Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının yazar yorumları - Kasımpaşa Haberleri

        TÜKENİŞ AZİZ! | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        - Evinde oynuyorsun, saat 15:00’te şahane bir havada stadında satılan bilet sayısı 500...

        - Takım ceza sahasından ilk şutunu 76’da Fernandao ile bulmuş, sonraki 84 ve 90+1’de o kadar...

        - Ozan ve Mehmet Topal 2 kere 3-4 rakip arasından dripling yapabilmiş az sayıdaki taraftar bir haa-huu yapmış...

        - Advocaat artık kesin olarak dönmek istiyor. Takımı bırakmak istiyor, belli. O zaman durduğu hata...

        - Dernek ve A.Ş. dahil konsolide banka borcu 870 milyon liradan fazla. Her yıl 200 milyon lira civarında faiz ödeniyor...

        - Artık futbol dünyasında sözü de geçmeyen, kimsenin iplemediği bir başkan profili...

        REKLAM

        - Seneye daha da kötü olacağı kesin olan mali durum ile 10 milyon Euro’dan fazla zarar etmeme taahhütü gereği yine transfer yapamayacak bir yönetim çaresizliği...

        - Adından tezahüratlarına kadar her şeyi ‘çakma’ bir paralı asker taraftar grubu ki; onlar bile ‘istifa’ dediler!..

        - 1500’ü direkt olmak üzere 4500’ü göbeğinden Aziz Yıldırım’a bağlı, FENERBAHÇELİ değil AZİZBAHÇELİ olan kongrebaz dışında sıfır bağlılık..

        - Ekonomi batık. yönetim rezil. İnandırıcılık sıfır. İtibar eksi puanlarda... Ama bir tiyatro, bir dizi oynanıyor. “3 Temmuz...”, “Ama FETÖ...” diye diye Fenerbahçe göz göre göre eritiliyor.

        - Eh o zaman bu dizinin adı, DİRİLİŞ ERTUĞRUL olamayacağına göre olsa olsa TÜKENİŞ AZİZ’dir!

        PAŞA YÖNETİMİ VE ÖZDEŞ

        Fenerbahçeiçin ‘tükeniş’in adı ‘Aziz’ ise Kasımpaşa takımının genel durumu ile ilgili de yönetimi övmek lazım. Organizasyon ve modern yönetim anlamında sorunu olmayan bu yönetim, açıkçası beni mahcup etti. Hala ligin en zayıf kadrolarından biri olduğunu düşünüyorum, net bir santrforları yok mesela. Ama sürekli şikayet eden Rıza Çalımbay’dan sonra gelen Kemal Özdeş ile birlikte hep bir istikrar ve denge tutturdular. Kalitesi tartışılır kadroya rağmen ‘uygun bir hoca’ ve dengeli yönetimle nasıl istikrar sağlanır gösteriyorlar. Eh övgüyü de hak ediyorlar...

        PAŞA ZİRVEDEN 7 PUAN ÇIKARDI Kasımpaşa, Süper Lig’de bu sezon puan sıralamasında ilk 4 sırada yer alan ekiplerden 7 puan çıkardı. Beşiktaş’ı 2-1, Medipol Başakşehir’i 4-0 yenen Kasımpaşa, deplasmanda da Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Kasımpaşa sahasında 2-1 kaybettiği Galatasaray maçında da son anlarda bir penaltı vuruşundan yararlanamamıştı.

        RIDVAN DİLMEN

        Dünkü maçtan sonra futbolun sadece koşu mesafesi olmadığını anlattı. Antrenörlere yürekli olmaları öğüdünde bulundu. Nihayet Kocaman zihniyetinin BÜYÜK TAKIM ZİHNİYETİ olmadığını itiraf etti.

        KOŞU MESAFESİ

        Koşu-topa sahip olma oranımücadele diye diye F.Bahçe’nin kadrosunu kazmalarla dolduran; Aykut Kocaman’dan bu yana yetenek yerine ‘koşugan atletler’e prim tanıyan zihniyet, lütfen azalarak bitsin..

        Son 5 maçta 6 puan! Fenerbahçe, son haftalardaki kötü performansıyla dikkati çekiyor. Ligde yaptığı son 5 müsabakada sadece 1 galibiyet alan Sarı-Lacivertli ekip, 3 karşılaşmayı beraberlik, 1 mücadeleyi ise yenilgiyle tamamladı. Bu süreçte sadece M.Başakşehir’i 1-0 mağlup eden F.Bahçe, Adana ile 2-2, Bursa ile 1-1, Kasımpaşa ile de 0-0 berabere kaldı. Kanarya, Kayseri’ye ise 4-1 mağlup oldu.

        GÜLE GÜLE ADVOCAAT | FAİK ÇETİNER

        Biri çıkış yakalamış, moralli Kasımpaşa. Diğeri keyfi kaçık ve ligdeki akıbeti meçhul Fenerbahçe... Kadıköy’deki oyunda tribünlerde tenhalık var. Çünkü F.Bahçe seyircisi takımına ne inanıyor ne de güveniyor. Sakatlıklar, cezalılar ve de sürprizler sonucu sahada farklı Fenerbahçe 11’i var. Kendisinden ümit kesilen Van der Wiel ilk 11’de. Şans tanınmayan Miroslav Stoch da öyle. Şener ve Hasan Ali yorgun, sahada yok. Fernandao kulübede. Orta alanda Mehmet Topal, Josef ve Ozan Tufan var. Adları var ama kendileri yok gibi.

        REKLAM

        Kanatlar işlemiyor. Herkes Lens ve Alper Potuk’u arıyor. Çünkü onlar olmadan F.Bahçe rakip kaleye bile gidemiyor. Kasımpaşa da sahada daha diri, daha kendinden emin duruyor. Defansif oynuyorlar. Ani atakla gol kovalıyorlar. Titi ve Veysel Sarı, Sow’a adım attırmıyor. Hücuma çıkarken hazırlık paslarındaki acelecilik onları biraz pozisyon fakiri yapıyor. Castro gibi bir usta bile kale önünde telaş içinde. F.Bahçe ilk yarıda golü ya yan toplardan ya da uzaktan kaleye atılan şutlarda arıyor. İşin ilginç yanı, ilk yarıdaki en hareketli ve istekli F.Bahçeli de Stoch. Volkan Şen ise tribünlerin ümit bağladığı oyuncu.

        KADER ANI » 76’ Dakika 76... Fenerbahçe’nin organize atak sonucu bulduğu tek pozisyon... Ama çok müsait durumda bulunan Fernandao, Wiel’in ortasında kötü bir vuruşla topu auta attı...

        Golsüz biten maçta ikinci yarının başında Advocaat’ın gecikmiş hamlesi geliyor. Yorgun Sow çıkıyor ve Fernandao oyuna giriyor. Bu yarıda F.Bahçe oyunu rakip sahaya yığıyor. Yığıyor ama pozisyon bulamıyor. Kaleci Ramazan ve alan savunması yapan Kasımpaşa hata yapmıyor. Topu rakip kaleye götürmeye Sarı-Lacivertliler’de sadece Volkan Şen çalışıyor. F.Bahçe’nin geride geniş alanlar bıraktığı dakikalarda, Kasımpaşa biraz daha hücumu düşünse Kadıköy’de istediğinden fazlasını da elde edecek. Misafir takımda ilk hamle son 20 dakikada geliyor. Eduok çıkıyor, Tunay Torun oyuna giriyor. Son 15 dakikada Advocaat ne hikmetse Ozan’ın yerine Salih Uçan’ı alırken, Kemal Özdeş de Adem Büyük’ün yerine gol ümidi Turgut Doğan Şahin’i oyuna sürüyor. Kalan dakikalarda Kasımpaşa, F.Bahçe’ye pozisyon bile vermiyor. Bitime 5 dakika kala Advocaat’ın müthiş (!) hamlesi maça damga vuruyor. Volkan Şen çıkıyor, oyuna Hasan Ali giriyor. Sonuç şu; ‘F.Bahçe, dünkü beraberlikle zirve yarışına havlu attı’ diyebiliriz. Gelelim, düne kadar ‘futbolun Obradovic’i’ denilen Advocaat’a... Yanlış oyuncu tercihleri, yanlış oyun planları ve de yanlış söylemleriyle bana göre Advocaat’ın dün F.Bahçe’de işi bitmiştir. O zaman: “Güle güle Advocaat!”

        REKLAM

        ALKIŞLAR KASIMPAŞA'YA

        Mütevazı görünümüyle Kasımpaşa, büyüklere kafa tutuyor. Şampiyon adayları Beşiktaş ve Başakşehir’i deviren Lacivert- Beyazlılar, G.Saray ve F.Bahçe’ye de bu sezon kafa tuttu. Dışarıdan hiçbir destek almadan bu takımı bugünlere taşıyanlar en büyük alkışı hak ediyor. Yönetimine de, teknik direktörüne de, oyuncusuna da helal olsun.

        BEN Mİ ALDIM?

        Fenerbahçeara transferde Karavayev diye bir oyuncu aldı. Aldı da adam ortalarda yok! Bazen düşünüyorum ve diyorum ki; acaba bu oyuncuyu ben mi aldım ki oynatmıyorlar!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ