Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kemal Özdeş Kasımpaşa'da başarıyla özdeşleşti - Kasımpaşa Haberleri

        ✗ Futbolcularına ne kadar değerli olduklarını anlattı, moral aşıladı, özgüvenlerini artırdı...

        ✗ Takım içi uyumu ve taktik disiplini yükseltti, adeta ‘savunma’ dersi verdi...

        ✗ Öğrencilerine inancını her fırsatta gösterdi, tek transfer yaparak bu güveni ispatladı...

        Türk futbolunun köklü kulüplerinden Kasımpaşa, Rıza Çalımbay yönetiminde sezona kötü başlamış, ilk 3 haftayı 1 puanla son sırada kapatmıştı. Sürekli kadronun yetersizliğinden yakınan Çalımbay’ın 3. haftadaki 3-1’lik Başakşehir yenilgisinin ardından ‘böyle giderse sonun iyi olmayacağını’ açıklaması bardağı taşırmış ve Paşa’nın başına Kemal Özdeş geçmişti. Aynı kadroyla Başakşehir’i 4-0 yenen Özdeş’le farklı bir havaya bürünen Lacivert-Beyazlılar, üst üste aldığı galibiyetlerle alt sıralardan kurtulmuş ve ilk yarıyı 18 puanla 12. sırada bitirmişti. İkinci devrede fırtına gibi esen Paşa, 25. hafta sonunda 7. sıraya tırmanıp ligde hedefini ilk 5 olarak belirlerken, kupada da kararlı bir şekilde finale yürüyor. Peki 47 yaşındaki Özdeş bu çıkışı nasıl sağladı?

        MAKSİMUM VERİM ALDI

        Kasımpaşa gibi vizyonu yüksek bir kulübün kendini göstermek için iyi bir fırsat olduğunu bilen Özdeş’in ilk işi, tüm futbolculara ne kadar değerli olduklarını anlatıp özgüvenlerini geri getirmek oldu. Öğrencilerine sürekli güven aşılayıp morallerini üst seviyede tutan Özdeş, gece gündüz yaptığı analizlerle hangi oyuncusundan nasıl yararlanacağını çözdü ve birçok isimden maksimum verim aldı.

        OYUN KİMLİĞİ KAZANDIRDI

        Kemal Özdeş, taktiksel anlamda da hünerlerini başarılı bir şekilde gösterdi. Bir oyun planı oluşturan, bu şablonu öğrencilerine kabul ettiren ve olumlu-olumsuz her sonuçta oyun kimliğine sadık kalan Özdeş; en önemlisi sağlam bir takım savunması oluşturdu. Sürekli yardımlaşan, birbirlerinin açıklarını kapatan ve hem saha içi hem de saha dışında çok iyi anlaşan Kasımpaşalı futbolcular, her geçen hafta Özdeş’in taktiklerine daha çok uyum sağladı.

        BEŞİKTAŞ’A İLK YENİLGİ

        5. haftada 1-0’lık Bursa yenilgisinden sonra “Takımdaki isteği gördüm. Bundan sonra her şey çok daha farklı olacak” diyen Kemal Özdeş haklı çıktı ve Paşa’nın önlenemez yükselişi başladı. 6. hafta Kayseri’yi 3-1 yenerek ilk galibiyetini alan Lacivert-Beyazlılar, 4 haftada 10 puan toplayarak 9. haftayı 11 puanla 10. sırada tamamladı. Paşa ayrıca, 8. haftada Osmanlı’yı, 15. haftada ise Beşiktaş’ı devirerek iki takıma da bu sezonki ilk yenilgilerini tattırdı.

        REKLAM

        AİLE ORTAMI OLUŞTURDU

        Kemal Özdeş’in bir başka pozitif katkısı da kulüp personeliyle kurduğu sıcak ilişkiler oldu. Personelin dertlerini soran, sorunlarını paylaşan, zor durumlarında yanlarında olan başarılı teknik adam, kulüp içerisinde bir aile ortamı yarattı. Tesisteki herkes ile iyi ilişkiler kuran Özdeş, ‘beyefendi’ tavrının olumlu sonuçlarını da fazlasıyla aldı.

        ADEM BÜYÜK: KEMAL HOCA HERKESE EŞİT DAVRANIYOR

        Bu sezon 9 gol ve 4 asistle Süper Lig kariyerinin en parlak sezonunu geçiren Adem Büyük, hocasına övgüler yağdırdı. Kaptan, “Futbolcuların içindeki potansiyeli ve bu takımın neler başarabileceğini anlattı. Kemal Hoca’nın en önemli özelliği, her futbolcuya eşit şekilde davranması. Bu da rekabeti artırdı ve takıma olumlu yansıdı. Hocamız bize, biz de hocaya çok yardımcı oluyoruz. Yüksek bir motivasyon gücü var. Kemal Hoca’nın gelişiyle özellikle savunmamız gelişti. Lige Kemal Hoca ile başlasaydık daha iyi durumda olabilirdik” ifadelerini kullandı.

        HABERTÜRK SPOR / VOLKAN KÖSE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ