Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fatih Akyel: Derbide gönlümden geçen Galatasaray'ın kazanması - Galatasaray Haberleri

        A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Fatih Akyel, "Derbide benim gönlümden geçen Galatasaray'ın kazanmasıdır." dedi.

        Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kocaeli Birlikspor'un teknik direktörü Akyel, Spor Toto Süper Lig'de yarın Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbiyi AA muhabirine değerlendirdi.

        Akyel, derbileri hangi takımın kazanacağının belli olmadığını belirterek, Beşiktaş'ın futbol açısından Galatasaray'dan üstün göründüğünü söyledi.

        Kötü giden bir Galatasaray olduğunu ifade eden Akyel, yeni teknik direktör Igor Tudor ile futbolcuların birbirini tanıması için zaman gerektiğini kaydetti.

        Galatasaray'ın zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Akyel, "Daha oturmuş, ne yaptığını bilen, hedefine adım adım yaklaşan bir Beşiktaş takımı var. Güzel bir maç olacak. Galatasaray da bu maçtan mutlak galip çıkmak isteyecektir çünkü seyircisine ve camiaya kendisini affettirmek için oyuncular, kötü gidişe 'dur' demek isteyecektir, onun için savaşacaktır. Derbide benim gönlümden geçen Galatasaray'ın kazanmasıdır. Şu var ki Beşiktaş ne oynadığını bilen bir ekip ama karşıdaki Galatasaray. Her an ne olacağı belli olmayan bir maç." ifadelerini kullandı.

        "GALATASARAY, UZUN ZAMANDIR HIRSINDAN UZAK OYNUYOR"

        Galatasaray'daki teknik direktör değişikliğinin kendisine göre yanlış olduğunu savunan Fatih Akyel, değişimin zamansız yapıldığını iddia etti.

        Akyel, lig bitimine az bir zaman kaldığını, bu sürede teknik direktörün kendi taktiğini sahaya yansıtmasının zaman alacağını aktararak, şöyle konuştu:

        "Maalesef ülkemizde bu oluyor. İnşallah takımı kısa sürede toparlar. Hırslı bir hoca, Karabük'te de onu gördük. Galatasaray uzun zamandır hırsından uzak oynayan bir takım. Onun için Galatasaray'ın bir an önce hırslanıp, taraftarına ve camiasına kendisini affettirmesi gerekiyor çünkü bundan uzak bir Galatasaray görüyoruz. Bu da Galatasaray takımına yakışmıyor. Bizim oynadığımız dönemden beri Galatasaray, saldırgan, kazanmaya alışkın, kaybettiği zaman bile mücadele eden bir takım vardı. Bu Galatasaray'ın geri gelmesi gerekiyor, inşallah Tudor da bunu geri getirir."

        Galatasaray'da oynadığı dönemde hırslı futbolun oynanmasında hem futbolcuların hem de teknik direktörün katkısı olduğunu belirten Akyel, o dönem beraberliği bile hazmedemeyen bir oyuncu grubunun bir arada olduğunu söyledi.

        Akyel, bu ruhun geri gelmesi gerektiğini ifade ederek, "Galatasaray'ın kaliteli oyuncuları var. Onlara bu hırsı aşılamak gerekiyor. Galatasaray iyi takım, o hırsı bunu aşılamak sahada tekniği taktiği vermek gerekiyor. Biz hiç takım ayırt etmezdik. Her takıma aynı oranda motive olurduk. Bu hırsı geri alması gerekir." diye görüşlerini aktardı.

        "6-0'LIK BEŞİKTAŞ MAÇINI UNUTAMAM"

        Kariyerinde birçok Beşiktaş maçı bulunduğunu anlatan Fatih Akyel, unutamadığı 2 anısını şöyle anlattı:

        "Beşiktaş'a bir golüm var. Orta sahadan gittim, kaleci Fevzi'yi de geçerek attığım bir gol var. Onu hiç unutamıyorum. Bir de 1997 yılıydı galiba ABD'den sezon başı kampından gelmiştik. TSYD Kupası vardı. Herkes bizi merak ediyordu, ABD'de kamp yaptığımız için gözden biraz uzaktık. O zaman Beşiktaş'ı 6-0 gibi net bir skorla yenmiştik. O maçı hiç unutamam. Çok iyi bir maçtı bizim için, Beşiktaş'ı kalemize yaklaştırmamıştık. Derbilerde anılar yaşanıyor."

        Akyel, kendisinin de Galatasaray'ın altyapısından yetiştiğini belirterek, büyük kulüplerin altyapıya önem vermesi gerektiğini söyledi.

        UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazandıkları dönemde kadrodaki 7-8 oyuncunun Galatasaray altyapısından geldiğini ifade eden Akyel, milyon avroları harcamak yerine altyapıdan oyuncu yetiştirmek gerektiğini sözlerine ekledi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ