Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Krasnodar maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri

        Ligde şampiyonluğun çok uzağında kalan Fenerbahçe Avrupa'ya da veda etti... Avrupa Ligi son 32 turunda temsilcimiz, 1-0 rövaşında Rus ekibi Krasnodar ile Ülker Stadı'nda 1-1 berabere kalarak Avrupa defterini kapattı. HTSPOR yazarları Fenerbahçe - Krasnodar maçını yorumladı:

        NEREDESİN YARGITAY | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Uzun uzadıya maç yazısı falan yazmaya gerek yok. Aziz Yıldırım zihniyeti tam anlamıyla iflas etmiştir. En az 4 yıldır devam eden tükeniş, artık çöküş döneminin de sonuna geldi. Yıldırım’ın, Fenerbahçe’nin önündeki en büyük engel olduğu artık geniş kesimlerce de kabul ediliyor. Bu büyük potansiyel; bana göre Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü, ayağında bu kadar büyük bir taş ile yaşayamaz.

        REKLAM

        Bugünden en az 2 yıl önce yapılması gereken ‘son hizmet’ yapılmadığı için kendi yaptırdığı statta yuhalanma acısı yaşanıyor.

        Aziz Yıldırım’ın manevi oğlu kontenjanından; onun artık çöpe atılması gereken “Takımı topla..” zihniyetinin en önemli figürü Volkan Demirel’in yuhalanması da camianın artık kimi, hangi zihniyeti istemediğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Fenerbahçe Futbol Takımı artık AzizBahçe haline gelmiştir ve bu takım; yani AzizBahçe tekrar Fenerbahçe haline gelene dek taraftar sayısı da bu kadardır, alıp alabileceği sportif başarı da..

        Skrtel'ın hatası Kanarya'yı yaktı... Fenerbahçe'nin 33 yaşındaki stoperi Martin Skrtel, tecrübesine yakışmayacak bir hata yaptı. Kjaer’le birlikte sezon genelinde iyi bir uyum sergilese de dün 7. dakikada verdiği yanlış pas ile takımını yaktı. Topu yanlışlıkla Gazinskiy’ye gönderen Slovak yıldız, pozisyonun devamında gelen Smolov’un golüyle büyük üzüntü yaşadı. Kanarya, maça adeta 1-0 yenik başlarken, çok iyi alan savunması yapan Rus ekibi istediğini aldı.

        Dolayısıyla takım şöyleydi, bu böyleydi demeyi manalı bulmuyorum. Sadece Yargıtay’a tüm Fenerbahçeliler adına soruyorum: Neredesin Yargıtay? Bu Fenerbahçe ile ilgili davanın sonucunu açıklayın artık. Açıklayın ki hiç olmazsa bir genel kurul kararı alınsın. Aziz Yıldırım hiç olmazsa kongre kararını alabilsin. Yani sizin önünüzdeki dava hala son kararınızı beklerken ‘Şike Kumpası’ adlı bambaşka bir dava başladı. Bu kadar büyük bir camianın dinamikleri sizin menfi ya da müspet kararınızı bekliyor. Geciken sadece adalet değil; Fenerbahçe’nin de üstünden atması gereken atalet de aynı zamanda..

        REKLAM

        ***

        Aziz Yıldırım zihniyeti tüm etkileri ile birlikte kulüpten uzaklaşmalı kabul. Ama Advocaat da tüm yükü Aziz Bey’in üstüne atıp kurtulamaz. İstifa etmesi biraz olsun saygınlığını koruyacaktır.

        İSMAİL KÖYBAŞI

        Elinden geleni yaptı. Birçok takım arkadaşı gibi. Gerçekten de istedi. En iyi maçını çıkardı.

        YILDIRIM’DAN GEÇİNENLER

        Aziz Yıldırım’ın gittiği gün kulübün 100 metre yakınına yaklaşamayacak birtakım çıkar gruplarının liderleri ve üyeleri, başkanın bırakacağı varsa da engellemeye çalışmakla meşgul. 4 bin 500’ü bedavacı kongrebaz olmak üzere bu çıkar gruplarının kerameti kendinden menkul şahısları, içlerinde azıcık kulüp sevgisi varsa başkanın alması muhtemel kararı engellemeye çalışmazlar.

        MAALESEF! | ERCAN TANER

        1- Türk futbolu, eskiden uluslararası birçok maçta hep yenilirdi. İçeride ve dışarıda çok gol yerdik...

        REKLAM

        2- O yıllarda, maç anlatırken ortak bir dilimiz vardı. Gol yediğimiz anlarda, hepimiz aynı kelimeyi kullanırdık...

        3- Dün gece kelimenin adı, ‘maalesef’ti...

        4- Dün akşam, yine aklıma geldi o kelime... Maalesef... Maçın başında gol yemeyeceksin, Avrupa kupalarında...

        5- Sonra, acele futbol başlar... Rakip, zaten istediğini almıştır, kapanır, sen iyi oynuyor gözükürsün.

        6- Çıkabilecek en iyi kadroyu çıkardı Advocaat, ama elindeki on bir rakibi boğamaz...

        7- Skrtel gibi, uluslararası tecrübesi tavan olan bir oyuncunun yaptığı pas hatası, maçı kırdı ve parçaladı resmen...

        8- Smolov gibi, patlama gücü yüksek oyuncuyu analiz edememek ise ayrı bir hata ayrıca...

        9- Fenerbahçe’nin atak yapma düşüncesi, bu orta saha anlayışıyla mümkün değil. Sow bile zaman zaman sol kanadı savunmaya gelirse, bu sistemin tarifi, tavuk suyuna sebze çorbası olur!..

        REKLAM

        10- Dünya futbolu değişiyor, yeniliğe açık teknik direktörler bunun farkında... Buna ayak uyduramayan futbol düşüncesi emekli olacak... Doğanın kanunu bu!

        11- Nereden nereye... Van Persie ile kapatıyorum perdeyi.. Fenerbahçe, milyonlarca Euro’yu bu maçlar için verdi.. Sahada göremedim kendisini, maalesef!..

        12- Merak ediyorum, ne olacak bu işin sonu?

        Yenilmezlik serisi 10 maç oldu Fenerbahçe, istediği sonucu alamamasına rağmen Avrupa kupalarında iç sahadaki yenilmezlik serisini 10 maça yükseltti. Son yenilgisini 17 Eylül 2015’te Molde karşısında alan Fenerbahçe, daha sonra iç sahada 8 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ