Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 49 yaşında 3. ligde futbolcu oldu! Hayali Fenerbahçe... - Futbol Haberleri
        1

        Diyarbakırlı 49 yaşındaki Azize Ay koyu bir Fenerbahçe taraftarı. 35 yıldır futbolla yatıp kalkıyor ve tek hayâli futbolcu olmaktı.

        2

        14 yaşında başlayan futbol merakı tutkuya dönüşen Azize Ay; bu yaşından itibaren spor gazeteleri biriktirmeye başladı. Koleksiyonu bini aştı.

        3

        Azize Ay, bir de defter tutarak izlediği maçları, skorları, golleri ve ilgisini çeken olayları tuttuğu günlüğüne düzenli olarak işledi.

        4

        Futbol hastası bir Fenerbahçeli olmasına rağmen halter, boks, basketbol gibi spor dallarını da takip eden ve tüm takımların maçlarını izleyen Azize Ay'ın babası da eski bir futbolcu.

        5

        Diyarbakır Bağlar Gençlik'te futbol oynamış olan babasının özelliklerini taşıdığını belirten Ay, erken yaşta babasını kaybedince amcası tarafından büyütülmüş.

        6

        "İlkokula giderken anneme 'nöbetçiyim' diye yalan söylerdim. Topumu önceden aşağı atardım. Oradan okula gider top oynardım. Topla yatıp topla kalkardım." diyen Azize Ay'ın futbolculuk hayâline ailesi engel olmuş.

        7

        Van Şalvarspor, Adana Dostlukspor, Ankara Sitespor'da şansını denemek istemesine rağmen ailesi tarafından izin verilmediği için bu hayâlini ertelemiş fakat yine de vazgeçmemiş.

        8

        Yıllarca maç yapamadığı için kendini antrenman yaparak hazır tutan Azize Ay'ın hayatını değiştiren ise Galatasaraylı eşi.

        9

        "İlk aşkım Fenerbahçe, ikinci aşkım eşim." diyen Azize Ay, sarı lacivert bir salonda Fenerbahçe marşıyla girerek evlenmiş. Rengine kıyamadığı için sarı lacivert çiçeğini de atmamış.

        10

        8 yıl önce Galatasaraylı olduğunu saklayarak gönlünü çalan eşinin desteğiyle futbol oynamaya devam eden Azize Ay'a, geçtiğimiz hafta sonu Spor Toto 3. Lig 8. Grup'ta mücadele eden lider Diyarbekirspor lisans çıkardı.

        11

        21 numaralı formasıyla Ergani Anadolu İmam Hatip Lisesi karşısında maçın bitime 10 dakika kala sahaya çıkan Azize Ay bir ilki gerçekleştirdi.

        12

        "İlk maçıma çıktım. Mutluyum ve çok heyecanlıyım. Yılmadım, yılmayacağım da. Kendimi 17 yaşında genç bir kız gibi hissediyorum." diyen Azize Ay'ın ilk hedefi 21 gol atmak.