Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig 3 sezonda amatörden 2. Lig'e yükselen Bodrumspor'un sırrı İngiliz modeli - Futbol Haberleri

        Süper Amatör Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e çıktıktan sonra çok kritik bir karar alarak 3 yıl önce İngiltere Premier Lig'de uygulanan menajerlik sistemine geçip sportif menajerlik görevine Erol Tok'u getirdiklerini belirten Başkan Karakaya, şöyle dedi;

        "Teknik direktör seçiminden transfere, sezon planlamasından, tesisleşmeye kadar teknik konulardaki tüm sorumluluğu Erol Tok'a verip kenara çekildik. Yetki ve sorumluluk alanlarını doğru belirlediğimiz için hiçbir sorun yaşamadık. Sonuçta sistem tuttu ve takım 3 sezonda Bölgesel Amatör Lig'den 2. Lig'e yükseldi."

        Kulüpte teknik anlamda her şeyin Erol Tok'un kontrolünde olduğunu, yönetimin sadece kaynak yaratıp, idari açıdan sistemin işleyişini denetlediğini sözlerine ekleyen Başkan Karakaya, açıklamasına şöyle devam etti;

        Başka kulüplerde olduğu gibi biz sportif direktörün, teknik direktörün işine karışmayız. Herkes sınırını bilir. Erol Hoca'nın bilgisine, birikimine, tecrübesine güvendiğimiz için takımı ona teslim ettik ve amacımıza ulaştık. Son 3 sezonda iki şampiyonluk yaşadık, bir play off oynadık. Bu tablo, doğru yolda olduğumuzun kanıtı."

        REKLAM

        Erol Tok'un antrenmanlar dışında sahaya inmediğini, bir üst göz gibi takımı tribünden izlediğini kaydeden Başkan Karakaya, "Bu sistemin yeni sezonda bize yeni bir kupa kazandıracağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

        "TRANSFERDE PAROLA İSİM DEĞİL KALİTE"

        Yeni sezonun hazırlıklarına teknik direktör Ali Merdin yönetiminde 5 Temmuz'da başlayacak olan Bodrumspor, transferde şu ana kadar Orhangazispor'dan stoper Mehmet, Van Büyükşehir Belediyespor'dan sağ bek Medeni ve Sarıyer'den kaleci Fırat'ı alıp, Göztepe'den Salim'i kiraladı.

        Transferde futbolcunun ismine değil, kalitesine para verdiklerini belirten Başkan Rıza Karakaya, "Kimse bizden astronomik paralar verip yıldız oyuncu almamızı beklemesin. Geçen sezonki takımdan 15 futbolcuyla yola devam ediyoruz. Başarıya aç, kulüp yapımıza uygun, bize katkı koyacak 5-6 futbolcu alıp kadroyu tamamlayacağız. Hedefimiz 2. Lig'de de üst sıralar olacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ