Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Türkiye Kupası'nı kazanan Konyaspor'a coşkulu karşılama - Futbol Haberleri
        1

        Eskişehir'de Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i penaltı atışları sonucu 4-1 mağlup eden Atiker Konyaspor, Konya'da büyük coşkuyla karşılandı.

        2

        Yüksek Hızlı Trenle (YHT) Konya Garı'na gelen yeşil-beyazlı ekibi karşılayan kalabalık taraftar grubu takımları lehine slogan attı.

        3

        Kupayı Konya'ya getiren futbolcularla hatıra fotoğrafı çektiren taraftarlar, ellerindeki bayrak ve meşalelerle kupa şampiyonluğunu kutladı.

        4

        Yeşil-beyazlı taraftarlar, tren garındaki karşılamanın ardından araçlarla konvoy oluşturarak Atiker Konyaspor kafilesine Kayacık Tesisleri'ne kadar eşlik etti.

        5

        Futbolculardan Selim Ay, garda gazetecilere yaptığı açıklamada, kupayı aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

        6

        Selim, "İleride çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız, hiçbir zaman unutulmayacak bir tarih yazalım dedik. En önemlisi sevdiklerimizi, ailelerimizi ve bütün Konyalıları mutlu ettik." dedi.

        7

        Kupayı bütün şehir olarak hak ettiklerini vurgulayan Selim, başarının uzun süren bir birikimin neticesinde ortaya çıktığını dile getirdi.

        8

        Selim Ay, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, grup aşamasında elendikleri 2016-2017 sezonundan daha iyi performans göstermeyi ümit ettiklerini anlattı.

        9

        Futbolcu Ali Turan ise bir tarih yazmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ilkleri yaşamayı sürdürdüklerini ifade etti.

        10

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk sezon tecrübesizlik yaşadıklarını belirten Ali, gelecek sezon daha iyi bir Atiker Konyaspor izletmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

        11

        Geçen sezon topladığı 66 puanla ligi üçüncü sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Atiker Konyaspor, bu kez kupayı kazanarak ikinci kez Avrupa'da mücadele edecek.

        12

        Atiker Konyaspor, ikinci defa grup aşamasından katılacağı UEFA Avrupa Ligi'nde de başarısıyla adından söz ettirmek istiyor.

        13

        Spor Toto Süper Lig'de geçen yıl topladığı 66 puana bu sezon ulaşamayan Atiker Konyaspor, 43 puanla son haftaya 10. sırada giriyor.

        14

        Yeşil-beyazlı ekibinin tecrübeli çalıştırıcısı Aykut Kocaman, 55. kez düzenlenen Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu en fazla kazanan 3 teknik adamdan biri olarak tarihe geçti.

        15

        Fenerbahçe'nin başında 2012 ve 2013 yıllarında Türkiye Kupası'nı kazanan Kocaman, 3. defa kupa mutluluğunu Atiker Konyaspor'la yaşadı.

        16

        Kocaman, takımına kupa kazandırarak, daha önce Türkiye Kupası'nı üçer defayla en fazla kazanan efsane teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı ile Gündüz Kılıç'ı yakaladı.

        17

        Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, takımın büyük başarı elde ettiğini ve kazandıkları kupanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

        18

        Son üç sezondur inanılmaz bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Şan, "2011'de yönetime geldiğimizdeki Konyaspor'la, bugünkü gelinen nokta gerçekten çok mutluluk verici. Adım adım, tırnaklarımızla kazıyarak gidiyoruz. Mütevazı bir Anadolu kulübüyüz. Konyalı hemşehrilerimize armağan olsun. Zor oldu, Medipol Başakşehir gibi bir takıma karşı penaltılarla da olsa galip gelmek gerçekten zordu." diye konuştu.

        19

        Bugün kupa mutluluğunu yaşamak istediklerini vurgulayan Ahmet Şan, şunları kaydetti:

        20

        "UEFA Avrupa Ligi'nde tecrübe kazandık. Yeni sezonda inşallah gruplardan çıkmak için takıma takviyeler yapmamız lazım. Onların hazırlıklarını zaten yapmıştık. Hocamızla tekrar istişare edeceğiz. Lig bitsin daha net konuşacağız. Şimdi sadece kupa sevincini yaşamak istiyoruz."

        21