Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol "Krasnodar Arena Türkiye için gurur kaynağı" - Futbol Haberleri

        Her yıl düzenlenen ve yeni yapılan statlar arasında en iyilerin seçildiği Stadium Database (stadiumdb.com) sitesinin "Yılın Stadı" yarışması sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden dünyanın en büyük 174. inşaat şirketi olarak ödül alan ESTA Construction tarafından inşa edilen Krasnodar Arena, halk oylamasıyla dünyanın en iyi ikinci stadı seçildi. Şık bir atmosfere ve güçlü teknolojik altyapıya sahip statların yer aldığı yarışta, Krasnodar Arena jüri sıralamasında ise üçüncülüğü elde etti. Krasnodar Arena jüri tarafından, “Etkileyici ancak müsriflikten uzak. En ince detayına kadar düşünülmüş, eşsiz kaliteye sahip” şeklinde tanımlandı.

        "KRASNODAR ARENA TÜRKİYE İÇİN GURUR KAYNAĞI"

        Krasnodar Arena’nın dünyanın en iyi ilk iki stadı arasında yer almasını değerlendiren ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek şöyle konuştu; “Krasnodar Arena, dünyanın ve Rusya’nın en lüks ve teknolojik stadı oldu. Türk şirketi olarak böyle bir projeyi hayata geçirmek bizler için büyük bir gurur kaynağı. Bu başarının halk ve jüri tarafından takdir edilmesinden de çok mutlu olduk. Krasnodar Arena’nın yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

        İLKLERİN STADI KRASNODAR ARENA

        Krasnodar Arena, form olarak antik bir yapı formu olan Roma’daki Kolezyum örnek alınarak inşa edildi. Yapının ruhunun da birebir benzer olması için, stadyumun dışında kullanılan travertenler, yüzer kiloluk taşlar halinde tırlarla Roma’daki Kolezyum’unda traverter taşlarının toplandığı yerlerden getirildi. Dünyada ilk kez vakumlu drenaj sisteminin yer aldığı statta; içinde Türkiye’nin de olduğu, dünyanın 7 ayrı ülkesinden lüks malzemeler kullanıldı. Yine stat yapımında kullanılan çatı tasarımı ve teknolojisi, Rusya’da ilk kez kullanıldı.

        120 bin metre kare kullanım alanı ve 34 bin 300 kişilik bir futbol kompleksi olan stadın seyirci sayısı 40 bin kişiye kadar çıkabiliyor. Dünyanın en üst teknolojileri kullanılarak inşa edilen stat, yine dünyada ilk kez uygulanan ve tribünleri 360 derece tam saran 5 bin metre karelik LED ekranı, futbolcuların soyunma odalarındaki ultra lüks konfordan, ısıtmalı ve soğutmalı seyirci koltuklarına, dışarda hava sıcaklığı eksi 25 iken içerde artı 10 dereceye kadar çıkarabilen sistemi ile dikkat çekiyor. Öte yandan stada gelen seyirciler; aileleri ile maçı izleyebileceği özel restoranlı alanlarla birlikte alışveriş merkezi, restoran, olimpik yüzme havuzu gibi imkanlardan da faydalanabiliyor.

        Halk oylaması sonuçları;

        1. Vodafone Arena

        2. Krasnodar Arena

        3. Estadio Campeon Del Siglo

        Jüri sıralaması sonuçları;

        1. London Stadium

        2. Vodafone Arena

        3. Krasnodar Arena

        REKLAM

        (Haber 7)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ