Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? İşte Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi rakibi! UEFA Avrupa Ligi kura sonuçları! - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Temsilcimiz Beşiktaş, son 16 turunda Yunanistan takımlarından Olympiakos ile eşleşti. Yunan ekibi son 32 turunda Osmanlıspor'u yenerek bir üst tura yükselmişti.

        İŞTE BEŞİKTAŞ'IN DA YER ALDIĞI AVRUPA LİGİ SON 16 TURU EŞLEŞMELERİ:

        Olympiakos - Beşiktaş

        Celta Vigo -Krasnodar

        APOEL Nicosia - Anderlecht

        Schalke 04 -Mönchengladbach

        Lyon -Roma

        Rostov - Manchester United

        Gent - Genk

        Kopenhag - Ajax

        Kura çekimi sonrası Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Türkiye’yi temsil eden tek takım Beşiktaş kaldı. Dolayısıyla üzerimizde bir sorumluluk hissediyoruz. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan takımlardan aşağı kalır bir takım değil. Sonuna kadar gitmeyi hedefliyoruz. Sakatlık olmadan inşallah Olympiakos'u eleriz. Hayırlı olsun. Kupayı alabilme ihtimalimiz az değil. Mücadele edeceğiz" diye konuştu.

        REKLAM

        Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 9 Mart'ta, rövanşları ise 16 Mart'ta yapılacak.

        Çeyrek finallerin 13 ve 20 Nisan, yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 24 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da oynanacak.

        Beşiktaş'ın Hapoel Beer-Sheva'yı 2-1 yendiği maçta gol atan Aboubakar böyle sevinç yaşadı.
        Beşiktaş'ın Hapoel Beer-Sheva'yı 2-1 yendiği maçta gol atan Aboubakar böyle sevinç yaşadı.
        Beşiktaş kasasını doldurdu! Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan siyah-beyazlılar, bu turnuvada grup aşamasını 3. sırada bitirirken, organizasyona katılan tek Türk takımı olmanın da avantajıyla yayın gelirleriyle beraber yaklaşık 30 milyon Euro'luk bir kazanç elde etti. Daha sonra yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden siyah-beyazlı ekip, Hapoel Beer Sheva'yı da saf dışı bırakarak bu turdan da 180 bin Euro gelir elde etti.
        Beşiktaş'ın rakibi Olympiakos’un en önemli gol ayağı olan Ideye, geçtiğimiz günlerde 12 milyon Euro’ya Çin'e 3 yıllık imza attı.
        Beşiktaş'ın rakibi Olympiakos’un en önemli gol ayağı olan Ideye, geçtiğimiz günlerde 12 milyon Euro’ya Çin'e 3 yıllık imza attı.

        Beşiktaş'ın Olympiakos maçları hangi kanalda?

        Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Osmanlıspor'u eleyen Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle eşleşti. Siyah-beyazlılar, son 16 turundaki ilk maçını 9 Mart'ta deplasmanda, rövanşı ise 16 Mart'ta sahasında oynayacak. 9 Mart ve 16 Mart'ta oynanacak iki mücadele de TRT 1'den naklen ve şifresiz yayınlanacak. Karşılaşmalar ayrıca Tivibu Spor 2'de de ekranlara gelecek.

        Olympiakos son 16'ya nasıl kaldı?

        Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden olan Olympiakos, Avrupa Ligi B Grubu'nda 8 puan topladı ve APOEL'in ardından grubu 2. sırada tamamladı.

        APOEL, Young Boys ve Astana ile Avrupa Ligi'nde aynı grupta yer alan Olympiakos, grupta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

        Daha sonra son 32 turunda Osmanlıspor ile eşleşti. Yunanistan'daki ilk maç golsüz sona erdi. Rövanşta ise Olympiakos deplasmanda Osmanlıspor'u 3-0 yendi ve son 16 turuna kaldı.

        Takımın en pahalı futbolcusu 7.5 milyon Euro'luk değeri ile Felipe Pardo. Kadro değeri ise 83 milyon Euro.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ