Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Igor Tudor, Balotelli, Negredo, Leiva ve Traore'yi veto etti! - Galatasaray Haberleri
        1

        “Transferde hayır deme gücüne sahibim” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, içi boş bir söyleme imza atmadı.

        2

        2017-18 sezonunda Galatasaray takımının giyeceği formaların lansmanında transfer politikası ile alakalı görüşlerini bildiren Hırvat teknik adam, “İstemediğimiz bir oyuncu varsa onu da durdurabilme ve ‘Hayır’ deme gücüne sahibim. Olması gereken de bu” ifadesini kullanmıştı.

        3

        Hürriyet'in haberine göre; Transfer çalışmalarına 2 ay önce başlayan Galatasaray’da Tudor, geride kalan süreçte önemli futbolcuları veto etti.

        4

        “Disiplinli, agresif, mücadele gücü yüksek ve savaşan bir kadro kurmak istiyorum” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, oyun felsefesine uymadığı ya da disiplin problem olduğuna inandığı birçok futbolcunun transferine perde arkasında ‘gerçekten’ de ‘Hayır’ dedi.

        5

        İşte Galatasaray yönetiminin Tudor’a sunup Hırvat teknik adamın transferini ‘VETO’ ettiği oyuncular ve nedenleri...

        6

        1- MARIO BALOTELLI
        Nice Kulübü ile sezon sonunda kontratı bitecek olan Mario Balotelli, Mart ayında menajerler tarafından Galatasaray’a önerildi.

        7

        Yıldız bir golcü almak isteyen Galatasaray yönetimi Balotelli’yi gündemine almak istedi ve İtalyan santrfor için harekete geçmek adına Tudor’a danıştı.

        8

        Ancak Hırvat teknik adam “Balotelli’yi, İtalya’dan tanıyorum. Disiplin sorunu olan ve takım içindeki bütünlüğü bozabilecek yapıda bir futbolcu. Kariyerinde de buna benzer birçok örnek var” diyerek İtalyan yıldızın transferine açık şekilde karşı çıktı.

        9

        2- ALVARO NEGREDO
        Valencia’dan bedelsiz ayrılma ihtimali olan İspanyol golcünün transferinde Galatasaray büyük aşama kaydetti. Futbolcu da Türkiye’ye gelmeye sıcak bakarken Tudor, ‘Negredo’ transferini veto etti.

        10

        Hırvat teknik adam Alvaro Negredo’nun istediği özelliklerde bir santrfor olmadığını belirtip “Dinamik, hareketli, sprint özelliği olan ve rakip defansın arkasına sarkabilecek bir santrfor istiyorum.

        11

        İhtiyacımız olan da bu tip bir forvet oyuncusu. Negredo istediğim özelliklerde bir golcü değil” diyerek bitme noktasına gelen transferi veto etti.

        12

        3- LUCAS LEIVA
        Galatasaray, geçen yıl kadrosuna katmak istediği Brezilyalı ön libero ile Mart ayında yeniden temasa geçti. Leiva ile yıllık ücreti konusunda dahi görüşme yapıldı. Brezilyalı G.Saray’dan yıllık 4 milyon euro istedi.

        13

        Bu transfer için daha somut adımlar atmaya hazırlanan yönetimi Tudor, Leiva’nın oynatmak istediği sistemin oyuncusu olmadığını belirtip klasik bir ön libero oyuncusu istemediğini ve orta sahada oyunun her iki yönünde yani hem defans hem de ofansta sorumluluk alabilecek ‘box to box’ diye ifade edilen oyuncu takviyesi istediğini söyleyerek Leiva harekatını durdurdu.

        14

        4- ABDOU RAZACK TRAORE
        Menajerlerin G.Saray’a maliyeti uygun ve çıkış yapacak olarak önerdiği isimlerden biri de Karabükspor ile kontratı biten Traore idi. Ancak Igor Tudor, eski öğrencisine kapıyı kapattı.

        15

        Yönetim, Traore’yi, Tudor’a sundu. Hırvat hoca, Traore’nin, Afrika Kupasının ardından kampa belirttiği tarihte gelmeyip izin almadan takıma geç katıldığı için tartıştığını belirterek, “ Disiplin sorunu olan oyuncu. Ben her zaman disiplinli futbolcu ekibi ile çalışmak isterim. İlk kriterim bu. Herkes verdiği sözü tutmalı” ifadesini kullandı.

        16

        BAFETIMBI GOMIS
        Bu arada Sarı-Kırmızılılar, Bafetimbi Gomis’in transferini bitirmek için Ada’ya çıkarma yapacak.

        17

        Tudor’un kadrosunda görmek istediği Gomis’in transferinde önemli mesafe kat eden Galatasaray’da Sportif Direktör Cenk Ergün önümüzdeki hafta İngiltere’ye gidecek.

        18

        Swansea Kulübü de, Gomis’in transferi adına Galatasaray ile masaya oturacak.

        19

        DENAYER VE MANGALA
        Tudor golcünün yanı sıra Galatasaray yönetiminden hem sağ hem de sol stoper takviyesi istedi.

        20

        Hırvat teknik adam, Mangala’nın hava toplarında etkili, defans hattına liderlik görevini üstlenecek tecrübeye sahip olduğunu belirtip transferine onay verdi.

        21

        Jason Denayer’in ise sağ stoper olarak kadroya katılmasına yeşil ışık yaktı.