Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer haberleri (16.05.2017) - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe tarihinin en büyük 'hayal kırıklığı' transferleri arasına adını yazdıran Robin van Persie'nin menajeri Kees Vos'un ayrılmak için para istediği iddia edildi. Yönetimle bir görüşme yapan Vos'un, "Van Persie'ye Endonezya'dan bir teklif var ama kabul etmedi. Kuyt gibi Feyenoord'a dönmek istiyor. Bonservisini bedelsiz bırakır ve üste 4 milyon euro verirseniz gidecek. Aksi halde kontratını burada tamamlamayı planlıyor" dediği ileri sürüldü. (Fotomaç)

        2

        Gomis'ten olumlu mesajlar alan Sportif Direktör Ergün, şartlarını öğrenebilmek için Fransa’ya gitti. Ardından da Özbek’in katılımı ile İngiltere’de bonservis pazarlıkları başlayacak. (Fotomaç)

        3

        As Gazetesi Real Madrid muhabiri Sergio Gomez, Galatasaray'ın Real Madrid'in sol bek oyuncusu Fabio Coentrao'yu istediğini söyledi.

        4

        Rumen Digisport, Viitorul'la şampiyonluğa ulaşan Gica Hagi'nin, Florinel Coman'ın satışı için G.Saray'la anlaştığını yazdı. Gazete, Hagi'nin aynı zamanda sahibi olduğu Viitorul'un 18 yaşındaki yıldız sol açığı için sarı-kırmızılılardan 4 milyon euro alacağı iddia edildi.

        5

        Barcelona'daki geleceği uzun süredir tartışma konusu olan Arda Turan'la ilgili flaş gelişme... Katalan ekibi, Hector Bellerin için Arsenal'in kapısını çalarken, İngiliz ekibinin 40 milyon Euro ve Arda Turan ile Marc Cucurella'yı istediği öğrenildi. Barça'nın ise bu teklife sıcak baktığı belirtildi.

        6

        Ersun Yanal, sol stopere mutlaka birini istiyor. Deneyimli hocanın listesindeki ismin Erik Johansson olduğu öğrenildi. Danimarka'nın Kopenhag takımında forma giyen İsveçli oyuncu 1.91 boyunda, 28 yaşında. Bonservisi 1.5 milyon euro. Johansson hava toplarında geçit vermiyor. (Fotomaç)

        7

        Football TV yorumcusu Gennadi Orlov, Rumen teknik adamın, Zenit'ten ayrılmak için gün saydığını açıkladı. Lucescu'nun, Galatasaray'la anlaştığını Zenit'in gelecek sezon takımın başına bir antrenörden çok bir lider getirmesi gerektiğini açıkladı.

        8

        Karadeniz Fırtınası'nda teknik direktör Ersun Yanal'ın ısrarla istediği isimlerden bir tanesi de Serdar Taşçı. Spartak Moskova ile bonservis konusundaki sorunun çözülmesiyle iş oyuncuyla anlaşmaya kaldı. 30 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'dan yıllık 1.8 milyon euro istedi. Geçmişte Serdar'ın sık sakatlanması sebebiyle bordo-mavili kulüp bu rakama pek yanaşmazken iki tarafın yine de orta noktada buluşması bekleniyor.

        9

        Beşiktaş yönetimi, Ablaye Mbengue’yi transfer için yoklarken, futbolcunun menajeri teklifi doğruladı. Rus basınına konuşan oyuncunun menajeri Malik Arutyunov, "Beşiktaş, gerçekten oyuncuyla ilgileniyor ancak tek talip Beşiktaş değil. Beşiktaş benimle bu konuda iletişime geçti. Başka Avrupa kulüpleri ve Rus kulüplerinden de teklif var. Ancak, öncelikle sezonun bitmesini istedik." dedi.

        10

        Galatasaray'da uzun süredir takımda şans bulamayan ancak son Gaziantepspor maçında Tudor tarafından görevlendirilen genç futbolcu Sinan Gümüş'e sürpriz bir talip çıktı. Portekiz gazetelerinden O’Jogo’da çıkan habere göre; Benfica’nın bonservis bedeli için 5.5 milyon Euro bedeli ödeyeceği belirtildi.

        11

        Yeni sezonda takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, yönetimden, ‘Koşan 10 numara’ istemişti. Sarı-Lacivertliler, ocak ayında da girişimde bulunduğu Jose Sosa’yı yeniden listeye almıştı. Tecrübeli futbolcuyla ilgili İtalya’da önemli bir gelişme yaşandı. Çinli yeni sahibi sonrası transferde kesenin ağzını açan Milan, Sosa’ya, “Önümüzdeki sezon kadroda düşünülmüyorsun. Kendine yeni kulüp bul, her türlü kolaylığı sağlayacağız” mesajını gönderdi. Bu gelişme sonrası Fenerbahçe bir kez daha devreye girmek için kolları sıvadı. Milan, oyuncusunu uygun bir bedelle göndermeye hazır. (Fanatik)

        12

        Sarı-Lacivertliler’in yeni kaleci adayı olan Ospina, “Kulübüme, düzenli oynayabileceğim bir takıma transfer olmak istediğimi söyledim. Uygun teklif gelirse, Türkiye’ye gidebilirim” dedi. (Fanatik)

        13

        Tuttosport yazarı Federico Masini, Massimiliano Mirabelli’nin Danimarkalı oyuncuyu daha önce Inter’e getirmek istediğini belirtip, “Milan üç önemli stoper için uğraşıyor, biri de Kjaer. 10 milyon euro bonservis verebilirler. Ancak oyuncunun 4 milyon euroluk kazancı işi zorlaştırıyor” dedi. (Milliyet)

        14

        50. yılda şampiyonluk kadrosu kurmakta kararlı olan Bordo-Mavililer’in forvetteki önceliği büyük ölçüde netleşti. Fırtına, Atletico Minerio takımının 33 yaşındaki Brezilyalı golcüsü Fred ve Flamengo’nun Perulu yıldızı Guerrero’nun peşinde. (Fanatik)

        15

        İskoç ekibi Rangers, kariyerini İtalya'da sürdüren Fenerbahçe'nin eski savunmacısı Bruno Alves'i kadrosuna katmaya yakın. (Fanatik)

        16

        Hasan Çetinkaya ve Ali Yıldırım Fransa’da Lyon ile pazarlık masasına oturdu. Valbuena'nın transferi için birkaç küçük pürüzün kaldığı ve her an bu transferin açıklanabileceği bildirildi. (Takvim)

        17

        “Ağrılarım var” diyerek idmana çıkmayan, bisiklet tepesinde sürekli pedal çeviren Hollandalı futbolcu Van der Wiel'in kozu, 3 yıllık anlaşması... Yönetimin, "Kendine takım bul" talimatlarına olumsuz yanıt veren Van der Wiel, tek şart koşuyor: "Üç yıl daha sözleşmem var. Üç yıllık alacaklarımı (yıllığı 4 milyondan 12 milyon Euro) peşin olarak ödeyin, bonservisimi de bedelsiz verin." (Sabah)

        18

        Tudor döneminde yedek kulübesinden kurtulamayan Eren Derdiyok ayrılığın eşiğine geldi... Yıldız futbolcu kendisini ısrarla isteyen Basel'e gitmeye sıcak bakıyor. İsviçre kulübünün kısa süre içinde Galatasaray'la temasa geçerek resmi teklifte bulunması bekleniyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, sezon başında 4 milyon Euro'ya aldığı Eren için 6 milyon Euro fiyat biçtiği gelen bilgiler arasında. (Fanatik)

        19

        Serie A takımlarından Napoli'nin Belçikalı yıldızı Dries Mertens'in ayrılması halinde Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Bruma'yı transfer edeceği iddia edildi.

        20

        Fenerbahçe, Manchester City'yle sezon sonunda kontratı bitecek İspanyol yıldız Navas ile anlaşma noktasına geldi. Fener, tecrübeli sağ kanat oyuncusuyla el sıkışırsa Lens için Sunderland'le sürdürdüğü görüşmeleri donduracak. (Sözcü)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ