Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 5. maçları - Futbol Haberleri
        1

        Milli Takım'ın da yer aldığı Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda, Kosova İzlanda'yı ağırladı.

        2

        Kosova'daki maça ev sahibi ekip Ujkani, Kololli, Pnishi, Rrahmani, Perdedaj, Shala, Rashica, Berisha, Kryeziu, Berisha, Nuhiu 11'iyle başladı.

        3

        İzlanda ise Halldorsson, Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Arnason, Skulason, Gylfi Sigurdsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Traustason, Kjartansson, Sigurdarson 11'iyle mücadele etti.

        4

        Karşılaşmanın 25. dakikasında İzlanda kendi ceza sahasından tek paslarla çıktı, sol kanattan gelişen atakta kaleciden dönen topu Sigurdarson boş kaleye gönderdi ve konuk ekip bu golle 1-0 öne geçti.

        5

        İzlanda'nın ikinci golü 35. dakikada geldi. Gylfi Sigurdsson penaltı vuruşunu gole çevirerek farkı ikiye çıkardı ve bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        6

        Kosova, 52. dakikada Nuhiu'nun golüyle farkı bire indirse de, 90 dakika İzlanda'nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

        7

        Bu sonucun ardından puanını 10'a çıkaran İzlanda grupta ikinci sıraya yükseldi, son sıradaki Kosova ise 1 puanda kaldı.

        8

        HIRVATİSTAN - UKRAYNA


        Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki Milli Takım'ın diğer rakipleri Hırvatistan ile Ukrayna da Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda karşılaştılar.

        9

        Grup lideri Hırvatistan Subasic, Mitrovic, Jedvaj, Vida, Pivaric, Rakitic, Modric, Brozovic, Badelj, Kalinic, Mandzukic 11'iyle sahaya çıktı.

        10

        Ukrayna ise Pyatov, Butko, Ordets, Matviyenko, Kucher, Stepanenko, Konoplyanka, Rotan, Kovalenko, Yarmolenko, Kravets 11'iyle sahadaki yerini aldı.

        11

        Hırvatistan, mücadelenin 38. dakikasında Modric'in ceza sahası içinde topla buluşturduğu Kalinic'in vuruşuyla 1-0 öne geçti.

        12

        Ev sahibi ekip bu golle mücadeleden 1-0 galip ayrılarak gruptaki puanını 13'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü, 8 puanlı Ukrayna ise averaj farkıyla 4. sıradaki Ay-Yıldızlılar'ın 1 sıra üstünde yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ