Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Sinan Engin: Havalimanlarına çok önemli futbolcular inecek - Futbol Haberleri

        Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Sinan Engin, Radyo Viva'da Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun belli olmasının ardından lig değerlendirmesinde bulundu. Engin ayrıca transferler ve kulüplerin izlemesi gereken yollarla ilgili de açıklamalar yaptı.

        Engin, "Önümüzdeki sezon müthiş olacak. Yeşilköy ve Sabiha Gökçen havalimanlarına çok önemli futbolcular inecek” derken Galatasaray'ın kurtuluş reçetesinin Fatih Terim'le anlaşmak olduğunu ekledi. Tecrübeli futbol adamı ayrıca Şenol Güneş'in Beşiktaş için en önemli transfer olduğunun altını çizdi.

        REKLAM

        Engin, "Beşiktaş, rakiplerine göre daha avantajlı durumda. Maddi olarak da daha fazla kazanıyor. Futbolcuları çok iyi tanıyan bir teknik adam var. Şenol Güneş’in 1 yıl daha kalacağını, 'Yönetimle anlaşır.' demiştim ve anlaştılar. Futbolcuları o yönetiyor. Hoca iyi değilse futbolcuları nasıl yöneteceksin. Yönetimi tebrik ediyorum” sözleriyle siyah-beyazlıların durumunu değerlendirdi.

        Engin, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da başarılı olduğunun altını çizdi ve kongre öncesi adaylığı düşünülmeyen Orman’ın, kimsenin cesaret edememesi sebebiyle elini değil, başınıtaşın altına koyarak başkan olduğunu söyledi ve ekledi; "Fikret Orman yöneticileri iyi yönetiyor. İyi transferler yapılıyor. Müthiş ahenk var.”

        GALATASARAY'IN TEK KURTULUŞU FATİH TERİM'DİR

        Galatasaray’da Dursun Özbek’i kimsenin deviremeyeceğini savunan Engin, taraftarın tepkisinde haklı olduğunu belirtti. Engin sözlerine “Özbek, 10 tane çıkma yerine kaliteli oyuncular alsın. Taraftar bu yüzden Ünal Aysal’ı seviyor. Drogba’yı getirdi takım şampiyon oldu. Takımın tek kurtuluşu Fatih Terim’dir. O, geldiği zaman bir başkan tesiri ile güç katıyor. Mourinho bile gelse bu kadar etkili olamaz. Bence başkan, anahtarı ona verecek. Federasyondan da izin alacak. Eğer, Dünya Kupası'na gidemezsek Terim, bırakıp muhtemelen Galatasaray'ın başına geçer. Önümüzdeki sezon müthiş olacak. Yeşilköy ve Sabiha Gökçen havalimanlarına çok önemli futbolcular inecek”ifadeleriyle devam etti.

        Engin, takımdan Lukas Podolski, Sabri Sarıoğlu ve diğer futbolcuların ayrılması halinde taraftarın üzülmeyeceğini ifade etti. Wesley Sneijder gibi kaliteli futbolcunun bile 4 gol atabildiğine dikkat çeken Engin, sözlerine ”Fenerbahçe’de ölü bir Van Persie bile 15 gol attı. Taraftar buna rağmen gitmesini istiyor. Kulübün sportif başarısı yok. Başkan Dursun Özbek kulübüne maddi katkıda bulunuyor. Cebinden 80 milyon TL verdi. Teminatları ve imzaları var. Adeta hayatını vermiş. Ancak Özbek, sportif olarak başarısız” ifadeleriyle devam etti.

        DURSUN ÖZBEK YENİDEN ADAY OLACAK

        Galatasaraylı ünlü işadamı Dinçer Azaphan ise Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, sonuna kadar arkasında olduğunu belirterek, şunları söyledi: Taraftarlar kızabilir ancak başarısızlıkta onun suçunun olmadığını düşünüyorum. Dünya çapında futbolcular varLukas Podolski’yi getiriyorsunuz ancak şampiyon olamıyorsunuz. Önümüzdeki yıl, bu yıldan daha iyi olacak. Dursun Özbek yeniden adaylığını koyacak”

        Teknik direktör Igor Tudor ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Azaphan, "İyi bir insan ama zamanı değildi. Sosyal medyadan alınacak hoca değildi. Yönetim Tudor ile devam edecek gibi görünüyor” dedi.

        REKLAM

        VAN PERSIE BEŞİKTAŞ’TA GOL KRALI OLURDU

        Ünlü yorumcu, Robin van Persie'nin Beşiktaş forması giymesi halinde gol kralı olabileceğini ancak fiziken hazır durumda olmadığını belirtirken Jeremain Lens'in siyah-beyazlılara transferini de değerlendirdi. Engin,Hollandalı futbolcunun başarılı olamayacağını hatta Beşiktaş'ta hiç kimseyi kesemeyeceğini söyledive ekledi; “Takıma ayak uyduramaz. Çünkü koşamıyor”

        "STATLARIN YAPILMASINDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BÜYÜK KATKISI VAR"

        Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora büyük destek verdiğini de hatırlatan Engin, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un statlarının yapılmasında önemli rol oynadığını anlattı. Engin, Erdoğan’ın, statlardan arena isminin kaldırılması gerektiği düşüncesine de destek verdiğini belirterek, “Haklı. Herkese mantıklı geldi. Arena, insanların öldürüldüğü ve kanlarının akıtıldığı yer anlamına geliyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ