncesinde, Kayseri'de yaşanan terör saldırısında şehit düşenler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. İki takım futbolcuları sahaya siyah kol bantları ile çıktı. Tribünleri dolduran taraftarlar da "Vatan sana canım feda" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratları yaptı.

        MAÇ ÖNCESİ PANKARTLAR

        3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmaya iki takım futbolcuları ve hakemler birlikte taşıdıkları pankartlarla sahaya geldi."Terörü Lanetliyoruz" ve "Halep Srebrenitsa Olmasın" pankartlarını taşıyan futbolcuları tribünleri dolduran taraftarlar uzun süre alkışladı. Stadın skorbordlarında da "#Kayseri" ve "#HalepSrebrenitsaOlmasın" etiketleri yer aldı.

        50 DOLAR BOZDURAN MAÇA ÜCRETSİZ GİRDİ

        İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün, "50 dolar bozdurana ücretsiz maç bileti" kampanyasına ilgi büyük oldu. Trabzonsporlu yaklaşık 1000 taraftar 50 dolar bozdurarak, karşılaşmaya ücretsiz girdi. İstanbul deplasmanında, yaklaşık 2 bin 500 bordo-mavili taraftar takımlarını yalnız bırakmadı. Turuncu-lacivertli taraftarların da kampanyaya büyük ilgi gösterdiği öğrenildi.

        BAŞAKŞEHİR KENDİNE GELDİ!

        Süper Lig'de son olarak oynadığı Beşiktaş, Antalyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarından beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, Trabzonspor'u yenerek, 3 maçlık galibiyet özlemine de son verdi. Namağlup unvanını sürdüren Medipol Başakşehir, puanını 35'e yükseltti.

        TRABZONSPOR 3 MAÇ SONRA KAYBETTİ

        Medipol Başakşehir'e mağlup olan Trabzonspor, Süper Lig'de 3 maç sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bordo-mavililer, bu maç öncesinde oynadığı son 3 maçta 7 puan toplamayı başarmıştı. Bu sezon ligde 7. yenilgisini alan Trabzonspor 18 puanda kaldı.

        38. DAKİKADA TEZAHÜRAT

        Tribünleri dolduran iki takım taraftarları, dakikalar Kayseri'nin plaka kodu olan 38'i gösterdiğinde "Kayseri" ve "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" tezahüratları yaparak, Kayseri'de yaşanan terör saldırısına tepkilerini gösterdiler. Trabzonsporlu taraftarların yer aldığı tribünde de "Bir Ölür Bin Doğarız" ve "Vatan Sana Canım Feda" yazılı pankartlar açıldı.

        SÜPER LİG'DE İLK MAÇINA ÇIKTI!

        Bordo-mavili takımın 17 yaşındaki genç oyuncusu Abdülkadir Ömür kariyerinin ilk Süper Lig maçına çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal, karşılaşmanın 82. dakikasında Akakpo'nun yerine orta saha oyuncusu Abdülkadir'i sahaya sürdü. Abdülkadir, Trabzonspor A takım formasıyla daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maça çıkmıştı.

        VİSCA'NIN 5. GOLÜ

        Turuncu-lacivertli takımın Bosna-Hersekli futbolcusu Edin Visca, Trabzonspor filelerini havalandırarak bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti. Visca, bu maç öncesinde attığı 5 golle takımın en golcü oyuncusu konumunda bulunan Mossoro'yu da yakaladı.

        BERO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Trabzonspor orta sahasında görev yapan Slovak oyuncu Matus Bero, Medipol Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bero, takımının gelecek hafta evinde, Fenerbahçe ile oynayacağı ilk yarının son hafta mücadelesinde forma giyemeyecek.

        YENİLMEZLİK SERİSİ 24 MAÇA ÇIKTI

        Trabzonspor'u mağlup eden Medipol Başakşehir, Süper Lig'de oynadığı son 24 maçı kaybetmedi. Bu sezon 15 maçın 10'unu kazanan, 5'inden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da 5 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı. İstanbul ekibi, ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ