Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? El Clasico - Futbol Haberleri

        La Liga'da 33'üncü hafta mücadelesinde Real Madrid - Barcelona'yı konuk edecek. Ligde ve Avrupa'da dolu dizgin yoluna devam eden Real Madrid, Barcelona'yı yenerse şampiyonluk yolunda dev bir adım atacak. Peki, Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Şifreli mi, şifresiz mi? İşte El Clasico'ya dair tüm detaylar...

        REAL MADRİD - BARCELONA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA BAŞLAYCAK?

        İspanya La Liga'da 33'üncü hafta El Clasico heyecanına sahne olacak. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak dev karşılaşma tüm dünyada dört gözle bekleniyor.

        Efsane futbolcusu Zinedine Zidane'ın teknik adamlığındaki Real Madrid ligde ve Avrupa'da müthiş bir sezon geçiriyor. Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde Bayern Münih'i eleyerek yarı finale yükselen Madrid, ligde de en yakın takipçisi Barcelona'nın bir maç eksiğine rağmen 3 puan önünde yer alıyor.

        REKLAM

        El Clasico'yu kazanması halinde maç eksiğiyle 6 puanlık bir avantaj yakalayacak olan Real Madrid, ikili averajda da rakibine üstünlük sağlamış olacak. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmada Camp Nou'dan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Real Madrid evindeki maçı kazanarak şampiyonluk yolunda dev bir adım atarak Barcelona'yı demoralize etmenin planını kuruyor.

        Ligde 32 haftada 72 puan toplayan ve Madrid ekibinin arkasından 2'inci sırada bulunan Barcelona'da işler iyi gitmiyor. Temsilcimiz Arda Turan'ın da formasını giydiği Barcelona, hafta içinde 3-0'ın rövanşında Juventus'la sahasında 0-0 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti. Ligde Real Madrid'i yenerek hem zirveye ortak olmanın planını yapan Barça hem de Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı şoku üzerinden atmak istiyor.

        Karşılaşmayı kazanması halinde ikili averajda da avantajı eline geçirecek olan Barcelona, Real Madrid'in eksik olan maçında hata yapmasını bekleyecek.

        Tüm dünyanın ekranlara kilitleneceği Real Madrid - Barcelona maçı 23 Nisan Pazar günü saat 21.45'te başlayacak. Santiago Bernebau'da oynanacak mücadele beIN Sport 3 kanalından izlenecek. Kritik karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez düdük çalacak.

        EL CLASİCO'DA SON 10 MAÇ

        El Clasico'da son 10 maçta Real Madrid 5 kez sahadan galip ayrılırken, Barcelona'da 4 kez galibiyet sevinci yaşadı. Dev mücadelede taraflar 1 kez eşitliği bozamadı.

        Barcelona 1 - 3 Real Madrid

        Real Madrid 2 - 1 Barcelona

        Barcelona 2 - 1 Real Madrid

        Real Madrid 3 - 4 Barcelona

        Barcelona 1 - 2 Real Madrid

        Real Madrid 3 - 1 Barcelona

        Barcelona 2 - 1 Real Madrid

        Real Madrid 0 - 4 Barcelona

        Barcelona 1 - 2 Real Madrid

        Barcelona 1 - 1 Real Madrid

        İKİ TAKIMIN FORM DURUMU

        REAL MADRİD

        Real Madrid, Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da çıktığı son 10 maçta müthiş bir istatistik yakaladı. 10 maçın 9'unu kazanan Real Madrid, 1 kez berabere kaldı ve hiç yenilmedi. Real Madrid, 10 maçta 27 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

        Eibar 1 - 4 Real Madrid

        Napoli 1 - 3 Real Madrid

        Real Madrid 2 - 1 Real Betis

        Athletic Bilbao 1 - 2 Real Madrid

        REKLAM

        Real Madrid 3 - 0 Alaves

        Leganes 2 - 4 Real Madrid

        Real Madrid 1 - 1 Atletico Madrid

        Bayern München 1 - 2 Real Madrid

        Sport.Gijon 2 - 3 Real Madrid

        Real Madrid 4 - 2 Bayern München

        BARCELONA

        Barcelona, Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da çıktığı son 10 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı. 10 karşılaşmada 28 gol atan Barcelona, kalesinde 13gol gördü. Barcelona yalnızca 3 maçta gol yemezken, 3 maçta da gol atma başarısı gösteremedi.

        Barcelona 5 - 0 Celta Vigo

        Barcelona 6 - 1 Paris SG

        Deportivo 2 - 1 Barcelona

        Barcelona 4 - 2 Valencia

        Granada 1 - 4 Barcelona

        Barcelona 3 - 0 Sevilla

        Malaga 2 - 0 Barcelona

        Juventus 3 - 0 Barcelona

        Barcelona 3 - 2 Real Sociedad

        Barcelona 0 - 0 Juventus

        RONALDO REKORA DOYMUYOR

        Başkent ekibiyle tüm organizasyonlarda sergilediği performans ve attığı gollerle adından söz ettiren yıldız oyuncu, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok rekoru geride bıraktı.

        Ronaldo, Real Madrid'de en fazla gol atan, La Liga'da en çok hat-trick yapan, bir futbol maçının her dakikasında gol sevinci yaşayan, Kupa 1'de bir sezonda en fazla gol kaydeden ve Portekiz Milli Takımı'nda en çok forma giyen ile en fazla fileleri havalandıran oyuncu olmak üzere birçok farklı alanda rekor kırdı.

        MADRİD'İN EN GOLCÜSÜ

        Ronaldo, sekizinci sezonunu yaşadığı Real Madrid'de tarihin en skorer oyuncusu olarak dikkati çekiyor.

        Eflatun-beyazlı formayla şu ana kadar tüm kulvarlarda 386 maçta forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri 395 kez havalandırdı.

        Golcü futbolcunun ardından 741 karşılaşmada 323 gol atan Raul Gonzalez ile 396 maçta 308 kez skor tabelasını değiştiren Alfredo Di Stefano sıralandı. Başkent ekibinde oynadığı 353 maçta 177 gol atan Benzema ise aktif futbolcular arasında Ronaldo'ya en yakın isim konumunda bulunuyor.

        Portekizli oyuncu, Real Madrid ile La Liga'da en fazla gol atan (279) ve en çok hat-trick yapan (38) oyuncu olarak da öne çıkıyor.

        Ronaldo, Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanan derbide en fazla gol atan (18) futbolcu konumunda yer alıyor.

        BİR SEZONDA EN ÇOK GOL ATAN RONALDO

        Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 2013-2014'ü 17 golle tamamlayan Ronaldo, bu alanda bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde tutuyor.

        Kupa 1'de bir sezonda en çok gol atan futbolcular sıralamasında Ronaldo'yu, 2011-2012 sezonunda 14 gol kaydeden Barcelonalı Messi takip ediyor.

        PORTEKİZ MİLLİ TAKIMI'NIN EN GOLCÜSÜ

        Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nda tarihin en fazla forma giyen ve gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

        Milli takım ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafere ulaşan 32 yaşındaki futbolcu, 2003'ten bu yana 138 maça çıktığı Portekiz formasıyla 71 kez fileleri havalandırdı.

        MESSİ'YE BİR ADIM UZAKLIKTA

        Ronaldo, Bayern Münih maçında attığı 3 golle Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez hat-trick yaparak Arjantinli yıldız Messi'nin (7) rekoruna bir adım daha yaklaştı.

        Portekizli futbolcu, Bayern Münih'in yanı sıra Kupa 1'de Galatasaray, Ajax, Shakhtar Donetsk, Wolfsburg ve Malmö ağlarını 3'er kez havalandırmayı başardı.

        "KAZANSAK DA ŞAMPİYON OLDUK ANLAMINA GELMEYECEK"

        La Liga'da şampiyonluk yolunda kritik öneme sahip El Clasico öncesinde Real Madrid ve Barcelona'nın teknik direktörleri, basın toplantısı düzenledi.

        Ligde 1 maç eksiğine rağmen Barcelona'nın 3 puan önünde lider durumda bulunan Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, saha, puan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalmalarından dolayı takımının yüksek moralle sahaya çıkacak olmasına rağmen yarınki maçta favori olmadıklarını savundu.

        İlk defa Real Madrid teknik direktörü olarak Santiago Bernabeu Stadı'nda El Clasico maçına çıkacak Zidane, "Bu tür karşılaşmalarda sahada büyük bir mücadele göstermeniz gerekir. Favori taraf gibi gözüksek de değiliz. Kazansak bile asla lig şampiyonu olduk anlamına gelmeyecek çünkü daha 7 maçımız var." diye konuştu.

        El Clasico'nun her zaman özel bir yeri olmasına rağmen tüm karşılaşmalarda olduğu gibi 3 puan için sahaya çıkacaklarını belirten Fransız teknik adam, "Maçta ne olacağı asla bilinmez. Geçen salı gördünüz. Bayern Münih karşısında ilk maçı kazanmamıza rağmen sahamızda ancak uzatmaların sonunda turu geçebildik. Bu tip maçlarda küçük detaylar sonucu belirliyor. Hedefim, takımın atak bir şekilde maça başlaması ve iyi bir futbol oynaması." ifadelerini kullandı.

        Zidane, Galli futbolcu Gareth Bale'in sakatlığının sona ererek takımla antrenmanlara çıktığını ve yarınki maçın 18 kişilik kadrosunda yer alacağını da söyledi.

        "TEK GEÇERLİ SONUÇ KAZANMAK"

        Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique ise şampiyonluk şanslarını sürdürebilmek için yarınki maçtan 3 puanla ayrılmaları gerektiğini vurgulayarak, "Ligde şampiyonluk yarışını bitirecek veya bizi zirveye ortak edecek bir El Clasico maçı olacak. Bizim için tek geçerli sonuç kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.

        BARCELONA'DA NEYMAR BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

        Öte yandan, El Clasico öncesinde en çok tartışılan konu, kart cezalısı Barcelonalı futbolcu Neymar'ın maçta oynaması için kulübü tarafından yapılan itiraza yanıt gelmemesi oldu.

        Deplasmanda 2 hafta önce oynanan Malaga maçında ikinci sarıdan kırmızı kart görmesinin ardından hakemi alkışlayarak protesto ettiği gerekçesiyle 3 maç men cezası alan Neymar'ın, cezasının azaltılarak El Clasico'da oynayabilmesi amacıyla Barcelona'nın yaptığı başvuru, İspanya Spor Tahkim Mahkemesi (TAD) üyelerinin toplanamamasından dolayı cevapsız kaldı.

        Bu durumun kasten yapıldığını savunan Katalan temsilcisinin, Neymar'ı El Clasico'da oynatabilmek için her türlü hukuki yolu denediği belirtiliyor.

        Söz konusu durumu değerlendiren Luis Enrique ise, "Kulübün Neymar konusunda çıkarlarını savunması çok doğal. Takımımı, Neymarlı veya onsuz oynayabilecek şekilde ElClasico'ya hazırladım." şeklinde görüş belirtti.

        Barcelona'da sakatlığından dolayı yaklaşık bir aydır forma giyemeyen Arda Turan'ın, 18 kişilik maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

        SAYILARLA EL CLASİCO

        - Real Madrid ve Barcelona, 174. kez La Liga'da karşı karşıya gelecek. Bu zamana kadar yapılan maçlarda Real Madrid'in 72, Barcelona'nın ise 68 galibiyeti bulunurken, 33 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

        - La Liga'daki maçlarda Real Madrid 282, Barcelona ise 274 kez rakip ağları havalandırdı.

        - La Liga'daki ilk resmi El Clasico maçı, 17 Şubat 1929'da Barcelona'daki Ciudad Condal Stadı'nda oynanmış ve karşılaşmayı 2-1 Real Madrid kazanmıştı.

        - Barcelona, 21 Kasım 2015'te Santiago Bernabeu Stadı'nda oynadığı son El Clasico'yu 4-0 kazandı. Nou Camp Stadı'nda oynanan bu sezonun ilk El Clasico maçı ise 1-1 berabere bitti.

        - Büyük rekabette 21 gole imza atan Barcelonalı Lionel Messi, en golcü futbolcu konumunda bulunuyor. Real Madrid'de Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun ise 16 golü var.

        - La Liga'daki gol krallığı yarışında Messi 29 golle ilk sırada yer alırken, onu Luis Suarez (23) ve Cristiano Ronaldo (19) takip ediyor.

        - La Liga tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan kulüpler sıralamasında Real Madrid (32) ilk basamakta yer alırken, Barcelona 24 şampiyonlukla ikinci durumda bulunuyor. Son 10 sezonda ise Barcelona'nın 6, Real Madrid'in 3 ve Atletico Madrid'in 1 şampiyonluğu var.

        İSPANYOL SPOR YAZARLARI EL CLASİCO'YU YORUMLADI

        Karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İspanyol spor yazarları, mücadeleden galip ayrılması halinde Real Madrid'in şampiyonluğu büyük oranda garantileyeceği görüşünde birleşiyor.

        El Pais gazetesinden Eleonora Giovio ve Marca'dan Pablo Polo, evinde oynayacak Real Madrid'in maçın doğal favorisi olduğunu ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a elenen Barcelona'nın aksine yarı finale kalan Madrid ekibinin yüksek moralle sahaya çıkacağını vurguladı.

        GİOVİO: REAL MADRİD FIRSATI KULLANMAK İSTİYOR

        "Real Madridli futbolcular, maçı alarak Barcelona'ya büyük bir hasar verme fırsatını kullanmak istiyor." diyen Giovio, "Beraberlik durumunda da Barcelona'nın şampiyonluk şansının tükeneceğini düşünüyorum. Kazanması halinde ise sadece şampiyonluk yarışına sadece biraz rekabet getirmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.

        Hafta sonu yapılacak El Clasico'nun öncekilerden farklı olduğunun altını çizen Giovio, "Real Madrid 4 yıldır şampiyon olamıyor ve bu süreçte puan olarak her zaman Barcelona'nın gerisindeydi. Son umut olarak El Clasico maçlarına çıkıyordu. Şimdi durum farklı çünkü önde olan Madrid." değerlendirmesinde bulundu.

        Giovio, Real Madrid'in bu sezonki en büyük hedefinin, Şampiyonlar Ligi'ni üst üste kazanan ilk takım olarak tarihe geçmek olduğunu ve lig şampiyonluğunu da kaçırmak istemediğini söyledi.

        POLO: BARCELONA KAZANIRSA ŞAMPİYONLUK ŞANSI EŞİTLENİR

        Bir maçı eksik Real Madrid'in kazanması halinde Barcelona ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkaracağını hatırlatan Polo ise "Barcelona kazanırsa şampiyonluk yarışında şansları eşitler ama pazar günü takım üzerinde çok baskı olacak. Real Madrid daha rahat oynayacak." görüşünü savundu.

        Giovio ve Polo, kart cezalısı Neymar'ın yokluğunun Barcelona için önemli bir sorun olacağı konusunda birleşti. Spor yazarları, Brezilyalı oyuncunun Barcelona'nın en formda futbolcusu olduğunu ve Katalan temsilcisinin hücum hattında hız ve kontratak eksikliği yaşanabileceğini, sakatlığından dolayı yaklaşık 4 haftadır forma giyemeyen Arda Turan'ın ise maçta oynama şansının az olduğunu öne sürdü.

        LA LİGA'DA PUAN DURUMU

        1-Real Madrid 75 (1 MAÇ EKSİK)

        2- Barcelona 72

        3 -Atletico Madrid 65

        4- Sevilla 65

        5-Villarreal 54

        6- Athletic Bilbao 53

        7- Real Sociedad 52

        8- Eibar 50

        9- Espanyol 49

        10- Celta Vigo 44

        11- Deportivo Alaves 43

        12- Valencia 40

        13- Las Palmas 38

        14- Real Betis 34

        15- Malaga 33

        16- Deportivo La Coruna 31

        17- Leganes 27

        18- Sporting Gijon 22

        19- Granada 20

        20- Osasuna 17

        La Liga'da kırmızı ile işaretlenen takımlar bir alt lige düşüyor.

        Siyah ile belirtilen takımlar doğrudan Şampiyonlar Ligi'nin yolunu tutuyor.

        Mavi ile işratlenen takım ön eleme ile Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor.

        Lacivert ile işaretlenen takımlar UEFA Avrupa Ligi'ne katılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ