Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Adanaspor Fenerbahçe: 2 - Adanaspor: 2 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - ADANASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe konuk ettiği Adanaspor ile 2-2 berabere kalarak ağır bir yara aldı.

        Karşılaşmanın 16. dakikasında Josef de Souza ceza alanı içerisinde Didi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcular bu pozisyonda penaltı beklerken, hakem Serkan Çınar 'devam' kararı verdi.

        23. dakikada Kadıköy buz kesti. Aatif Chahechouhe'nun kaybettiği topta Magaye Gueye, Volkan Demirel'i çalımladıktan sonra topu ağlara gönderdi. Adanaspor bu golle mücadelede 1-0 öne geçti.

        40. dakikada Skrtel'in sert şutu kaleci Itandje'den dönerken, topu önünde bulan Skrtel'in pasında Mehmet Topal sol ayağıyla yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

        44. dakikada Mehmet Topal sakatlanarak yerini yeni transfer Oleksandr Karavayev'e bıraktı.

        45+1'de Adanaspor Roni'nin attığı golle mücadelede 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        63. dakikada Aatif Chahechouhe yerini Salih Uçan'a bırakırken tribünler tarafından yuhalandı.

        77. dakikada Martin Skrtel'ın şutunda, Vladimir Koman ceza sahası içinde topa eliyle müdahalede bulununca hakem Serkan Çınar beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Fernandao skoru 2-2'e getirdi. Kalan dakikalardabaşka gol olmayınca maç 2-2 berabere bitti.

        Öte yandan Fenerbahçe girdiği bir çok gol pozisyonunda kaleci Itandje'yi geçemedi.

        Bu sonucun ardından Fenerbahçe 32 puana yükseldi ve haftayı lider Başakşehir'in 7 puan gerisinde kapattı. Adanaspor ise 11 puanla 17. sırada yer aldı.

        FENERBAHÇE: 2 - ADANASPOR: 2

        STAT: Ülker Arena

        HAKEMLER: Serkan Çınar, Serkan Ok, Mehmet Cem Hanoğlu

        FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustadter (Van Persie dk. 79), Skrtel, Hasan Ali, Mehmet (Karavayev dk. 44), Ozan, Josef, Lens, Chahechouhe (Salih dk. 64), Fernandao

        ADANASPOR: İtandje, Digao, Ramos, Didi, Samican, Cem (Ahmet Dereli dk. 90), Foguinho, Bekir (Tevfik dk. 74), Koman, Roni (dk. 84 Emre), Magaye

        GOLLER: Mehmet Topal (dk. 40) Fernandao (dk. 78 pen.) (Fenerbahçe), Magaye (dk. 23), Glaison (dk. 45+1) (Adanaspor)

        SARI KARTLAR: Foguinho, Ramos, Bekir, Koman, Digao, Didi, Itandje (Adanaspor), Şener (Fenerbahçe)

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU CANLI SKORLAR HTSPOR İDDAA'DA!

        MAÇTAN NOTLAR

        OZAN TUFAN 10 HAFTA SONRA LİGDE 11'DE

        Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, Süper Lig'de 10 hafta sonra ilk 11'de oynadı. Son olarak 6. haftadaki Osmanlıspor maçında ilk 11'de oynayan Ozan, daha sonra uzun süreli sakatlığını nedeniyle formasından uzak kalmıştı. Ozan Tufan iyileştikten sonra ligde ilk kez 11'de forma şansı buldu.

        Formayı Ozan'a kaptıran Alper Potuk ise 6 hafta sonra kendisini yedek kulübesinde buldu. Öte yandan Trabzonspor maçında cezası nedeniyle oynamayan Skrtel ile sakatlığı düzelen Hasan Ali Kaldırım, tekrar 11'e döndü.

        VOLKAN ŞEN VE KJAER SAKAT

        Fenerbahçe iki önemli isminden yoksun bir şekilde Adanaspor karşısında sahada yer aldı. Antalya kampında hazırlık maçında sakatlanan Volkan Şen ile sağ üst ön adalesinde ağrı bulunan Kjaer, takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Sarı-lacivertli takımda kadro dışı bırakılan Gregory van der Wiel ve Emmanuel Emenike de Adanaspor maçında oynamadı. Teknik direktör Advocaat, Miroslav Stoch'u da 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

        REKLAM

        SOW MİLLİ TAKIMDA

        Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Moussa Sow, milli takımında yer aldığı için Adanaspor maçında forma giyemedi. Sow, Senegal Milli Takımı'yla Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ediyor.

        KADIKÖY'DE TRİBÜNLER BOŞ KALDI

        Fenerbahçeli taraftarlar, Adanaspor maçına ilgi göstermedi. Kadıköy'de tribünlerin büyük bir bölümü boş kalırken, karşılaşmayı yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti. Adanasporlu taraftarlar da deplasman tribününün büyük bir bölümünü doldurarak, takımlarına destek oldu.

        LEVENT ŞAHİN İLK KEZ KULÜBEDE

        Adanaspor'un yeni teknik direktörü Levent Şahin, ilk kez bir resmi maçta yedek kulübesinde takımının başında yer aldı. Ligin 16. haftasındaki Medipol Başakşehir maçını turuncu-beyazlılarla yeni anlaştığı için tribünden izleyen Şahin, devre arası kampını takımıyla Antalya'da geçirmişti.

        ADANASPOR'DA VİNİCİUS YETİŞMEDİ

        Adanaspor'un yeni transferi Vinicius Santos Silva, lisansının yetişmediği için Fenerbahçe karşısında forma giyemedi.

        Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, Brezilyalı futbolcu lisansı çıkmadığı için kadroya dahil edilmedi. Diğer yeni transfer Charles Itandje ise kaledeki yerini aldı. Akdeniz temsilcisinde Renan Rofrigues da Silva ise sarı kart cezası nedeniyle Kadıköy deplasmanında takımını yalnız bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ