Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Ümit Özat: "Fenerbahçe ile artık farklı yoldayız" - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında yarın deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Ümit Özat, sarı-lacivertli ekipteki futbolculuk yılları, başkent ekibindeki performansı ve antrenör olarak hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Gençlerbirliği'nde 9 yaşında futbola başladığını ve 24 yaşında kırmızı-siyahlı ekipten ayrılarak Fenerbahçe'ye transfer olduğunu hatırlatan Özat, "Allah'ın bildiğini kuldan saklayacak halimiz yok. Ben 9 yaşında futbola başladım 24 yaşında buradan ayrıldım. Şu anda teknik direktörlük yapıyoruz. Önemli olan şu anda çalıştığım kulübün başarısı" diye konuştu.

        Kendisi için ekmeğini yediği kulübün başarısının anlam ifade ettiğini belirten Özat, "Bundan daha doğal şey olamaz. Büyük takımlarda oynayan futbolcular için bu durum sık sık gündeme geliyor. Fenerbahçe'nin uzun yıllar kaptanlığını yaptım, şampiyonluklar yaşadım ama artık farklı bir yoldayız" ifadelerini kullandı.

        İlerde başka kulüplerde de görev alabileceğine dikkati çeken genç teknik adam, şöyle devam etti:

        "Bugün burada olduğumuz gibi yarın da başka bir yerde olacağız. O zaman da bir Gençlerbirliği maçı öncesi, 'Gençlerbirliği'nde 15 yıl oynadınız, sizin için ne ifade ediyor' diye sorulabilir. Ekmeğini yediğimiz her yer mutlaka bizim için önemli anlamlar ifade ediyor ve biz bunu içimizde yaşıyoruz."

        "HEDEF 21 PUAN YA DA ÜSTÜ"

        Süper Lig'de 14 maçta 19 puan toplayan başkent temsilcisinin teknik direktörü, 16. haftadan sonra verilecek araya kadar 21 ya da üstünde puan toplamaları halinde önlerinin açık olduğunu belirtti.

        Kırmızı-siyahlı takımın iyi sonuçlar aldığını ifade eden Özat, "Allah nazardan saklasın. Günün birinde biz de yenileceğiz, gol de yiyeceğiz. Takımı baskı altına sokmamak lazım, futbolda bunlar var" şeklinde konuştu.

        Takım savunmasını büyük oranda oturttuklarını ancak daha da iyi olabilmek için neler yapmaları gerektiği konusunda her gün çalıştıklarını dile getiren Özat, "Forvetlerimiz Stancu ile Tokelo Rantie aramıza gelirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

        İstanbul'da oynayacakları karşılaşmanın iki takım içinde önemli olduğunu dile getiren Özat, şunları söyledi:

        "Onlar için yukarıdan kopmama bizim de hedefimiz olan ilk 5-6 ya girmemiz için puan ya da 3 puan almamız gereken bir maç. Bu mücadeleyi vereceğiz. Ligde 10 gün yoğun geçecek. Fenerbahçe'den sonra Ziraat Türkiye Kupası maçı sonra ligde Bursaspor ve yine kupada oynayacağız. Hedefimizi yakalamak için elimizden geleni yapacağız."

        ANTRENÖRLÜK MESLEĞİ

        Ümit Özat, antrenörlüğün de futbolculuk gibi baştan başlanılması gereken meslek olduğunu söyledi. Gençlerbirliği Kulübünü kendisi için futbolculuğu gibi antrenörlüğe de başladığı yer olarak gördüğüne vurgu yapan Özat, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Antrenörlük de futbolculuk gibi baştan başlanılması gereken meslek. Futbola başladığım kulüpte yaptığım çıkışı, yine burada antrenörlükte de yaşayarak yoluma devam etmek istiyorum. Bu kulüple önemli başarılar yakalamak istiyorum. Futbolda yakaladığım başarıyı antrenörlük hayatımda yine tanıdığım, yabancı olmayan insanlarla ve yabancı olmadığım camiayla, benim için çok anlam ifade eden bu kulüpte yaşamak istiyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ