Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Faruk Süren'den Dursun Özbek'e: Beni itibarsızlaştırmak için çabalıyor - Galatasaray Haberleri

        Sarı-kırmızılı kulübünün aylık olağan divan kurulu toplantısı, Gayrettepe Dedeman Otel'de başladı. Başkan Dursun Özbek ve yönetim kurulu divana tam kadro katıldı. Divan saygı duruşuyla başlarken, ardından gündemin okunması ile devam etti.

        Sarı-kırmızılı kulübün bugün düzenlediği aylık olağan divan kurulunda eski başkanlardan Faruk Süren, yönetime sitem dolu açıklamalarda bulundu.

        "BU HABER KULÜPTEN SERVİS EDİLDİ"

        Birkaç gün önce bir gazetede, "Locanın keyfini Süren başkan" şeklinde manşetten çıkan haber hakkında açıklamalarda bulunan Süren, "Ben o locayı kullanmadım. Gitmek istediğim maçlara Passolig kartıma bilet yükleterek gittim. Bu haber kulüpten servis edildi. Beni itibarsızlaştırmak için. Zaman zaman yönetimi eleştirdiğim için yapıldı. Böyle bir şey olsa bile insan bir telefon açıp söyler. Doğrudan kasıtlı olarak servis edilmiş. Bu ayıp yönetimindir. Galatasaray'ın daha önemli sorunları varken sayın başkan, eski başkanı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Tek sorunumuz bu sanki. Benim için telafisi olmayan bir ayıp yapılmıştır. Sığ ve demode bir yöntemle. Teessüflerimi bildiriyorum" ifadelerini kullandı.

        "MAKSADI BENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK"

        Galatasaray eski başkanı Faruk Süren yaptığı açıklamada "Locanın keyfini 'Süren' başkan şeklinde bir manşet gördüm. Ünal Aysal döneminde 2013 yılında 3 yıl için localar satışa kondu. Benim de o tarihe kadar 8 kişilik locada 4 tane koltuğum var. Ben bu locaları almışım, sonra şirketime devretmişim. Böyle bir beyanatım yok zaten halka açık şirket olduğu için böyle bir şey de yok. 3 sene kullanmışım ve parasını ödememişim. Ben locayı kullanmadım, bana ne yazı geldi, ne kart geldi. Ben gittiğim maçlara parasını ödeyerek gittim. Eğer bir evrak varsa da ölü bir evraktır çünkü bizim elimize bir evrak gelmemiştir. Böyle bir haber servis edildi. Bu ancak kulüpten servis edilebilir. Maksatı da beni itibarsızlaştırma. Neden? Çünkü zaman zaman başkanımız ve yönetimimizin yaptığı şeyleri eleştirdiğim için. Çünkü arkasında yatan evrak evrak değil. Geçerliliği yoktur ve bana tebliğ edilmemiştir. Böyle bir şey olsa dahi insan telefon açıp sormaz mı? Yok böyle bir şey. Bu kesinlikle doğrudan bir servistir. Bu yapılmış artık geriye dönmez. Oysa çok daha fazla büyük sorunlarımız var.

        "GALATASARAY'IN ÇOK CİDDİ SORUNLARI VAR"

        Galatasaray'ın çözüm bekleyen çok ciddi sorunları var. Sadece yönetime bırakılmayacak sorunlarımız var. Bunu yönetimimiz değil, bütün Galatasaray'ın halletmesi lazım. Borçlar artıyor, elimizdekiler de gidecek. Böyle sorunlar dururken, sayın başkan beni itibarsızlaştırmak için çabalıyor. Genel kurulumuzun çok önemli iki tane emlak kullanılmasını için izin verdi. 100 milyon dolar gelecek, Florya'dan da 100 milyon dolar gelsin, Mayıs ayı itibariyle 270 milyon dolar borcumuz var. Bu para ne zaman gelecek? Diyelim ki 3 yıl içinde gelecek. Bu borcu nasıl ödeyeceğiz? Yine borç alacağız. Diyelim ki 100 milyon dolar borç alsak 3 yılda 300 milyon eder zaten 270 milyon dolar borç var 570 milyon dolar eder. Bütün bunlarla uğraşmamız gerekirken sayın başkan beni itibarsızlaştırmakla uğraşıyor. Galatasaray son zamanlarda çok irtifa kaybediyor. Sayın başkan bunlarla ilgilenmeli. Biz doğru yola girmeliyiz. Benim için telafisi olmayan bir ayıp işlenmiştir bu konuda teessüflerimi ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı.

        DURSUN ÖZBEK: "BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI VAR"

        Galatasaray Kulübü eski başkanı Faruk Süren'in Perşembe günü yapılacak ihaleden önce yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiren Özbek, "Sayın Faruk Süren, yönetimi ve başkanı suçlayan bir açıklamada bulundu. Başkan, yönetim kurulunu suçlamak ve her yaptığı harekette bir kabahat aramak bir alışkanlık haline geldi. 2013 yılında yapılan bir hareket, bugün beni ilgilendirmez ve bu tip haberleri basına servis etmek de bizim tarzımız değil, biz işimizin peşinde koşuyoruz. Bizim, ne Faruk Süren ne de bir başkasıyla işimiz yok. Sayın Süren ile her zaman konuşmuş ve bilgilerinden, tecrübelerinden faydalanmaya çalışmışızdır. Kimseye itibarsızlaştırma çabamız yok ama bizi itibarsızlaştırma çalışmaları vardır, bunları da herkes biliyor. Bizim Galatasaray'a Faruk Süren gibi iyi hizmetler veren bir başkana ancak saygımız olur, hiçbir zaman kendisini itibarsızlaştırma gibi bir düşüncemiz olamaz, o düşünce de olanları da kınıyorum. Bu konun burada değerlendirilmesini bu çatı altında yapılmasını da gereksiz buluyorum. Ben sayın Süren'den beklerdim ki, basına açık toplantıda değil de gelip direkt benimle paylaşmasıdır, ben de bu davranışı anlamıyorum" dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ