Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman, Beşiktaş'ın 2016-2017 sezonunu değerlendirdi - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, beIN Sports'ta bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu. "3 transfer yapacağız; 2 stoper ve sağ kanat olabilir" diyen Orman'ın açıklamaları şöyle:

        2

        ŞENOL GÜNEŞ KONUSU

        - Maaş konusunda hocamız ile bir konuşma yapmadık. Ortada bir başarı varsa şartlar değişebilir. 2-3 senelik anlaşma yapacaksak o zaman tekrar yeni şartları oturur konuşuruz. Zaten 1 senelik sözleşmesine devam edeceğiz. Kendisine de 'hocam süre ile alakalı düşün' dedim.

        3

        - "Beşiktaş'ta al, al, al dönemi bitti. Sat, sat, al dönemi artık. 1-2 oyuncu değil, bedelini bulursa hepsini satarım"

        4

        LENS

        - Lens, Fenerbahçe'ye gelmeden önce de ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. Dinamo Kiev'e gittiğinden beri vardı. Geçen sene gelebilirdi. 'Devre arasında Çin'e gidebilirim' diye madde istemişti. Beşiktaş sıçrama tahtası değil. O yüzden olmadı. Lens konusuna bakacağız. Olabilir de, olmayabilir de. Çok ısrarcı değiliz. Beşiktaş’a gelmek istiyor, menajeri böyle söyledi. O arzu ve istek içerisinde. Görüşeceğiz, bakacağız.

        5

        TALİSCA

        - Talisca'da 1 senelik kiralık hakkımızı kullandık. UEFA ile anlaşmamız bitecek. Talisca kalmak istiyor. Talisca'nın bonservisi konusunda seneye daha agresif olabiliriz. Önder Özen, Futbol Direktörü olduğundan bu yana Talisca'yı takip ediyoruz. Önder Hoca Talisca için 'Cılız bir çocuk var ama büyük yıldız olacak' demişti.

        6

        ABOUBAKAR

        - Aboubakar'ın kalmasını istiyoruz. Çok inanılmaz ısrarcı değilim. Aboubakar iyi bir karakter. Beni çok kızdırdığı maçlar da var. Afrika kupasından geç dönmesine de kızdım. Beşiktaş'ta kalmasını istiyorum. Şenol hoca ile daha iyi olabilir. İyi bir çocuk, iyi bir karakter.

        7

        GOMEZ

        - Takımımızdan ayrılan birçok futbolcu düşüş yaşadı. Bizim planlarımız arasında Mario Gomez yok. Gomez'e göre strateji yapmayız. Mario Gomez, gelmek isterse diye büyük konuşmak istemem. Şu an için düşünmüyoruz.

        8

        TOLGAY ARSLAN

        - Tolgay; Inter, Milan, Roma, Fiorentina, bütün İtalya'yı geziyor ama bana gelmiş bir teklif yok yalnız. Çok sevdiğimiz bir oyuncu.

        9

        OĞUZHAN ÖZYAKUP

        - Oğuzhan'a ciddi teklifler geldiği doğru değil. Bu sene daha iyi bir sezon geçirebilirdi. Yavaş yavaş oturuyor. Cenk Tosun'u Çin'e satmam dedim. Oğuzhan'ı da Beşiktaş'tan üst düzey bir kulüp olursa gidebilir. Oğuzhan, Leicster City'e gidemez. Daha iyisine gitmeli.

        10

        ADRİANO

        - Adriano kontratlı oyuncumuz, kalıyor. Bir teklif gelir, satarız veya gitmek ister bakarız ama gidişatı hiç öyle gözükmüyor.

        11

        KJAER

        - Kjaer'den daha iyisini alacağız. Stoper boylu olacak. Çünkü artık forvetler çok kuvvetli. Kafası ve ayakları iyi olacak. Süratli olacak. Bu dediklerin olduğunda adam santrfor oluyor. Hem ayakları iyi hem çok süratli stoper Barcelona'da yok. Çok zor bulunuyor. Araştırıyoruz. Elimizdeki maddi imkanlar belli.

        12

        MİTROVİC

        - Devre arası transferler riskli transferlerdir. Boyko'yu aldık, Beşiktaş'ta tutmadı. Tolga'dan formayı alamadı. Mitrovic, Hırvat Milli takımının stoperi. Çok kabiliyetli bir oyuncu. Sezon başı kampını bir yesin, ondan sonra bakacağız

        13

        DEMBA BA

        - Demba Ba'nın takımda kalmasını istiyorum. Hatta 2-3 sene kontrat istiyoruz. Müthiş bir santrafor. O konuda çaba harcayacağız.

        14

        GÖKHAN TÖRE

        - Gökhan Töre Beşiktaş'a dönüyor. Müthiş bir futbolcu. Fakat çok uçmayacak. Beşiktaş, West Ham'dan büyük, kendine dikkat edecek. Çalışması lazım.

        15

        VELİ KALVAK

        - Veli muhteşem bir futbolcu mesela. Hırslı, basar, uzaktan vurur. Ama 2,5 yıldır ortada yok. Veli başka bir takıma gidecek. Gidip oynamasını istiyorum.

        16

        MANGALA

        - Mangalı, Ümraniye'de yapacağız. (Gülüyor) İlgilendiğimiz bir oyuncu. City ne yapmak istiyor bilemiyorum. Daha konuşmaya girmedik.

        17

        GÖKHAN İNLER

        "Gökhan İnler çok iyi çocuktur. Hem Umut Güner ile hem benimle sık sık konuşur. Gökhan İnler de kalacak. Hocada bende çok üzgünüz. Müthiş bir profesyonel ve karakter "

        18

        BEŞİKTAŞ ÇİN YOLCUSU

        "16 Temmuz'da Çin'e gidiyoruz. Schalke maçı var. Uluslararası maçlar var, mecburuz. Biz ülkenin markasıyız"

        19

        YILDIRIM DEMİRÖREN KONUSU
        "Demirören dönemi ile eleştiri yapılıyor, inceledik, bilet konusu vardı. Bu biletlerin parası nereye gitmiş? Tespit ettik"

        20

        "BAŞAKŞEHİR'E TEŞEKKÜR EDERİM"
        "Dezavantajımız çok transfer yapmamızdı. Bu sene zorlandık. Başakşehir'e teşekkür ederim. Birlikte müthiş rekabet yaşadık"

        21

        "SATILMAYACAK OYUNCU YOK"
        "Beşiktaş'ta satılmayacak oyuncu yok. Fiyatını bulan her futbolcuyu satarım. Şu anda gitmek isteyen yok ama talep var. Gitmeye en yakın adayları söyleyemem"

        25

        DERBİLER...
        "Derbilerde çok başarılı değildik. Galatasaray'ı yendik. Kendimizi başarılı saymıyorum"

        26

        "EN SEVİNDİĞİM MAÇ NAPOLİ..."
        "En sevindiğim maç orada Napoli'yi yendiğimiz karşılaşma, üzüldüğüm ise Kiev maçı"

        27

        TAMER TUNA KONUSU
        "Tamer Tuna'yı 2001'de Trabzonspor'dan ben almıştım, severim, güvenirim. Ayrılmak istiyorsa benimle konuşur"

        28

        "Tamer Tuna gelsin konuşalım, Tamer bir projeydi. Beşiktaş'ta "Şenol Güneş'ten sonra yapsın" projesidir, iyi de olabilir"

        29

        MESSİ Mİ RONALDO MU?
        "Normalde Messi'ciyim ama bu sene Ronaldo. Bir de Türkiye'de Beşiktaş'ta oynayacağını söylemişti"

        30

        "QUARESMA'NIN ADAPTASYONU TARTIŞILIR"
        "Ricardo Quaresma inanılmaz çalışkan bir futbolcu. Futbolculuk tarafı, kabiliyeti tartışılmaz. Adaptasyonu tartışılır"

        31

        FİKRET ORMAN'IN ATİBA PLANI...
        "Atiba'nın futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş'ta görev almasını istiyorum. Bırakınca kendisi için çalışacağız"

        32

        EKİCİ SORUSUNA CEVAP VERDİ
        "Mehmet Ekici için 2M€ vermedik. Advocaat, Beşiktaş maçı sonrası da kariyerine yakışmayacak şeyler söyledi. Neyse gidiyor"

        33

        "ÇİN PROJEMİZ VAR"

        "Uzun süredir Çin projemiz var. Taraftarı 150 milyon seviyesine çıkarmak istiyoruz. Türkiye'den dışarı, hedef pazara çıkacağız"

        37

        BEŞİKTAŞ ÇİN YOLCUSU
        "16 Temmuz'da Çin'e gidiyoruz. Schalke maçı var. Uluslararası maçlar var, mecburuz. Biz ülkenin markasıyız"

        38

        "LENS BİZE GELMEK İSTİYOR"
        "Lens ile Dinamo Kiev'e gitmeden zamanında ilgilenmiştik. Fenerbahçe'ye gitmeden önce de görüştük. Çin'den yüksek teklif gelirse çıkış maddesi koymak istedi kabul etmedim. Beşiktaş araç olarak kullanılacak bir kulüp değil. Ben buna müsaade etmem Messi olsa bile."

        39

        Sonra zaten Fenerbahçe'ye gitti. Son derece kabiliyetli düzgün bir çocuk. Beşiktaş'a gelmek istiyor menajeri böyle söyledi. O arzu ve istek içerisinde. Görüşeceğiz, bakacağız. Ama kesin bir şey yok. Şu anda Fenerbahçe'nin oyuncusu değil."

        40

        "EUROLEAGUE, HIRSIZLIK ORGANİZASYONUR"
        Ben Euroleague'e karşıyım, hırsızlık organizasyonu. Takım gönderilmesine karşıyım. İspanyol şirket kurmuş kulüplere yüzde vermiş. Büyük sponsorlar var. Fazla para vereni alıyorlar."

        41

        "O kadar para harcayacağım, para İspanyol şirketin cebine girecek. Maçları yöneten de şirketin para verdiği hakem. Darüşşafaka Doğuş'u Real Madrid karşısında yediler mesela. Real Madrid, CSKA para harcıyor oraya ama bence gerizekalılık. Biz Real Madrid değiliz. Rus patron da nereden geldiği belli olmayan parayı harcıyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu tabii ki çok değerlidir ama kulüp olarak tamamen zarar ediyorsunuz buna karşıyım."

        42

        "TAKIMI EUROLEAGUE'E GÖNDERMEM"
        "Takım şampiyon olsa da göndermem. Götür oraya, git buraya oyuncuların canı çıksın... Takımlar kur sonra para İspanyollar'a gitsin.'

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ