Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Feyenoord, Heracles'i yenerek şampiyon oldu - Futbol Haberleri
        1

        Feyenoord, Hollanda Eredivisie'nin son haftasında Heracles'i 3-0 yenerek şampiyon oldu.

        2

        Galibiyet golleri; 1, 12 ve 84. dakikalarda Kuyt'tan gelirken, Rotterdam ekibi 18 yıllık hasrete son verdi.

        3

        Son lig şampiyonluğunu Hollandalı teknik direktör Leo Beenhakker yönetiminde 1998-1999'da elde eden Feyenoord, böylece Eredivisie'de 15. kez mutlu sona ulaştı.

        4

        Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Feyenoord, son 6 sezondur ligi domine eden en büyük rakipleri Ajax ile PSV Eindhoven'ın da üstünlüğüne son vermiş oldu.

        5

        Eredivisie'de son 2 sezonu PSV Eindhoven şampiyon olarak tamamlarken, ondan önceki 4 sezonda ise Ajax mutlu sona ulaştı.

        6

        Öte yandan Feyenoord'un teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, kariyerinin henüz 2. yılında şampiyonluk sevinci yaşadı. Futbolculuk döneminde Feyenoord ile 2 kez kupa kazanan Hollandalı teknik adam, Barcelona ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi de elde etti.

        7

        Eski Fenerbahçeli Dirk Kuyt ile Türkiye 21 Yaş Altı Milli Takımı oyuncusu Bilal Başacıkoğlu, kırmızı-beyazlı takımda bu sezon sergiledikleri performansla dikkati çekti.

        8

        Hollandalı futbolcu Kuyt, ligde görev aldığı 31 karşılaşmada 12 gol ve 6 asistlik performans ortaya koydu. Bilal Başacıkoğlu ise Eredivisie'de oynadığı 23 maçta takımına 6 asistlik katkı yaptı.

        9

        Feyenoord'un bu sezon iç saha maçlarında da bileği bükülmedi. Kırmızı-beyazlılar, ligde sahasında oynadığı 16 maçta 14 galibiyet alırken, 2 kez de berabere kaldı.