Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester United engelli taraftarları için Old Trafford'u değiştiriyor - Futbol Haberleri

        2014-15 sezonuna göre gelirlerini 180 milyon Euro arttırarak 689 milyon Euro toplam gelir ile Deloitte Para Ligiiçerisindekien zengin kulübü unvanını geri alan İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, 75 bin kişilik stadı Old Trafford tribünlerinde engelli taraftarları için kapasite düşürme pahasına yeni bir düzenlemeye gidiyor.

        Engelli taraftarlar ve bakıcıları için hâlihazırda 170 kişi olan doğu tribünündeki kapasiteye ilave olarak 300 koltuk daha eklemek isteyen Manchester United yönetimi bunun için 2600 kombineli taraftarının yerini de değiştirecek.

        REKLAM

        2600 kombinelinin yeri değişecek

        Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC) ile Manchester United Engelli Taraftarlar Birliği (MUDSA) arasındaki görüşmelerin ardından Stat Erişim Yönetmeliğine uygun olarak planların duyurusu yapıldı.

        Ağustos 2017'de tamamlanması beklenen yapısal değişikliklerin ardından stadyumun kapasite 73 bin kişiye düşecek ve yerinden olacak 2600 kombineli taraftara da bir iyi niyet pakedi sunulacak.

        Harita

        Kulübün ticari ve operasyonel faaliyetlerinden sorumlu yönetici Richard Arnold değişiklikle ilgili Old Trafford'un tüm United taraftarlar için bir mabed olduğunu ve kahramanlarını izlemek için maça gelen sadık engelli taraftarlara çok faydası olacağını belirtti.

        • Richard Arnold

        MUDSA yöneticilerinden Chas Banks ise karar hakkında şöyle konuştu:

        • Chas Banks

        Eski bir asket olan ve parlamentoda Muhafazakâr Parti'den Engelliler, Sağlık ve Çalışma Bakanı görevini yürüten Penny Mordaunt da Old Trafford'daki gelişmelerden dolayı mutluluğunu Twitter hesabından paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ