Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Galatasaray - Östersund maçı ne zaman? Galatasaray UEFA maçı ne zaman? - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'nde 3 ön eleme oynayacak olan Galatasaray'ın ilk rakibi bugün yapılan kura çekimi ile birlikte belli oldu. Peki Galatasaray - Östersund maçı ne zaman? Galatasaray UEFA maçı ne zaman?

        GALATASARAY - ÖSTERSUND MAÇI NE ZAMAN?

        İki takım arasındaki ilk maç 13 Temmuz 2017 tarihinde İsveç'te Jamtkraft Arena'da oynanacak. İk maçın ardından rövanş karşılaşması da 20 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak.

        Harita

        ÖSTERSUNDS'U TANIYALIM

        Geçen sezon ligi 8. sırada tamamlayan ancak İsveç Kupası'nı kazanarak Avrupa bileti alan Östersunds, şu an oynanan İsveç Ligi'nde (Allsvenskan) 21 puanla 3. sırada yer alıyor.

        İngiliz teknik direktör Graham Potter yönetimindeki Östersunds'un, Transfermarkt verilerine göre toplam piyasa değeri 7 milyon euro. İsveç ekibi'nin en değerli oyuncusu, 800 bin euro ile forvet oyuncusu Saman Ghoddos. Ghoddos, takıma 2016 yılında 75 bin euroluk bonservis bedeliyle katılmıştı.

        NÜFUS 44 BİN, STAT 5 BİN KİŞİLİK

        İsveç'in Östersunds şehrinin nüfusu 44 bin kişi. Yani Türk Telekom Stadyumu'nun kapasitesinden daha az... 1996 yılında kurulan İsveç ekibi maçlarını ise 5 bin kişilik Jamtkraft Arena'da oynuyor.

        Eşleşmenin ilk maçı 13 Temmuz tarihinde Östersunds'un Jamtkraft Arena'da, rövanş maçı ise 20 Temmuz'da Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak.

        Geçtiğimiz sezon İsveç Futbol Ligi Allsvenskan'ı 8. sırada bitiren Östersunds, İsveç Kupası finalinde Norrköping'i 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Östersunds, 2017 sezonu devam eden İsveç Ligi'nde 12 maç sonunda 21 puan toplayarak 3. sırada yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ