Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Söz Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Necip Uysal'da... - Beşiktaş Haberleri

        NTVSpor'a konuşan Siyah-Beyazlı futbolcuların kullandığı ifadeler şöyle:

        OĞUZHAN ÖZYAKUP'UN AÇIKLAMALARI...

        "Her insanın egosu vardır. Benim de Necip'in de var. Ricardo Quaresma’nın biraz daha fazla olabilir. Neden olmasın? Biz şanslıyız ki yerli oyuncularda ego çok az olduğu için bir şekilde dengeleniyor. Ayrıca Quaresma Avrupa’nın en büyük takımlarında oynamış ve Avrupa Şampiyonası kazanmış bir oyuncu. Egosu zaten olması gerekiyor. Önemli olan takım içinde saygısızlık yapmamak. Bunu yapan da yok zaten. Bazen antrenmanlarda kavgalar çıkıyor ama bu bazen gerekli bile olabilir.

        BURAK YILMAZ BİLE ELEŞTİRİLDİ

        Yerli golcüler hep baskı altında olur ve bu baskıyı kaldırmak gerçekten çok zor. Burak Yılmaz bile eleştirildi zamanında. Bu yüzden Cenk’in bu sezon gol kralı olmasını çok istedik. Burak Yılmaz ağabey aradı, 'Ozzie, Cenk'e gol attırmak için her şeyi yaptınız ama olmadı' dedi. Çok istedik gol kralı olmasını.

        REKLAM

        Bilic döneminde iç saha maçlarını bile farklı statlarda oynuyorduk. Avrupa maçından dönüp Ankara’ya gidiyorduk. Eve gitmiyorduk bile. Şenol Hoca’nın ilk sezonunda Avrupa’dan elenince otobüste konuşurken 'hayırlısı budur belki' dedik. Şampiyonluk için bu gerekliydi belki de. İyi de oldu diyebilirim. Ligde çok daha iyi bir duruma geldik. Bilic döneminde tecrübemiz de eksikti. 7 puan önden geriye düşmüştük. Şenol Hoca ile o sorunu da çözdük. Şenol Hoca bizim için büyük şans. 2 senedir şampiyon oluyoruz ama doymadık. Hedeflerimizin hep en üstte ve biz de hala açız. Hocamız bize iyi futbol oynayınca zevk alacağımızı ve zevk aldıkça da işlerin kendi kendine yoluna gireceğini söylüyor. Bunu da maçların skorlarından görebilirsiniz.

        AVRUPA'DA BAŞARI MI, LİGDE ŞAMPİYONLUK MU?

        Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev karşısında 2 maçta da kazanamadık. Özellikle İstanbul'daki maçta çok kapandılar. Napoli ve Benfica daha açık oynadığı için onlara karşı daha başarılı olduk. Bazen soruyorlar 'Avrupa’da başarı mı, yoksa lig şampiyonluğu mu?' diye. Tabii ki Avrupa’da üst turlara çıkmak isterim. Bu sene olmadı ama seneye gruptan çıkmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde gösterdik ne kadar kaliteli olduğumuzu. Bu sezon Lyon’u geçsek kupaya kadar gidebilirdik. Ajax’ı da Manchester United’ı da geçebileceğimize inanıyordum. Ama o turu geçsek şampiyonluğu kaybedebilirdik belki.

        ŞU AN FARKINDA DEĞİLİZ

        2 sene üst üste şampiyon olmak çok büyük başarı. Şimdi taze olduğu için pek farkında değiliz ama büyük bir başarı elde ettik. Geçen sene çok iyi oynayarak şampiyon olduk. Bu sene biraz daha farklı bir futbol oynamaya başladık ve hemen baskılar başladı ama altından kalktık. Sezonun geneline bakılırsa kötü oynadığımız maç sayısı 5-6 dır. Çok başarılıydık."

        REKLAM

        CENK TOSUN'UN SÖZLERİ...

        "Sezonun en kritik maçı olan Bursaspor karşısında ilk yarı iyi oynamadık. İkinci yarı daha hırslı başladık, daha iyi oynadık ve maçı kazandık. Kritik de bir gol attım. Maç sonrası kendi kendimize artık 'Şampiyon olduk' dedik.

        GİTTİKÇE TECRÜBE KAZANIYORUZ

        İlk geldiğim sene UEFA Avrupa Ligi'nde oynamıştık. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa oynama şansını yakaladık. Gelecek sene daha tecrübeli, daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Geçtiğimiz sene son anda elendik. Zaman geçtikçe daha çok tecrübe kazanıyoruz ve daha iyi oluyoruz. Benfica maçında attığım gol çok önemli bir goldü. O maç 3-1 bitseydi o gol hiç konuşulmayacaktı. Ancak bir geri dönüşün başlangıcı olduğu için çok daha anlamlı bir gol oldu.

        "TRİP ATAN KİMSE YOK"

        'Hocaya trip atayım, olay çıkartayım' diyen adam yok takımımızda. Hoca da oyuncular da bunu çok iyi yönetiyor zaten. Şenol Hoca zaten eğitici, öğretici birisi. Bu da bize çok faydalı oluyor.

        Atiker Konyaspor'a dönerek vurduğum attığım gol var beğendiğim. Ancak en anlamlıları Benfica ve Bursaspor golleri diyebilirim. Vagner Love her maçta 2-3 gol atarak ilerledi. Gol duasından sonra çok iyi bir form yakaladı. Çok iyi bir forvet, çok beğendiğim bir isim. Küçümsemek için söylemiyorum ama bir Anadolu takımında 23 gol atmak çok önemli bir başarı. Gol krallığını çok istemiştim bu sene. Bu sene olmazsa önümüzdeki sene olur inşallah. Ancak 2 senedir şampiyon oluyoruz çok mutluyum bu yüzden. 170 maçta 70 gole ulaşmışım geçen bir yerde okudum. İnşallah yüzler kulübüne ben de girerim. Sakatlıksız belasız bir şekilde.

        REKLAM

        '3 SENEDİR UĞRAŞIYORUM' ESPRİSİ...

        Attığım gollerle takımın as forveti olduğumun mesajını veriyorum aslında. Arkadaşlarla bazen şakalaşıyoruz; bir sene Mario Gomez, bir sene Demba Ba, diğer sene Aboubakar ile uğraşıyorum diye. Beşiktaş büyük bir camia. Kaliteli oyuncularımız var. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sene de attığım gollerle hakkını verdiğimi düşünüyorum.

        ABOUBAKAR İLE ANLAŞAMIYORDUK

        Şenol Hoca çift forvet oynatmayı çok düşünüyordu ama Oğuzhan-Talisca-Atiba üçlüsünden birini feda edemediği için tek forvet oynuyorduk. Aboubakar ile ilk başta çok anlaşamıyorduk. Biraz içine kapanıktı ve sadece Fransızca konuşuyordu. Afrika Kupası'na gitti geldi, sonra ısınıp aramıza girdi. Bana güzel paslar da attı. Yenik durumda olduğumuzda veya berabere durumdayken galibiyet için çift forvete de dönüyorduk. Bu durumda kendimi daha iyi hissediyorum.

        REKLAM

        CANER BİZİ ÇOK GÜLDÜRÜYOR

        Caner Erkin sakatlığından dolayı uzun bir süre oynayamadı. Ancak takım içindeki davranışları ile bize çok iyi yardımcı oldu. Takımın neşesi oldu. Şakalarıyla karnımıza sancı girene kadar gülüyoruz. Gökhan ağabey de öyle. O da kendini kanıtlaşmış tecrübeli biri. O da bize çok yardımcı oluyor.

        LYON EŞLEŞMESİ VE PENALTILAR

        Lyon'a karşı ilk maçta bir futbol ortaya koyduk. Öne geçtik ve avantaj yakalamıştık ancak son 10 dakika dikkatsizliğimizle 2-1 mağlup ayrıldık. Yine de avantajlı skor olduğunu düşünüyorduk. Lyon çok iyi bir takım. Bana göre en büyük şampiyonluk adayıydı. Ajax’tan da Manchester United’dan da iyi takımlar. Ancak Ajax’a karşı ilk maçta resmen uyudular. Bizim maçta penaltı atışları çok heyecanlıydı. Takımın 1. penaltıcısıyım ben bile heyecanlandım. Lyonlu oyuncular da hep ya 90’a, ya da imkansız yerlere vurdu."

        REKLAM

        NECİP UYSAL'INAÇIKLAMALARI...

        "Birkaç maç hariç sezon sonuna kadar iyi futbol oynadık. Geçen sezondan biraz daha zor oldu. Herkeste şampiyon olacağız havası vardı. Kimse dönüp birbirine 'olmayacağız' demedi. Fiziksel açıdan sonuçta haftada 2 maç oynuyorduk. Şampiyonlar Ligi'nde şanssız bir şekilde elendik, yolumuza UEFA Avrupa Ligi'nde devam ettik. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sezon boyunca kimsede trip atmak gibi bir şey görmedim. Bizim takımda oynayan oynamayan herkes şampiyonluğu istiyor.

        ÖZEL BİR SEZON GEÇİRDİM

        Benim için güzel bir sezon oldu. Beşiktaş formasıyla 250 maçı geçtim. Şenol Güneş ile çalışmak çok güzel bir duydu. Tam anlamıyla işkolik bir hoca. Maçtan çok idmanı seviyor, tesislerden çıkmıyor. Mükemmelliyetçi bir hoca onun için zaten böyle peş peşe şampiyonluklar geldi.

        REKLAM

        BILIC VE ŞENOL GÜNEŞ ARASINDAKİ FARK?

        Bilic daha çok defansif oynatan bir hocaydı, Şenol Hoca ise ofansif tercih ediyor. Aralarında en önemli fark bu. Şenol Hoca'da nerede oynarsan oyna kaybettiğin topu almak zorundasın. İdmanda da böyle. Şenol Hoca'nın sisteminde oyunu çift yönlü oynayacaksın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ