Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Volkan Demirel'den olay tezahürat - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin Galatasaray Odeabank'ı THY EuroLeague'in 20. haftasında 15 sayı geriden gelip 85-80 mağlup ettiği maçı sonrasına futbol takımının kaptanı Volkan Demirel damgasını vurdu.

        2

        Volkan Demirel, parkeye inerek sahanın ortasında önce sporcuları tebrik etti. Volkan Demirel, daha sonra "İşte böyle, her sene böyle..." tezahüratını söyledi.

        3

        Volkan Demirel'in bu tezahürata katılması Galatasaraylılar'ı kızdırdı.

        4

        Taraftarlar sosyal medyada duruma tepki gösterdi.

        5

        Öte yandan Galatasaray Kulübü'nün bu nedenle TFF'ye şikayette bulunacağı iddia edildi.

        (Skorer)

        6

        Basketbol maçı sonunda Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in Sarı Lacivertli taraftarların Galatasaray'a ettiği küfürlü tezahürata katılması, Brezilyalı oyuncu Josef de Souza'nın da İnstagram hesabında taraftarlarının Galatasaray'a ettiği küfürleri okuması, sarı-kırmızılı camiayı kızdırdı. Galatasaraylı yöneticilerden Ural Aküzüm, Fenerbahçeli iki futbolcunun eylemlerine tepki gösterdi ve sert bir açıklamada bulunarak şu ifadaleri kullandı:

        7

        "Rakiplerimizden birinin 2 sporcusu, bunlardan biri yabancı biri de Türk, sosyal medya hesabından ve videolarla kanıtlanacak biçimde sporcunun zeki ve ahlaklı olmasının gerektirdiği davranış biçimi dışında açık ve sarih olarak küfür kafir ediyor. Türk gençlerine örnek olması gereken sporcuların fanatizmi, şiddeti teşvik etmeleri ve küfürü bu şekilde açıkça yapabilmeleri Türkiye'de maalesef kuralların işlemediğini gösteriyor. Yetkililer , federasyonlar nerede?"

        8

        "Kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan haklarını bize başka, başkasına başka kullanan federasyonlar spora zarar veriyorsunuz. Türk sporunda herkes hele milyonlara örnek olması gereken sporcular, küfür etmeden önce iki kere düşünecek ve bu ülkeye karşı sorumluluğunu, haddini, hududunu bilecek."

        9

        Sarı-kırmızılı yönetici Ural Aküzüm, basketbol ve futbol federasyonlarına da çağrıda bulunarak, Fenerbahçeli iki sporcunun yaptıklarına karşı yaptırımda bulunmaya çağırdı. Ural Aküzüm şunları söyledi:

        "Galatasaray taraftarı vefalı ve ahlaklıdır. Galatasaraylılar bizim dün parkede harika mücadele eden sporcularımız ve efsane hocamıza yapılan hakaretleri unutmaz. Türkiye bugün bir süreçten geçiyor. Kameraya baka baka, selfi çeke çeke küfür edip provoke edenlere hukuk işletilmezse düzen bozulur. Türk sporu ve gençliği için iyi olmaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ