Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fenerbahçe - Atiker Konyaspor hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası, Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor maçı ile başlayacak. 44 puanla 4. sırada yer alan Sarı-Lacivertli takım, evinden iyi sonuçla ayrılarak çıkışa geçmek istiyor. Peki Fenerbahçe - Atiker Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte kaşrılaşmanın detayları...

        FENERBAHÇE - ATİKER KONYASPOR MAÇI HANGİ KANALDA?

        Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, Süper Lig'in 25. haftasında karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe - Atiker Konyaspor maçı 17 Mart Cuma günü saat 20.00'de başlayacak. Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Komleksi'nde oynanacak karşılaşma beIN Sports kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        LENS YOK!

        Fenerbahçenin Hollandalı yıldızı Jeremain Lens, Atiker Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

        Babasını 12 gün önce kaybeden Lens, cenaze töreni için Surinama gitti. Geçen hafta sonu Hollandaya oradan da Surinama geçen Lens, babasını yarın düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlayacak. Lens, bu yüzden yarın oynanacak Atiker Konyaspor maçında yer alamayacak.

        Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden kaleci Volkan Demirel de yarın oynayamayacak. Sakatlığı bulunan Simon Kjaerin durumu ise maç saati belli olacak.

        ATİKER KONYSPOR, FENERBAHÇE MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

        Atiker Konyaspor, cuma günü İstanbul Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak. Yeşil- beyazlı ekip bugün tek antrenman yaparak çalışmasını gerçekleştirdi. Teknik Direktör Aykut Kocaman nezaretinde yapılan antrenman koşu ve ısınma hareketleriyle başlayıp, 5'e 3 pas çalışmasıyla devam etti. Sakatlığı devam eden Barry Douglas, Can Demir Aktav ve mücahit Can Akçay'ın takımdan ayrı olarak çalıştı. Antrenman topla oyun ve taktik çalışmasıyla sonra erdi.

        DE SOUZA VE HASAN ALİ KALDIRIM DÖNÜYOR

        Fenerbahçede sarı kart cezaları sona eren Josef de Souza ve Hasan Ali Kaldırım, yarın teknik direktör Dick Advocaatın şans vermesi durumunda oynayabilecek.

        Bu sezon dörder kez sarı kart gören iki isim, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor karşısında forma giyememişti.

        Öte yandan sarı-lacivertlilerde Volkan Şen, Miroslav Stoch ve Ozan Tufan, yarınki maçta sarı kart görmeleri durumunda ligin 26. haftasındaki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

        LİGDE 32. RANDEVU

        Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, ligde yarın 32. kez karşı karşıya gelecek.

        Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile toplam 31 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 3 kez galip gelebildi. Fenerbahçe, rakibini 27 kez yenerken, taraflar arasında yalnızca bir maç berabere sonuçlandı.

        Sarı-lacivertli ekip, rakibine karşı ilk mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından aldı. Son hafta mücadelesinde rakibine deplasmanda 4-2 yenilen Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda, bu sefer ilk haftada yine dış sahada 2-0 öne geçtiği karşılaşmada 3-2'lik yenilgi aldı. Geçen sezon Konya'da yapılan maçı da ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

        Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 89 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Konyaspor 33 golle yanıt verebildi.

        Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan müsabakada Fenerbahçe 1-0 galip geldi.

        Fenerbahçe evinde puan kaybetmedi

        Fenerbahçe ile Konyaspor, İstanbul'da daha önce 15 lig maçında karşılaştı.

        Sarı-lacivertliler, evindeki tüm maçları kazandı, 47 gol attı, kalesinde 11 gol gördü.

        Farklı skorlar

        Fenerbahçe, Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı.

        Konyaspor ise Fenerbahçe karşısındaki 3 galibiyetini 4-2, 3-2 ve 2-1'lik sonuçlarla elde etti.

        Bu arada Fenerbahçe, Konyaspor'a 5 maçta 5, 8 maçta da 4 gol attı.

        STADYUM KONUMU

        Harita

        FENERBAHÇE, KONYASPOR'A VİDEOLU ANALİZ İLE HAZIRLANIYOR

        Fenerbahçe Konyaspor maçının hazırlıklarına devam ederken, sakatlığı bulunan futbolcuların tedavisi hız kazandı.

        Kjaer düz koşular yaparken, zorlandığı zaman ağrılarının devam ettiği ve Atiker Konyaspor'a karşı oynamasının zor olduğu belirtildi. Volkan Şen ve Şener Özbayraklı ise Konyaspor'a karşı Advocaat'ın görev vermesi halinde oynayacak duruma geldiler.

        REKLAM

        Öte yandan Cuma akşamı oynanacak A.Konyaspor maçının taktiğini hazırlayan Teknik Direktör Advocaat, rakibi görüntülerle analiz ediyor. Hollandalı Teknik Adam, antrenmandan arta kalan zamanlarda rakibin iyi ve zayıf yönlerini futbolculara videolu şekilde aktarıyor.

        FENERBAHÇE, LENS'İN YOKLUĞNDA KAZANAMIYOR

        Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Jeremain Lens, babasının cenazesi nedeniyle Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Sarı-lacivertliler, Lens'in forma giymediği 5 lig maçında sadece 2 galibiyet alabildi.

        REKLAM

        Fenerbahçe'de Konyaspor maçı öncesi Lens'in yokluğu can sıkıyor. Babasının cenazesine katılmak için Hollanda'ya giden ve ardından da cenazeyle birlikte Surinam'a geçen yıldız futbolcu, cuma günü Atiker Konyaspor'la oynanacak olan karşılaşmada forma giyemeyecek. 17 lig maçında 3 gol atıp 9 asist yapan Jeremain Lens'in yokluğunda sarı-lacivertli takım kazanmakta zorlanıyor. Yıldız oyuncunun forma giymediği 5 lig maçında yalnızca 2 galibiyet alabilen Fenerbahçe, diğer 3 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Lens, geride kalan haftalarda yalnızca 1 mücadelede yedek kaldı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle 2 maç kaçıran Lens, Beşiktaş mücadelesinde de oyuna sonradan girdi.

        2. YARIDA 1 MAÇTA FORMA GİYEMEDİ

        Jeremain Lens'in sakatlığı nedeniyle forma giymediği 6 ve 7. hafta maçlarında Osmanlıspor deplasmanına giden, akabinde de Alanyaspor'u konuk eden Fenerbahçe, bu iki maçtan da 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Lens, 11 ve 12. haftalarda da sakatlık nedeniyle takımını yalnız bıraktı. Ancak Fenerbahçe bu karşılaşmalarda Galatasaray'ı evinde 2-0, Çaykur Rizespor'u da deplasmanda 5-1 mağlup etmişti. Lens'in iyileşmesinin ardından ilk lig maçında Beşiktaş'ı konuk eden Fenerbahçe, yıldız futbolcusunun oyuna sonradan girip 14 dakika sahada kaldığı mücadeleden de 0-0 beraberlikle ayrıldı. Jeremain Lens sarı kart cezası nedeniyle 21. haftadaki Kasımpaşa maçında forma giymezken, Fenerbahçe bu maçtan da golsüz beraberlikle ayrıldı.

        AVRUPA LİGİ'NDE 3 MAÇTA 1 GALİBİYET!

        Fenerbahçe, Jeremain Lens'in oynamadığı 3 Avrupa Ligi maçında da 1 kez kazanabildi. Zorya ile deplasmanda oynanan karşılaşmada Lens cezası nedeniyle forma giymezken, Fenerbahçe bu mücadelede 90+6. dakikada Kjaer'in attığı golle beraberliği kurtarmıştı. Lens, sakatlık nedeniyle Manchester United ile deplasmanda, Zorya ile de iç sahada oynanan karşılaşmalarda forma giyememişti. Fenerbahçe bu maçlarda Manchester United'a 4-1 kaybederken, Zorya'yı ise taraftarı önünde 2-0 mağlup etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ