Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Podolski'nin transferi şaşırttı! - Galatasaray Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | Dursun Özbek yönetiminin yaptığı en flaş transfer olan ve taraftarın sosyal medyadaki müthiş baskısıyla kadroya katılan Lukas Podolski’nin sezon sonunda vedası kesinleşti.

        2

        Galatasaray Kulübü dün KAP’a gönderdiği yazıda Alman yıldızı uzun süredir isteyen Japon kulübü Vissel Kobe’yle 2.6 milyon Euro karşılığında anlaşmaya varıldığını duyurdu.

        3

        Bu haber taraftarlarda büyük üzüntüye yol açarken, rakamın beklentileri karşılamaması da eleştiri konusu oldu.

        4

        4 Temmuz 2015’te 3+1 yıllık imza atan Lukas Podolski’nin bonservisi için Arsenal’e 2.5 milyon Euro ödenmişti.

        5

        Yıllık 3 milyon Euro ve maç başı 20 bin Euro kazanan 32 yaşındaki Alman yıldızın, 7 milyon Euro istenmesine rağmen 2.6 milyon Euro gibi düşük bir rakama satılması şaşkınlık yarattı.

        6

        Yönetici Levent Nazifoğlu daha önce Podolski için 7 milyon Euro istediklerini, Japon kulübünün teklifini kabul etmediklerini açıklamıştı.

        7

        Daha sonra konuşulan teklifin 3.5 milyon Euro olduğu ortaya çıkmıştı.

        8

        Yönetim şimdi reddettiği rakamdan yaklaşık 1 milyon Euro düşük teklife “Evet” dedi.

        9

        Uzak Doğu’da çılgın rakamların döndüğü, Beşiktaş’ın daha önce Demba Ba’yı 13’e, Ersan Gülüm’ü 7 milyon Euro’ya sattığı, G.Saray’ın da Burak Yılmaz’ı 8 milyon Euro’ya Beijing Guoan’a gönderdiği bir transfer piyasasında Podolski gibi bir dünya yıldızının satış rakamı G.Saraylı taraftarları isyan ettirdi.

        10

        Uluslararası şöhrete sahip, marka değeri yüksek bir oyuncu olan Poldi’nin, her ne kadar gittiği ülke Japonya da olsa, değerinin çok daha altına satılması Dursun Özbek yönetimine olan tepkileri artırdı.

        11

        BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ | Sarı-Kırmızılı yönetim, borsaya gönderdiği yazıda, Podolski’nin ligde sezonun kalan bölümündeki maçların yüzde 75’inde forma giymesi ve Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına veya ön eleme aşamasına katılım hakkı elde etmesi durumunda, Japon ekibinin 200 bin Euro daha ek ödeme yapacağını açıkladı.

        12

        Aynı yönetimin Arsenal’le yaptığı sözleşmede, Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanılması halinde Podolski için 500 bin Euro ekstra bonservis bedeli ödeneceği yer alıyor.

        13

        Şartların gerçekleşmesi halinde Galatasaray yönetimi, Kobe’den gelecek 200 bin Euro’nun üzerine 300 bin Euro daha ekleyip İngiliz kulübüne ödeme yapacak.

        14

        TWITTER'DA NELER YAZILDI?

        ■ Tolga Ciğerci’ye 3 milyon Euro, Serdar Aziz’e 4.5 milyon Euro artı 3 oyuncu, Ahmet Çalık’a 2.5 milyon Euro veren yönetimden, Podolski’yi 7’ye satmaları beklenemezdi zaten!

        15

        ■ ‘2.5 milyona aldık aşağısına satmayız’ deyip, 2.6 milyona satmak kimin aklı?..