Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig TFF yabancı kuralı 2017 değişecek mi? - Futbol Haberleri
        1

        Habertürk Spor'un haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu, Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun Milli Takım’ın başına geçmesinin ardından sürekli olarak şikayette bulunduğu ‘yabancı kuralı’ hakkında harekete geçme kararı aldı.

        2

        Başbakan Binali yıldırım’ın da geçtiğimiz günlerde, “Dünya kadar para veriyoruz bunlara. Bunun adı ‘Desinler ki ağanın fesi var!” sözleriyle eleştirdiği konuyla ilgili Hırvatistan maçından sonra toplanacak olan federasyon yetkilileri, bir konsorsiyum oluşturacak.

        3

        Kendi başına karar vermek istemeyen ve geniş çaplı bir toplantı planlayan TFF, tüm futbol ailesinin konuyla ilgili görüşünü alacak.

        4

        Kulüp temsilcileri, yöneticiler, teknik adamlar ve takım kaptanlarının katılacağı görüşmede herkesin fikri alındıktan sonra ortak bir karar verilecek.

        5

        Ancak şöyle de bir durum var... Bu karar, yabancı sınırlamasının kısıtlanması yönünde çıksa dahi, hemen olmayacak.

        6

        Şayet ‘Sınır getirelim’ fikrinin ağırlık kazanması halinde bile, bu plan 3-4 yıl sonra hayata geçecek.

        7

        Mevcut kurala göre Süper Lig’de yer alan kulüpler, 14 yabancı futbolcuya lisan çıkartabiliyor.

        8

        LUCESCU NE DEMİŞTİ?

        Mircea Lucescu, Ukrayna'ya yenildiğimiz maçın ardından şunları söylemişti:

        9

        "Türkiye'den 2004 yılında ayrılmıştım. O dönemde Türkiye, uluslararası arenada daha çok tanınıyordu. Milli takım dünya üçüncüsü olurken, Galatasaray ise Arsenal ve Real Madrid'i yenerek, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazandı."

        10

        "Türkler, iyi oynadığında İtalyan ve İngilizleri yeniyordu. Artık maçlarda takımlar sınırsız yabancıyla oynuyorlar. Bu nedenle eski takımı yakalamak zor."

        11

        "Bugün böyle değil. Milli takıma, oyuncuların pek çoğu farklı kulüp ve ülkelerden geliyor. Onları kısa süre içerisinde bir sisteme adapte etmeliyim. Bu kolay değil."

        12

        "Belki yabancı oyuncular, bir gün gençlerin gelişiminde değerli olacak ama A Milli Takım için bu durum sorun yaratıyor."