Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Quaresma'nın Bursaspor maçında yaptığı hareketler - Futbol Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan Bursaspor - Beşiktaş mücadelesine Quaresma damga vurdu.

        2

        18. dakikada Oğuzhan'ın kısa düşen pasına hamle yapan Quaresma, taç çizgisi kenarında topa sert bir biçimde vurarak meşin yuvarlığı taça yollarken, ayağını fazla kaldırıp Bursasporlu Jorquera’nın sırtına müdahalede bulundu.

        3

        Daha sonra rakibinini öperek özür dileyen Portekizli yıldız, oyuna devam etti. Hakem Bülent Yıldırım’ın Quaresma'ya kart göstermemesi tartışma yarattı.

        7

        İlk yarının son dakikasında ise Şamil Cinaz'ın ayağına basan Quaresma, hakem Bülent Yıldırım tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

        8

        Portekizli yıldız gördüğü kart sonrası tepkisini alkışlayarak gösterdi.

        9

        NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Quresma ile ilgili olarak, "Quaresma atılmak için her şeyi yapıyor, hakem de atmamak için her şeyi yapıyor. En az 2 kere atılması lazımdı" dedi.

        10

        Dilmen sözlerini şöyle sürdürdü: "Bülent Yıldırım bu maçları idare etsin diye atanıyor, o da idare ediyor. Quaresma atılmak için her şeyi yapıyor, o da atmıyor."

        11

        Eski hakem ve yorumcu Ahmet Çakar ise "Quaresma kendini attırmak için her şeyi yapıyor. Aslında çoktan atılması da gerekirdi" yorumunda bulundu.

        12

        HTSPOR yazarı Bülent Yavuz, Bülent Yıldırım'ın performansını değerlendirdi:

        13

        "Hakem Bülent Yıldırım ligimiz en tecrübeli hakemlerinden biri. 18’de Quaresma’nın rakibinin beline gelen tekmesi son derece çirkin, ayıp ve de kabul edelim ki kural dışıydı."

        14

        "Hakem burada bırakın kart göstermeyi, ikaz gereği bile duymadı. Sonra ne oldu? Cesaretlenen Quaresma, Bilal’in bileğine tekmeyi yapıştırdı."

        15

        "Hakem burada avantajdan sonra Queresma’ya sarıyı gösterdi. Bu hareket kırmızıya yakındı ama sarısını doğru buluyorum."

        19

        "Bunlardan Jorquera kesinlikle kırmızı kart görmeliydi. Sivok’un müdahaleleri kırmızıya yakındı. Bilal’in Oğuzan’a müdahalesi sarıdan fazla değildi."

        20

        "Bir de Aboubakar, 28’de ceza alanına yaklaşırken Sivok tarafından düşürüldü. Sivok sarı gördü. Bana göre de burada bariz gol şansı yoktu, sarı yeterliydi."

        21

        "Beşiktaş’ın 1. golüne gelince. Golden önce Cenk orta sahada Bilal’e net bir faul yaptı. Hakem devam ettirdi. 8 pozisyon değişti, Cenk gol yaptı."