Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Alanyaspor - Galatasaray maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri

        ERHAN TELLİ: SİNAN'I İZLERKEN...

        Sinan’ın son maçlarda attığı golleri izlerken neler düşünüyordur acaba İgor Tudor?

        “Bu çocuğu Florya’da burnumun dibinde haftalarca nasıl göremedim ben?” diye kafasına mı vuruyordur kulübede? Yoksa tıpkı ikinci yarının hemen başında yaptığı gibi “Hazır 15 dakikadır gol atamıyorken hemen oyundan alayım da bir tane daha gol atmasın” mı diyordur!

        Şimdi sorsan Tudor’a “2 gol atan adamı neden 61’de oyundan aldın?” diye, “Maç eksiği var” diyecek ki doğrudur... Peki Sinan’ı çoğu maçta 18 kişilik kadroya dahi almadan, süre vermeyi aklından bile geçirmeden, bu eksiğe neden olan kim?

        REKLAM

        Benim merak ettiğim şey, Tudor’a bir anda ne oldu da Sinan Gümüş gibi bir oyuncusu olduğu aklına geldi? Yasin’in sakatlığı mı sebep? Hiç sanmam...

        Eğer Sinan’ın menajeri çıkıp konuşmasa, “İstemiyorsanız teklif var” demese, kim bilir Bruma’dan sonra eldeki tek gelecek vadeden değer, sezon sonunda belki de bedavaya gönderilecekti!

        Sinan formasını alır almaz golleri sıraladı ama ne yazık ki Tudor’un gazabından yine de kurtulamadı. Hırvat hoca, ikinci yarının hemen başında yaptığı gereksiz iki erken değişiklikle Sinan ve Sneijder’ı oyundan alarak az kalsın maçı veriyordu. Enteresan olan, bu iki gereksiz değişikliği erkenden yapan Tudor’un, Alanya önünde pozisyon üstüne pozisyon verilirken, üçüncü oyuncu değişikliğini ise bir türlü yapmamasıydı.

        Sinan üzüldü Sneijder köpürdü! Tudor, 61’de sahanın en iyilerinden Sinan Gümüş ve Sneijder’ı çıkartıp yerlerine Rodrigues ve Josue’yi aldı. Sinan’ın üzgün şekilde kenara geldiği gözlenirken, Sneijder’ın tepkisi sert oldu. El kol hareketleriyle değişikliğin gerekçelerini anlatmaya çalışan hocasının yüzüne hiç bakmayan Hollandalı, sinirli şekilde kulübeye oturdu. Sneijder kulübede de su şişelerini fırlatıp tepkisini gösterdi. Bu iki değişikliğin ardından Alanya’nın akınları daha da arttı.

        Savunma ‘gol yiyeceğiz’ diye bağırırken, Hırvat hocanın üçüncü değişikliği, ancak vakit geçirmek için uzatma dakikalarında Podolski-Eren değişikliği ile geldi. Bana göre sırf bu maçta yaşananlar bile, Tudor’un Galatasaray gibi büyük bir takımın hocası olmadığını göstermeye yetti!

        Mimar Sinan! Sinan Gümüş ışıl ışıl parlıyor... Hırvat hocanın 11’de şans verdiği Gaziantep maçında bir asist yapan 23 yaşındaki genç oyuncu, geçen hafta da Osmanlı karşısında harika bir gol atmıştı. Sinan Gümüş dün de Aytemiz Alanyaspor deplasmanında iki kez ağları sarsıp galibiyette aslan payını aldı. Sinan Gümüş ilk tertipte oynadığı müsabakalarda skorer yönüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Sarı-Kırmızılı oyuncu, ligde ilk 11’de oynadığı 11 maçta 9 gole direkt katkı sağladı. 8 kez ağları sarsan Sinan, 1 de asist yaptı.

        Özetle, Galatasaray üst üste kazansa da benim düşüncelerim geçen haftadan bu haftaya hiç değişmedi... Herkes yine kendisi için, üçüncülüğü kovalayıp tatili uzatabilmek için oynadı... Son haftalara girilirken düşme tehlikesi olmayan, hedefi kalmamış takımlarla oynanan maçlar ise Sarı-Kırmızılı furbolcuların sadece şansıydı. Yoksa bırakın üçüncülük hedefini, dördüncülük bile mucize olurdu.

        DEPLASMAN KRALI BRUMA

        Bu sezon özellikle deplasmanda attığı gollerle Galatasaray’ı taşıyan Bruma’nın, en kritik deplasmanda Tudor tarafından kesildiğini düşünecek olursak... Sezonun kırılma anı bence Rize maçıydı. Zaten ne olduysa o maçtan sonra oldu...

        • Hakem Halil Umut Meler dün 6 dakika içinde verdiği iki kararla Galatasaray’ı isyan ettirdi. Rodrigues, 69. dakikada ceza alanında Efecan Karaca tarafından düşürülürken, genç hakem bu pozisyona “devam” dedi. 75’te ise Vagner Love’un şutunda elleri kapalı olan Ahmet Çalık’ın kolundan dönen topa Halil Umut Meler “penaltı” çaldı. Tudor, “Rodrigues’in pozisyonu net penaltıydı ama yeşil formalı beyefendi pozisyonu göremedi’’ diyerek tepki gösterdi.

        BİR HAKEM KLASİĞİ

        G.Saray’a verilmeyen penaltılar zincirine son halkayı da Halil Umut Meler ekledi. Rodrigues’in düşürülmesine penaltı çalmayan genç hakem, Alanya lehine ise olmayan bir penaltı kararı vererek büyük bir hataya imza attı.

        BÜLENT YAVUZ: PENALTI YANLIŞ İLK GOL OFSAYT

        Ligin sonu gelmiş, takımlar hedeflerine neredeyse varmış, hakemler için güle oynaya maç yönetmek varken işlerini zora sokmak için sanki bir şey icat etmenin peşindeler. Halil Umut Meler, genç ve henüz oldukça tecrübesiz. Göğsünde FIFA kokartı var ama yol alacağı kilometreler var. Ona ağabey tavsiyesi: Görmediğin pozisyon için düdük çalıp karar verme. G.Saray aleyhine verdiğin penaltıyı görmeden verdin. Penaltıyla da uzaktan yakından alakası yoktu. Alanya’nın attığı birinci gol net ofsayttı. Burada günahın yok ama takımın kaptanı sensin. Bu işten sorumlusun. Faullerde ve sarı kartlarda da önemli yanlışlar yaptın. Kabul edelim ki G.Saray’ın da net bir penaltısını vermedin. FIFA’da böyle maç yönetirsen sanırım 2. maçı yönetebilmek için 2 sene beklersin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ