Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor "Gücümüzü gösterdik" - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Mecnun Otyakmaz, RSC Anderlecht maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Otyakmaz, Sivasspor'un aldığı 3-1'lik galibiyetle ülke puanına katkı sağladığının belirtilmesi üzerine, ''İlk maçı 5-0 gibi net bir skorla kaybetmiş olmamız biraz morallerimizi bozmuştu, biraz da dostu düşmanı görme fırsatı bulmuştuk. Bu maçla birlikte tekrar eski gücümüzü koruduğumuzu göstermiş olduk'' diye konuştu.

        Otyakmaz, şunları kaydetti:

        ''Tabii ki eksiklerimiz var, bunu da görüyoruz. Bununla birlikte de transferlerimiz de devam edecek. Lige aşağı yukarı hazır olduğumuzu ve özellikle taraftarlarımızla buluştuğumuzda neler yapabileceğimizi de göstermiş olduk. Biraz moraller yerine geldi. İyi bir Sivasspor'u önümüzdeki yıl tekrar izlettireceğiz diye düşünüyorum.''

        Ligin ilk haftasında yapacakları Trabzonspor maçına da değinen Otyakmaz, ''Bu maçtan arzu ettiğimiz sonucu alarak sezona iyi bir başlangıç yapacağız'' dedi.

        -BASIN SÖZCÜSÜ ÜNSAL-

        Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ise RSC Anderlecht gibi güçlü bir takımı yenmemin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

        Sivasspor'un maçı 6-0 kazanması ve tur atlaması durumunda yaşamında ilk kez uçağa bineceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması ve uçağa yine binemeyeceğinin belirtilmesi üzerine Ünsal, ''Öyle olacak artık, otobüs mü olur, tren mi olur onu bilmiyorum ama gerçekten de 6-0 da yenecek durumumuz vardı aslında'' dedi.

        Ünsal, şunları kaydetti:

        ''Futbolda bunların hepsi var. Eğer 3-0 olsaydı yarım saatte söylediğimiz neticeye ulaşabilirdik. Çünkü takımı gördünüz, gerçekten de Anderlecht'e topu göstermedik. Keşke ilk maçı burada oynasaydık, baştan bize avantaj gibi göründü ama bizim için dezavantaj oldu. Artık UEFA Ligi'nde yolumuza devam edeceğiz.''

        19. dakikada skorun 2-0'a gelmesinin ardından 6-0 ile ilgili olarak tribünde çok takılanlar olduğunu anlatan Ünsal, şöyle konuştu:

        ''Anderlecht gibi bir takımı yenip göndermek bizim için büyük bir başarı. Lige moralli gireceğiz artık. Gerçekten çok ağır eleştiriler aldık, haketmediğimiz eleştiriler aldık, öncelikle onurumuzu kurtardık. Sonra da hocamız hakkında yazılan çizilenler hiç hoş değildi. Hocamızı da görmüş oldular, biz önceden söyledik, bunlar futbolda olur, 5-0 kim yenilmemiş, daha fazlası da var, daha eksiği de var, büyük takımlarda bunları yapıyor, yeniliyor ama çok acımasızca eleştirdiler, bu cevap oldu.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ