Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Gaziantep FK_old Gaziantepspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta? Spor Toto Süper Lig 22. hafta - Futbol Haberleri

        Aldığı kötü sonuçlarla taraftarını hüzne boğan ve liderlik şansını büyük ölçüde yitiren Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Gaziantepspor'a konuk olacak. Fenerbahçe, bu maçtan iyi ayrılarak moral bulmak istiyor. Peki Gaziantepspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte karşılaşmanın detayları...

        GAZİANTEPSPOR - FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA?

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor, ligin 22. haftasında mücadele edecek. Gaziantepspor - Fenerbahçe maçı 26 Şubat Pazar günü saat 19.00'da başlayacak. Gaziantep Stadyumu'nda Yaşal Kemal Uğurlu'nın yöneteceği mücadele beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        REKLAM

        Uğurlu'nun yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Abdulkadir Bitigen olacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Gaziantepspor:Paulo Victor, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Wallace Reis, Marcos Pedroso, Sergey Kislyak, Mohammed Fatau, Sefa Yılmaz, Marcinho, Anis Ben Hatira, Nabil Ghilas

        Fenerbahçe:Fabiano Ribeiro, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustadter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Josef de Souza, Jeremain Lens, Alper Potuk, Volkan Şen, Moussa Sow

        4 MAÇTIR GALİBİYET YOK

        Fenerbahçe, oynadığı son 4 resmi mücadeleden galibiyetle ayrılamadı. Resmi maçlardaki son galibiyetini Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Beşiktaş’a karşı alan Sarı-Lacivertli ekip, derbiden sonra çıktığı 4 resmi karşılaşmada 3 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

        FENERBAHÇE'DE 3 YILDIZ SINIRDA

        Zor günler geçiren Fenerbahçe’de kart sınırındaki oyuncuların çokluğu da sıkıntı yaratıyor. Kanarya’da Volkan Şen, Hasan Ali Kaldırım ve Ozan Tufan bugün sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşerek, Osmanlıspor maçında yer alamayacak.

        REKLAM

        KALE FABİANO'YA EMANET

        Fenerbahçe’nin Portekizli kalecisi Fabiano, geçen sezon sadece iki lig maçında görev yapmıştı. Kanarya’nın Gençlerbirliği karşısında 2-1 kazandığı ve deplasmanda 2-2 berabere kaldığı M.Sivasspor maçlarında görev yapan Fabiano 3 gol yerken 3 kez önemli kurtarış yaptı.

        FENERBAHÇE, GAZİANTEP'TE MORAL ARAYACAK

        Süper Ligde sezonun ikinci yarısına istediği başlayamayan sarı-lacivertli ekip, arka arkaya puanlar kaybetti. Sezonun 16 haftalık ilk bölümünü 31 puanla lider Medipol Başakşehirin 5 puan gerisinde kapatan Fenerbahçe, ikinci bölümdeki performansıyla lider Beşiktaşın 10 puan gerisine düştü. İkinci yarıda yaptığı 5 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 6 puan toplayan sarı-lacivertliler, puanını 37ye çıkarabildi.

        Ziraat Türkiye Kupasında çeyrek finale kalan ancak UEFA Avrupa Ligine son 32 turunda Rusyanın Krasnodar takımına elenerek veda eden Fenerbahçe, Süper Ligde karşılaşacağı Gaziantepsporu yenerek, moral bulmayı hedefliyor.

        Puan kayıplarına rağmen ligde 4. sıradaki yerini koruyan Fenerbahçe, 9 maç arka arkaya kaybettikten sonra son iki müsabakadan 1 galibiyet, 1 beraberlikle ayrılarak çıkışa geçen, ligin son sırasındaki rakibini yenmenin hesaplarını yapıyor.

        VAN PERSİE'NİN CEZASI SONA ERDİ

        Fenerbahçede 2 maçlık cezasını dolduran Hollandalı yıldız Robin van Persie, Gaziantepspora karşı forma giyebilecek.

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş ile yapılan derbi maçın ardından 2 maç ceza alan Van Persie, cezasını ligdeki Bursaspor ve Kasımpaşa mücadelelerinde çekti.

        Sarı kart cezası nedeniyle ligdeki Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyen Jeremain Lens ve Alper Potuk da Gaziantepspor mücadelesinde süre alabilecek.

        Sarı-lacivertli ekipte ayrıca Volkan Şen, Miroslav Stoch, Hasan Ali Kaldırım ve Ozan Tufan ise Gaziantepspor maçında sarı kart görmesi halinde cezalı duruma düşerek, 23. haftadaki Osmanlıspor mücadelesinde yer alamayacak.

        FENERBAHÇE İLE GAZANTEPSPOR 62. RANDEVUDA

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor, bugün yapacakları karşılaşmayla lig tarihinde 62. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçenin galibiyet sayısında 41-11 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 9 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 130, Gaziantepspor ise 58 gol attı.

        Sezonun ilk yarısında İstanbulda yapılan maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

        SON 12 MAÇTAN 11'İNİ FENERBAHÇE KAZANDI

        İki takım arasında Süper Ligde yapılan son 12 maçtan 11ini kazanan Fenerbahçe, birinde berabere kaldı, rakibine yenilmedi.

        Gaziantepspor, 2010-2011 sezonunun ilk yarısında evinde 2-1 kazandığı maçın ardından Fenerbahçe ile yaptığı 9 lig müsabakasını da yitirdi. Geçen sezonun ilk yarısında Gaziantepte yapılan maç 2-2 bitti, İstanbuldaki karşılaşmayı sarı-lacivertliler 3-0 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında yine İstanbulda yapılan maçta Fenerbahçe 2-1 galip geldi.

        GAZİANTEP'TEKİ MAÇLAR

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor, bugün yapacakları lig maçıyla Gaziantepte 30. kez karşı karşıya gelecek.

        Gaziantepte yapılan 29 lig maçında Fenerbahçe 13, ev sahibi ekip 10 galibiyet aldı, 6 müsabaka da berabere bitti. Gol sayısında ise Fenerbahçenin 54-39 üstünlüğü bulunuyor.

        Bu arada, iki takım arasında 1993-1994 sezonunda Gaziantepte yapılması gereken maç, ev sahibi ekibin cezası nedeniyle Mersinde oynanmış ve Fenerbahçe 2-0 galip gelmişti.

        LİGİN GOL REKORU

        59. sezonunu yaşayan lig tarihinde şimdiye dek bir maçta en fazla gol, Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki karşılaşmada filelere gitti.

        1991-1992 sezonunda, 16 Mayıs 1992 tarihinde İstanbulda yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 8-4 kazandı. Bu maçta atılan toplam 12 gol, ligde şimdiye dek bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

        Bu tarihi maçta Fenerbahçenin gollerini Tanju Çolak (3), Nuri Kamburoğlu (2), Gerson Candido de Paula, Aykut Kocaman ve Gaziantepsporlu İhsan Okay kendi kalesine, Gaziantepsporun gollerini ise Durmuş Ali Çolak, Marcello Thomas Monteiro, Hamdi Özturgut ve Fenerbahçeli Semih Yuvakuran kendi kalesine attı.

        TARİHE GEÇEN BİR DİĞER MAÇ

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde 2000-2001 sezonunda İstanbulda yapılan maç da adeta nefesleri kesti.

        Ligde 29. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadında yapılan karşılaşmaya Fenerbahçe 61 puan ve averajla lider, Gaziantepspor ise 58 puanla üçüncü sırada başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Gaziantepspor 3-0 önde kapadı. İkinci yarıda adeta coşan Fenerbahçe, üst üste bulduğu gollerle inanılmazı gerçekleştirip, sahadan 4-3 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçti.

        EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasındaki randevular genelde gollü maçlara sahne oluyor.

        Fenerbahçe, rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini, 2007-2008 ve 2014-2015te Gaziantepteki maçlarda 5-0, tarihe geçen 1991-1992 sezonunda 8-4, 1981-1982 ve 2003-2004te 5-1, 1998-1999 sezonunda da 4-0lık skorlarla aldı.

        Gaziantepspor ise Fenerbahçe önünde en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda 5-1lik sonuçla elde etti.

        SON 10 MAÇ

        Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        2011-2012 Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 1
        2012-2013 Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 0
        Gaziantepspor-Fenerbahçe 1 - 2
        2013-2014 Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 1
        Gaziantepspor-Fenerbahçe 0 - 3
        2014-2015 Fenerbahçe-Gaziantepspor 1 - 0
        Gaziantepspor-Fenerbahçe 0 - 5
        2015-2016 Gaziantepspor-Fenerbahçe 2 - 2
        Fenerbahçe-Gaziantepspor 3 - 0
        2016-2017 Fenerbahçe-Gaziantepspor 2 - 1

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ