Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş EuroLeague'den Fikret Orman'ın hırsızlık iddialarına cevap! - Futbol Haberleri

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın EuroLeague organizasyonu için yaptığı "hırsızlık" açıklamasına EuroLeague yönetiminden cevap geldi.

        DHA'yer alan habere göre EuroLeague Marka ve İletişim Direktörü Alex Ferrer Kristjansson, Orman'ın açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi;

        "Euroleague Basketbol, Fikret Orman'a cevap vermeyecektir çünkü bilmediği bir şey hakkında konuştuğu açıktır. Böyle bir konuyla ilgili kamuya açıklama yapmadan önce ilk önce herkesin bilgi sahibi olması gerekir.

        Yine de, bahsettiği noktaların bazılarını işaretlemek için, EuroLeague'in ekonomik dağıtım kriterlerinin her katılımcı kulüp için daima çok açık olduğunu belirtmek önemlidir. Temel olarak, sayın Orman'ın sözlerinin aksine, kulüpler şirketin çoğunluk hissedarlarıdır ve bu nedenle hukukun sağladığı tüm bilgileri ayrıntılı olarak alırlar ve gelir dağılımı da dahil olmak üzere her konuda kararlar alırlar. Euroleague Basketbol, kulüplere aittir ve yalnızca kulüpler için çalışır, kararlarını alır ve onlar için gelirleri arttırır."

        REKLAM

        Fikret Orman dün gece katıldığı bir televizyon programında "Ben Euroleague'e karşıyım, hırsızlık organizasyonu. Takım gönderilmesine karşıyım. İspanyol şirket kurmuş kulüplere yüzde vermiş." demiş ve eklemişti: Büyük sponsorlar var. Fazla para vereni alıyorlar. O kadar para harcayacağım, para İspanyol şirketin cebine girecek. Maçları yöneten de şirketin para verdiği hakem. Darüşşafaka Doğuş'u Real Madrid karşısında yediler mesela. Real Madrid, CSKA para harcıyor oraya ama bence gerizekalılık. Biz Real Madrid değiliz. Rus patron da nereden geldiği belli olmayan parayı harcıyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu tabii ki çok değerlidir ama kulüp olarak tamamen zarar ediyorsunuz buna karşıyım."

        TAKIMI EUROLEAGUE'E GÖNDERMEM

        "Takım şampiyon olsa da göndermem. Götür oraya, git buraya oyuncuların canı çıksın... Takımlar kur sonra para İspanyollar'a gitsin."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ